E-İhracat

Hyperwallet Nedir? Nasıl Kullanılır?


Paypal’ın ülkemizdeki faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte, e-ihracat yapanlar veya yapmayı düşünenler için ödemelerini tahsil etmek bir soru işareti haline gelmişti.

Ancak, benzer tipte çalışan bazı para hizmeti şirketleri bu sorunu kolayca çözebiliyor. Bunlardan bazıları ise Hyperwallet ve Payoneer.

a. Hyperwallet Nedir?
b. Payoneer Nedir?
c. Amazon’da Hyperwallet Hesabı Açmak
d. Amazon’da Payoneer Hesabı Nasıl Açılır?
e. Komisyon Oranları Nelerdir?

a. Hyperwallet Nedir?

2000 yılında kurulan Hyperwallet, dijital ekonomi üzerine ödeme çözümleri sunuyor ve 2018 yılından beri de Paypal bünyesi altında bulunuyor. Paypal bu sayede, Türkiye gibi etkin olmadığı bazı ülkelerde bile faaliyet gösterebiliyor.

b. Payoneer Nedir?

2005 yılında New York’ta kurulan Payoneer, 150’den fazla yerel para birimini algılayan algoritması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ayrıca Amazon, eBay, Etsy gibi platformlarla kolayca entegre olabilmesi ve satıcı ödemelerini anında gerçekleştirmesi onu diğer ödeme sistemlerinden oldukça farklı kılıyor. Bireysel satıcıların yanı sıra büyük şirketlerle de çalışan Payoneer, şu an dünya çapında en çok tercih edilen ödeme sistemlerinden biri konumunda.

Detaylı bilgi için Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Nelerdir?  yazımızı inceleyebilirsiniz.

c. Amazon’da Hyperwallet Hesabı Nasıl Açılır?

Amazon.com’da bir “Amazon Seller” hesabı oluştururken “banka yeri” olarak Türkiye’yi seçtiğinizde karşınıza otomatik olarak Hyperwallet önerisi çıkıyor.

Sign up for Hyperwallet butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada ”Login With Amazon” sekmesine tıklamalısınız.

Bu noktada; sizinle ve işletmenizle alakalı birtakım bilgiler isteniyor. İstenen bilgilerin tamamını eksiksiz ve doğru girmeye özen gösterin. Ayrıca, Hyperwallet’a verdiğiniz bilgilerin, Amazon’a verdiğiniz bilgiler ile tamamen aynı olduğuna emin olun. Çünkü, Amazon’a ve Hyperwallet’a girdiğiniz bilgilerin uyuşmaması sizin için sorun yaratır.


Gerekli bilgileri doldurup, hesabınızı oluşturabilirsiniz.

d. Amazon’da Payoneer Hesabı Nasıl Açılır?

Propars ile ortak yürüttüğümüz çalışma sayesinde, Payoneer hesabınızı sizin yerinize Propars olarak biz açıyoruz. Ayrıca Amazon mağazanızı da uzaktan bilgisayarınıza bağlanarak açıyor, Payoneer hesabınız ile entegre ediyoruz. Bu sayede, hem Amazon mağazanız hem de Payoneer ile ödeme hesabınız siz yerinizden bile kıpırdamadan açılmış oluyor.

Ayrıca, Propars ile Payoneer’e geçen kişilere bazı hediyelerimiz var. Payoneer’in Propars müşterilerine özel olarak oluşturduğu bir kayıt linki bulunmakta. Ayrıca, eğer kendiniz kayıt olmak isterseniz, bu linke tıklayarak Payoneer’e kayıt olduğunuz takdirde Payoneer’in size sağladığı bazı ayrıcalıklardan faydalanabileceksiniz.



e. Komisyon Oranları Nelerdir?

Amazon’da Hyperwallet kullanmak son derece basit.
Fakat hem ara yüz, hem de komisyon oranları bazında bakacak olursak,
Payoneer’in Hyperwallet’a kıyasla çok daha tercih edilesi bir ödeme yöntemi olduğunu görüyoruz.

Amazon, gerçekleştirdiğiniz satışların tutarından kendi komisyon oranını alarak, kalan kazancınızı Hyperwallet ya da Payoneer hesabınıza aktarır.

Burada toplanan paranızı, Türkiye’deki banka hesabınıza aktarabilirsiniz. Üstelik, gerçekleştirdiğiniz her para transferi için Hyperwallet sizden %5 gibi bir komisyon tahsil ederken Payoneer için bu oran sadece %2’dir.

Üstelik, talep ettiğiniz tutarı Hyperwallet 1-3 iş günü içerisinde hesabınıza aktarırken; Payoneer’de bu işlem aynı gün içerisinde tamamlanıyor.


Propars ile E-İhracat

E-İhracat ile sınırları ortadan kaldırmak ve ticaretinizi tüm dünyaya açmak için önünüzde hiçbir engel bulunmuyor. Üstelik, E-İhracat ile ilgili merak edebileceğiniz bir konu olan tahsilat işlemleri gördüğünüz gibi son derece basit. Hyperwallet ve benzeri ödeme yöntemleri ile işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak, yine de e-ihracat süreçlerinizde bir yardımcıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Ticaretinizi tüm dünyaya yayarken, ürünlerinizi pazaryerlerinde listelemek ve tüm mağazalarınızı doğru şekilde takip etmek her zaman çok kolay olmaz.

Bu noktada tüm ihtiyaçlarınızı karşılan şeyse tabi ki Propars!

Propars ile tüm sanal mağazalarınızı tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz. Mesajlarınız ve siparişleriniz tek ekranda toplanır. Propars stoklarını senin yerine takip eder. Size sadece siparişlerinizin faturasını tek tuşla kesmek kalır.

Ayrıca Propars E-İhracat ile ücretsiz çeviri desteğinden yararlanabilirken, destek ekibimizden ödeme, kargo ve reklam gibi işlemlerinizi iyileştirmek için yine ücretsiz olarak yardım alabilirsiniz.

İlgili yazılar:

Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Nelerdir?






E-İhracat
Almanya’ya İhracat Nasıl Yapılır?
E-İhracat
İspanya’ya E-ihracat Nasıl Yapılır?
E-İhracat
Etsy Payments Türkiye’ye açıldı! 2022