E-İhracat

Ebay ile Nerelere Satış Yapabilirim? Tam Liste!


23 uluslararası sitesi ile 100’den fazla ülkeye satış yapabildiğiniz Ebay, işlerinizi yurt dışına taşımak ve büyütmek için harika bir pazar.

Aslında, eBay’in uluslararası pazarlarında mağaza açarak ürünlerinizi listelemek ve dünya çapında milyonlarca müşteriye satış yapmak son derece kolay.

Peki, eBay’in uluslararası pazarları hangileridir ve satış yaparken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

eBay Avustralya ( ebay.com.au ) 

Asya-Pasifik bölgesinin en büyük ekonomilerinden biri olan Avustralya, dünyanın en büyük 13. ekonomisi. Ayrıca, Avustralya uluslararası ticaret yapmak isteyenler için oldukça uygun bir pazar.

Bu pazardaki fırsatın büyüklüğünü anlamak için yalnızca denizaşırı perakendecilerden ne kadar alışveriş yapıldığına bakmanız yeterli – 6.4 milyar dolar.

Ayrıca, etkileyici bir şekilde Avustralya’daki online müşterilerinin %66’sı her altı ay içerisinde yurt dışından en az bir ürün satın alıyor.

Ebay, Avustralya’da en iyi uluslararası site olarak tanımlanıyor ve buradaki müşterilere ulaşmak için çok doğru bir kanal. Avustralya’ya satış yaparken karşılaşabileceğiniz en büyük sorunsa uzaklık. Ulaşım uçakla dahi 20 saate yakın sürüyor ve bu nedenle “ertesi gün teslim” yapabilmeniz neredeyse mümkün değil. Teslimat sürelerinin kısalığının ve takip edilebilir olmasının e-ticaret müşteri için oldukça önemli olduğunu unutmayın. Bu yüzden, teslimat sürelerinizi mümkün olduğunca kısaltmalı ve müşterilerinize süreyle ilgili doğru bilgi vermelisiniz.

eBay Avusturya ( ebay.at )

Avusturya 5 milyondan fazla e-ticaret kullanıcısına ev sahipliği yapıyor. Ancak, onları ön plana çıkartan bir başka faktör; gelişmiş alt yapısı sayesinde en kolay teslimat gerçekleştirilebilen ülkelerden biri olması.

Üstelik Avusturya ile ilgili başka bir fırsatta; buradaki tüketicilerin uluslararası alışverişi çok sık tercih ettikleri için teslimat sürelerinin esnekliğine alışkın olmaları.

Ayrıca, Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Avusturya e-ticaret satıcıları için kıymetli bir pazar.

Bu pazardaki popüler ürün kategorilerine baktığımızda, moda ve elektronik ürünleri ön plana çıkıyor. Bunu ev ve bahçe, sağlık ve güzellik, oyuncaklar ve yaşam tarzı ürünleri izliyor. Ancak bu, diğer kategorilerin başarılı olmayacağı anlamına gelmiyor.

Hangi kategorilerin popüler olduğunu ve talep gördüğünü öğrenmek için iyi bir pazar araştırması yapmak sizin için yeterli olacaktır.

Belçika ( eBay.be )

Ebay ile Avrupa’da hangi ülkelerde satış yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız Belçika’yı kesinlikle değerlendirmelisiniz.

Çünkü bu büyük pazarda tüketicilerin% 68’i sınır ötesi alışveriş yapıyor.

Ebay’in Belçika’daki e-ticaret pazarında çok güçlü olması buradaki müşterilere ulaşmak için ayrı bir fırsat sunuyor.

Belçika’da satış yapmadan önce dikkat etmeniz gereken özel bir durum mevcut. Burada iki farklı resmi dil – Hollandaca ve Fransızca – var ve kullanımları bölgelere göre değişkenlik gösteriyor.

Ebay’in burada Hollandaca ve Fransızca olmak üzere iki farklı sitesi bulunuyor. Bu yüzden, burada satış yapmadan önce doğru bir strateji belirlemelisiniz.

Ancak, Propars E-İhracat ile yabancı dil problemini düşünmenize gerek yok. Propars’ın Türkçe arayüzü ile tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, ürün açıklamalarınızda ve mesajlarınızda Propars otomatik çeviri desteği, işlemlerinizi yine Türkçe olarak gerçekleştirmenizi sağlar.

eBay Kanada ( eBay.ca )

Kanadalılar, dünya çapındaki en verimli sınır ötesi müşteriler arasında. Buradaki online siparişlerin %67’si uluslararası perakendeciler tarafından karşılanıyor. 

Ayrıca, Kanada e-ticaret pazarının yaklaşık 18 milyar dolar değerinde olduğu göz önünde bulundurulduğunda, burada sizi büyük bir pazar bekliyor.

Birçok pazarda olduğu gibi Kanada’da da online siparişlerde “giyim” kategorisi popüler kategorilerin başında geliyor. Giyim kategorisini kitap, elektronik ve ev eşyaları takip ediyor.

Hem İngilizce’nin hem de Fransızca’nın resmi dil olduğu Kanada’da İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki farklı eBay sitesi bulunuyor.

eBay Çin ( eBay.cn )

750 milyar dolar gibi inanılmaz bir e-ticaret hacmine sahip olan Çin, dünyanın en büyük e-ticaret pazarı.

2016 yılında, Çin nüfusunun %15’i – yani yaklaşık 200 milyon kişi – yurt dışından mal satın aldı ve kişi başı ortalama 473 dolar harcadı.

Çinli tüketicilerin %61’i sınır ötesi alışverişlerde en çok kozmetik ve bebek gibi kategorilerden ürün sipariş ediyor. 

EBay.cn’de bir mağaza açmak, dünyanın en kalabalık ülkesinde milyonlarca müşterinin karşısına çıkmak anlamına geliyor.

eBay Fransa ( eBay.fr )

70 milyar Euro değerinde bir e-ticaret piyasasına sahip olan Fransa, satış yapmak için harika bir ülke.

Eğer eBay’den satış yapmayı düşünüyorsanız, eBay’in Fransa’daki en iyi 5 e-ticaret sitesinden biri olduğunu ve bu pazara yayılmak isteyenler için çok iyi bir başlangıç olabileceğini unutmayın.

Ürün iade oranlarının çok düşük olması ve Belçika, İsviçre gibi Fransızca konuşan komşu ülkelere de erişim imkanı sunması, ebay.fr’ın size sağladığı büyük faydalar arasında.

Popüler sınır ötesi alışverişlerde ise, teknik ürünler, kültürel ürünler, kıyafetler, oyuncaklar ve oyunlar ön plana çıkıyor.

eBay Almanya ( eBay.de )

ebay almanya
ebay almanya

Almanya dünyanın en büyük e-ticaret pazarlarından biri -71 milyar dolar. Ticaretini uluslararası alana taşımak isteyenler için göz ardı edilemeyecek bir yer.

Dahası, diğer birçok Avrupa pazarında olduğu gibi Alman tüketiciler de uluslararası perakendecilerden çok sık alışveriş yapıyor.

Peki, Almanya’da neler çok satılıyor?

Giyim, kitap, ev elektroniği, kozmetik, spor malzemeleri ve ev eşyaları, bu pazardaki en popüler ürün kategorileri arasında.

Ürünlerinizi eBay.de’de listeyerek dünyanın en büyük pazarlarından birinde yerinizi alabilirsiniz.Almanya’ya ihracat yapmak ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız “Türkiye’den Almanya’ya Nasıl E-İhracat Yaparsınız?” yazımızı okuyabilirsiniz.

İrlanda ( eBay.ie )

Geçtiğimiz yıl İrlanda nüfusunun %81’i bir perakendeciden sınır ötesi alışveriş gerçekleştirdi. Üstelik, bu oranla İrlanda, dünyadaki en yüksek sınır ötesi alışveriş oranına sahip ülke.

Ayrıca, İrlandalılar sınır ötesinden en çok moda, sağlık ve güzellik ürünleri sipariş ediyor.

Çoğu uluslararası pazarda olduğu gibi, İrlandalı tüketicilerinde birtakım endişeleri bulunuyor. Müşterilerin veri koruma ve iade politikaları gibi konulardaki güvensizliğini kırabilmek için en doğru hamle onlara güvenilir bir kanal ile ulaşmak.

Bu sebeple eBay’i kullanarak müşterilerinizin güvenle alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

eBay İtalya ( eBay.it )

Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla, İtalyan e-ticaret pazarı hala nispeten gelişmemiş durumda. Bu durum İtalyan tüketicileri iç pazarda bulamadıkları ürünleri yurt dışından temin etmeye yönlendirebiliyor. Öyle ki, İtalya’daki online müşterilerin %48’i geçtiğimiz yıl sınır ötesinden en az bir alışveriş gerçekleştirdi.

İtalya’da hangi ürünlerin daha çok satıldığı yaptığını merak ediyorsanız, eBay’in son satıcı anlık raporuna göre en çok talep gören kategori elbise, ayakkabı ve aksesuar (% 26), ardından ev ve bahçe (% 24.1), elektronik (% 24) , parça ve aksesuarlar (% 8,7), koleksiyon (% 6,2), yaşam tarzı (% 5,7), iş ve sanayi (% 2,8) ve medya (% 2,5).

İtalyan tüketicilerin online alışverişte en önem verdiği konulardan biri de teslimat ücretleri. Ayrıca, kullanıcıların %63’ü ücretsiz teslimatın satın alma kararlarında önemli bir faktör olduğunu söylüyor. İtalya’da satışa başlamadan önce buna uygun bir kargo politikası geliştirmenizde fayda var.

Hong Kong ( ebay.com.hk )

Hong Kong’da alışverişin çoğu fiziki mağazalarda yapılıyor olsa da, e-ticaretin popülaritesi günden güne artıyor. Öyle ki, bu pazardaki tüketicilerin %88’i en az bir online alışveriş yaptı.

Her ne kadar Alibaba’nın Taobao ve Tmall gibi online pazarları Hong Kong’da öncü olsa da, eBay Hong Kong’lu tüketiciler arasında oldukça popüler ve onlara ulaşmak için en iyi yöntem.

Üstelik, Hong Kong’da online alışveriş yapanların en çok ilgi gösterdikleri ürün kategorileri ise giyim, kitaplar, spor malzemeleri, yaşam tarzı ürünleri, tüketici elektroniği, güzellik ve sağlık ürünleri, yiyecek ve içecekler.

Hong Kong’da satış yaparken yapabileceğiniz en büyük hata Hong Kong pazarını Çin pazarı ile karıştırmak. Burada tüketici alışkanlıkları başta olmak üzere pek çok şey değişkenlik gösteriyor. Bu konuda iyi bir pazar araştırması yapmak size fayda sağlar.

Malezya ( eBay.com.my )

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde Malezya’daki tüketici harcamaları, ülkenin ekonomik büyümesine paralel olarak istikrarlı bir şekilde arttı. Tüketicilerin %97’si daha önce online alışveriş yapmış durumda.

Ayrıca, belki de daha önemlisi, tüm Malezya’daki tüm e-ticaret hacminin %40’ını sınır ötesi alışverişlerin oluşturması.

Üstelik, bu durum, Malezya halkının geniş ürün seçimlerini sevmesiyle alakalı. Bununla birlikte, ülkenin büyüyen orta sınıfı, sağlıklı ekonomisi ve gelişen dijital manzarası, uluslararası ticaret için Malezya’yı dikkat çekici hale getiriyor.

Giyim, güzellik, elektronik, medya ürünleri, yiyecek ve içecek ürünleri sınır ötesi alışverişte Malezyalı müşterilerin en çok tercih ettiği kategorilerden. Ayrıca, bu pazar ile ilgili aklınıza çıkarmamanız gereken bir konu da, ülkedeki tüketicilerin ödeme güvenliğinden çok endişeli olması. Ancak tüm dünyada son derece popüler ve güvenilir olan eBay ile bu sorunu aşmak çok kolay.

Hollanda ( eBay.nl )

Hollandalı tüketicilerin% 37’si halihazırda uluslararası alışveriş yapıyor. Bunu göz önünde bulundurarak, Hollanda pazarında satış yapmak istiyorsanız, eBay.nl’in ülkenin en iyi çevrim içi perakendecilerinden biri olduğunu da ekleyebiliriz.

Ülkenin merkezi konumu da, kargolarınızı daha rahat ulaştırmak için size avantaj sağlıyor. Pek çok Hollandalı yabancı dil bilse dahi kendi dilinde alışveriş yapmak istiyor ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi Propars E-İhracat zaten size bu desteği sunuyor.

Filipinler ( eBay.ph )

Filipinler’deki e-ticaret gelişimi diğer Asya ülkelerinden daha yavaş. Ancak yine de, Filipinli tüketiciler arasında online alışveriş oranı devamlı olarak artıyor ve 2025 yılına kadar e-ticaret hacminin 19 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Ayrıca, ülkede ödeme yöntemleri ile ilgili güvensizliklerin olması eBay gibi sitelerin ön plana çıkmasını sağlıyor.

Ayrıca, Filipinli tüketicilerin %61’inin son altı ay içinde en az bir sınır ötesi alışveriş yaptığını unutmamak gerekiyor.

Polonya ( eBay.pl )

Polonya’da e-ticaret son yıllarda %30’dan fazla büyüdü ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen e-ticaret pazarı oldu.

Üstelik, Polonyalı tüketicilerin %34’ü sınır ötesi alışveriş gerçekleştiriyor ve bu sayının yakın dönemde %52’ye ulaşması öngörülüyor.

Polonya’da sınır ötesi alışverişlerde en çok talep gören kategoriler ise giyim ve ayakkabı, ev eşyaları ve araba aksesuarları.

Singapur ( eBay.com.sg ) 

Singapur, Malezya ile birlikte güneydoğu Asya’daki en büyük iki e-ticaret pazarından biri ve mevcut değeri 3.3 milyar dolar civarı.

Üstelik, Singapurluların %55’i yurt dışından ürün sipariş ediyor ve bu 1.2 milyar dolarlık bir sınır ötesi alışveriş hacmi anlamına geliyor.

Ayrıca, Singapur’da mobilya ve ev eşyalarının önemli ölçüde talep gördüğünü ve bu talebin daha da artmakta olduğunu aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Bu pazara satış yapmanın bir başka iyi yönü de Singapur’un çalışma dili olarak İngilizceyi kullanması ve iletişim kurmanın kolay olması.

İspanya ( eBay.es )

18.1 milyar euro tutarındaki e-ticaret piyasası ve %63’ü sınır ötesinden alışveriş yapan milyonlarca müşterisiyle İspanya sizin için ideal bir pazar.

İspanya’daki e-ticaret hacmi henüz istenilen seviyede değil ancak eBay gibi platformlar ülkede önemli bir değeri var.

İspanya’da en çok talep gören ürünler, eBay’in diğer uluslararası sitelerinden biraz farklı. İspanya’da en çok talep gören kategori elektronik. Elektroniği, giysi, ayakkabı ve aksesuar, ev ve bahçe, koleksiyon, yaşam tarzı ürünleri ve aksesuarlar takip ediyor.

İsviçre ( eBay.ch )

İsviçre’de tüketicilerin %61’i yurt dışından alışveriş yapıyor. Ancak İsviçre’yi özel kılan en önemli etken; 100 euro üstündeki alımları en fazla gerçekleştiren ülkelerden biri olması.

İsviçre, diğer ülkelere kıyasla daha değerli ürünleri daha rahat satabileceğiniz bir yer fakat ücretsiz teslimata önem gösterdiklerini unutmayın.

İsviçreli müşterilerin dikkat çeken özelliklerinden biri de giysi ve ayakkabı gibi popüler kategorileri genellikle yurt dışından sipariş ediyor olmaları. Yani internet üzerinden yüklü harcamalar yapmaya hazır bir potansiyel müşteri grubu sizi bekliyor. İsviçre’de tüketici elektroniği, kitaplar, sağlık ve güzellik, oyuncaklar, spor, eğlence, ev ve bahçe eşyaları diğer popüler kategoriler arasında.

Tayvan ( eBay.com.tw )

Tayvan, dünyadaki en yüksek e-Ticaret penetrasyonuna sahip ülkeler arasında. Üstelik, nüfusun %62’si online alışveriş yapmış durumda ve %84’ü uluslararası satıcılardan ürün satın almak istediğini ifade ediyor.

Ayrıca, Çin, Japonya ve ABD, Tayvanlı tüketiciler arasında sınır ötesi alışverişlerde lider ülkeler olsa da, Tayvan pazarında size hala yer var. Çünkü, Tayvan’daki sınır ötesi e-ticaret her geçen yıl daha da büyüyor.

Tayvan’da neyin iyi sattığını merak ediyorsanız, giyim ve aksesuar, elektronik ürünler, kitaplar ve kozmetik ürünleri en çok denizaşırı perakendecilerden satın alınır. Ayrıca, daha spesifik olarak, gençlik modası için, çağdaş erkek giyim ve bayan giyiminin yanı sıra premium aksesuarlar ve spor giyim için artan bir talep olan büyük bir pazar var. Tayvan’da giyim ve aksesuar, elektronik ürünler, kitaplar ve kozmetik ürünleri genellikle yurt dışından sipariş ediliyor. Ayrıca, gençlik modası, çağdaş erkek giyim ve kadın giyimin yanı sıra özel aksesuarlar ve spor giyim kategorilerine de özel bir ilgi var.

Tayland ( eBay.co.th )

Tayland e-ticaret piyasası son birkaç yılda istikrarlı bir büyüme kaydetti ve 0.9 milyar dolarlık bir değere ulaştı. Ama yakaladıkları hızlı ivme ile bu değerin 2025 yılına kadar 11.1 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

Üstelik, İstatistikleri bir kenara bıraktığımızda, Tayland’da sınır ötesi alışverişe zaten yoğun bir ilgi söz konusu. Tayland’da alışveriş yapanların %64’ü Tayland dışındaki bir satıcıdan en az bir alım yapmış durumda.

Ayrıca, Lazada, ülkenin önde gelen sanal pazarı olmasına rağmen, Güneydoğu Asya’daki en büyük pazar yeri olan eBay Tayland’da satış yapmak için eşsiz bir yöntem.

eBay İngiltere ( eBay.co.uk )

İngiltere, dünyadaki en büyük üçüncü e-ticaret pazarı ve online satışların hacmi 133 milyar euro’yu aşmış durumda.

Peki, bu kadar iyi gelişmiş bir iç pazarda, kaç tane müşteri aradığı ürünler için yurt dışına bakıyor?

Aslında epey fazla.

Yalnızca 2016 yılında, İngiliz müşteriler sınır ötesinden 7.7 milyar sterlinlik bir harcama yaptı -57 milyar TL.

Ayrıca, yurt dışından alışveriş yapan İngiliz müşterilerin sayısı her yıl hızla artıyor. Bu durum, satıcıların gözünde İngiltere’nin önemi daha da arttırıyor.

Diğer pek çok ülkede olduğu gibi eBay İngiltere’de de giyim ve ayakkabı en popüler ürün kategorisi. Bunu, elektronik, ev ve bahçe kategorileri izliyor.

EBay’in Birleşik Krallık’ta önemli bir pazar payı bulunuyor. İngiliz müşterilere ulaşmak için eBay’den satış yapmak iyi bir fikir.

eBay ABD ( eBay.com )

ebay amerika
ebay amerika

EBay’in dünya çapındaki sitelerini kıyasladığımızda, eBay.com bu sitelerin kesinlikle en büyüğü. Dünyanın en büyük e-ticaret pazarından birine sahip olan A.B.D’de her ay ortalama 107 milyon kişi eBay’in sitesini ziyaret ediyor. Ayrıca, Amerikalı müşteriler her yıl 360 milyar dolardan fazla online alışveriş harcaması yapıyor.

Ayrıca, zaten bu bile başlı başına eBay’in A.B.D pazarında satış yapmak için yeterli bir sebep.

Artık birçok A.B.D’li internet üzerinden alışveriş yapıyorken, bunların %32’si (yaklaşık 100 milyon kişinin) sınır ötesinden aktif olarak ürün sipariş ediyor.

Üstelik, bir iyi haber de şu ki; buradaki müşteriler, siparişlerini 4-5 gün içerisinde teslim almak istiyor ve Türkiye’den yapılacak gönderimlerde bu süre işletmeler için gayet uygun.

Vietnam ( eBay.vn )

Vietnam’daki online alışverişin tüketiciler arasındaki popülerliği Vietnam’ı yakın zamanda küresel e-ticaretin yıldızlardan biri yapacakmış gibi gözüküyor.

Üstelik, ülkede alt yapı anlamında henüz birtakım yetersizlikler olsa da, devamlı olarak yeni çalışmalar ve sözleşmeler ile eksikler gideriliyor.

Ayrıca, Vietnam’daki ilgi çekici nokta; yabancı markaların yerli markalardan daha çok sevilmesi. Tüketicilerin %45’i yabancı ülkelerden online olarak ürün satın alıyor.

Propars E-İhracat’la
Ebay’de Satış Yapmak

EBay’de ve Amazon, Etsy gibi platformlarda satış yapmak her işletmenin hayali. Ancak Propars ile bu bir hayal değil, aksine yalnızca birkaç dakikanızı alan bir işlem.

Ebay’de mağaza açmak ve ürünlerinizi tüm dünyada satışa açmak istiyorsanız Propars E-İhracat ile tanışmanız yeterli. Uluslararası platformlar ile ticaretinizi dünyaya açacağınız bu yolculuğunuzda Propars her an sizinle!

Üstelik, ürünlerinizi toplu olarak Propars’a yükleyebilir ve tek bir tuşa basarak istediğiniz eBay pazarında satışa açabilirsiniz.

Ayrıca, stoklarınız Propars tarafından otomatik olarak takip edilirken, siparişleriniz ve mesajlarınız Propars panelinizde toplanır. E-Faturanızı da oluşturabildiğiniz Propars paneliniz ile tüm ticari işlemlerinizi tek bir ekrandan yönetebilirsiniz.

Propars’ın kolay kullanılır Türkçe arayüzü ile hangi ülkeye hangi dilde satış yapıyor olursanız olun, tüm işlemlerinizi Türkçe gerçekleştirirsiniz. Üstelik, ürün adları ve ürün açıklamaları istediğiniz platformda istediğiniz dile çevrilerek yayınlanır. Ayrıca, size yabancı dilde gelen bir mesaj sistem tarafından otomatik olarak Türkçeye çevrilir ve sizin Türkçe olarak gönderdiğiniz mesaj karşı tarafa o dilde iletilir.

Üstelik, Ebay’de daha da başarılı olabilmeniz için arkanızda Propars’ın danışmanlık desteği olduğunu da unutmayın.

Ebay için gerçekleştirdiğiniz tüm bu işlemleri Amazon ve Etsy’de de gerçekleştirebilir ve tüm mağazalarınızı aynı panel üzerinden yönetebilirsiniz. Üstelik, dilerseniz yurt içindeki n11.com, hepsiburada.com ve gittigidiyor.com gibi pazar yerlerindeki mağazalarınızı da ekleyebilirsiniz!

Ebay’de Payoneer Kullanımı

Bildiğiniz üzere Paypay’ın Türkiye’den çekilmiş olması Ebay’de satış yapanları veya yapmayı düşünenleri zor bir duruma düşürmüştü. Ancak bugüne gelindiğinde bu artık bir sorun olmaktan çıkmış durumda. Dünyanın bir diğer büyük ödeme servisi Payoneer bir süredir Ebay’de de aktif. Ebay’deki mağazanıza bağlayabileceğiniz Payoneer hesabınız ile ödemelerinizi güvenle alabilirsiniz.

Üstelik, Payoneer’de hesap açmak ve indirimli komisyon oranlarından faydalanmak içinse Propars yanınızda! Ayrıca, Payoneer’in global iş ortağı olan Propars üzerinden Payoneer’de kolayca hesap açabilir ve Ebay’deki mağazanıza tanımlayabilirsiniz.

Üstelik, tüm bu işlemleri Propars ekibi sizin yerinize ücretsiz olarak gerçekleştirir.

İlgili yazılar:

E-İhracat
E-İhracata Başlamanız İçin 7 Neden
E-Ticaret
2021 Güncel Ebay’de Satış Yapma ve Ebay’de Mağaza Açma Rehberi
E-İhracat
Amazon Avrupa’da Komisyon Oranları Nelerdir?