Amazon Türkiye ‘de Mağaza Açmak ve Satış Yapmak
E-Ticaret, ticaret hayatının tüm şartlarını ve alışkanlıklarını yeniden şekillendiriyor. E-Ticaretin yakaladığı bu hızlı ivmede en büyük pay sahibi ise Amazon. Amazon Türkiye ‘de de artık hizmet veriyor.
300 milyondan fazla kullanıcısı ve 100 milyonu aşkın Amazon Prime üyesi ile e-Ticaretin öncüsü ve lideri konumundaki Amazon’un durdurulamaz ilerleyişi devam ediyor. Öyle ki, Needham & Company’nin hazırladığı araştırma raporuna göre Amazon’un, ABD perakende sektöründeki pazar payının 2022 itibari ile yüzde 50’yi geçmiş durumda.
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye pazarına da giriş yapan Amazon, bu alanda pek çok dengeyi değiştirdi.
Özellikle de Prime üyelik sistemi, hızlı ve ücretsiz kargo hizmetleri ile kullanıcılara yeni bir deneyim yaşatıyor.
Peki, bir işletme olarak, başlı başına bir dünya olan Amazon’un içerisinde yer almak için ne yapmak gerekir?
Amazon Türkiye’de mağaza nasıl açılır ve Amazon Türkiye’de satış nasıl yapılır? Yazımızın devamında bulabilirsiniz…
Amazon Türkiye’de Mağaza Açmak
Amazon Türkiye ’de satış yapabilmek için atmanız geren ilk adım bir “satıcı hesabı” oluşturmak.
Bu süreçte; sizinle ve de işletmenizle ilgili bir takım bilgiler istenir. Kimliğinizin tanımlanması gerekir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru girmeye özen gösterin.
Ayrıca, bir mağaza adı belirlemeniz gerekecek. Oluşturduğunuz mağaza Amazon’da müşterilerinize bu ad ile gösterilecek.
Hesabınızı oluşturmanızın ardından ilerleyen süreçte “Ayarlar” sekmesinden girmiş olduğunuz bilgileri değiştirebilirsiniz. Ayrıca yine bu bölümden “kargo ve iade bilgisi” ve “bildirim tercihi” gibi daha ayrıntılı bilgileri belirleyebilirsiniz.
Ücretler ve Komisyonlar
Amazon Türkiye, aylık 99 TL olan satıcı hesabı ücretini henüz satışlar başlamadan kayıt olan satıcılardan geçici bir süreliğine talep etmiyor. Üstelik; satıcıların üyelik bedeli dışında Amazon Türkiye’ye ödeyecekleri tek ücret ise satış hizmet bedeli. Satış hizmet bedelleri; ödenen toplam bedel üzerinden değerlendirilir. Bu bedeller; cep telefonu ve bilgisayar gibi teknolojik ürün kategorilerinde %6, geriye kalan tüm kategorilerde ise %10’dur.
Aylık üyelik bedeliniz ve satış hizmet bedeliniz dışında Amazon Türkiye’ye herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Yerli pazar yerlerinde alışkın olduğumuzun aksine Amazon Türkiye, ürün listeleme ücreti almıyor ve herhangi bir listeleme sınırı koymuyor.
Amazon Türkiye, ödemelerinizi 14 günlük periyotlar halinde banka hesaplarınıza yatırır. Ödemeler satış hizmet bedelleri düşürülmüş şekilde yapılır.
Propars’ı Keşfet
Propars ile Amazon Türkiye’de Satış Yapmak
– Propars; sayısı fark etmeksizin tüm ürünlerinizi birkaç saniye içerisinde otomatik olarak listeler; ve Amazon Türkiye’de satışa çıkarır.
– Amazon Türkiye’den gelen siparişleriniz diğer e-Ticaret sitelerinden gelen siparişler ile birlikte Propars’da toplanır.
– Eğer e-Fatura kullanıyorsanız kestiğiniz fatura, sahibine anında gönderilir ve arşivlenir.
– Propars stoklarınızı günceller.
– Propars ile fiyatlarınızı toplu ya da tekli şekilde güncellemek çok kolaydır.
– Tüm bu işlemleri ve daha fazlasını yalnızca Amazon Türkiye ’de değil, kendi e-Ticaret sitenizde dahil olmak üzere tüm platformlarda yapabilirsiniz.
Tüm Amazon’da Satış Yapın
Amazon Türkiye’de satış yaparken aynı anda tüm Amazon’da satış yapabilirsin. Propars kullanarak kolayca e-ihracat yapabilirsin. Türkiye’de sattığın ürünleri; Amazon Amerika ve Avrupa başta olmak üzere tüm Amazon platformlarda satabilirsin.
Bunun için yapmanız gereken tek şey ise şimdi hemen Propars’a başvurmak.
Propars, Amazon SPN listededir.
İlgili yazı:
– Amazon’da Mağaza Açmak ve Amazon’da Satış Yapmak