E-Ticaret

Bounce Rate’i (hemen çıkma oranı) düşürmenin yolları


Bounce Rate (hemen çıkma oranı) , bir ziyaretçinin web sitenizi giriş sayfasından içerik veya sayfa ile etkileşime girmeden ayrılmış olduğu bir web sayfasındaki ziyaretlerle ilgili bir metriktir.

Google Analytics tarafından sağlanan ancak birçok pazarlamacının gözardı ettiği en güçlü metriklerden biridir.

Hemen çıkma oranındaki azalma, trafik, çevrimiçi satış, web sitesi dönüşümleri veya e-posta kayıtlarında artışa neden olabilir.

Bununla birlikte, hemen çıkma oranını düşürmek için, pazarlama stratejinizin ve web sitenizin / açılış sayfanızın çeşitli yönlerinde değişiklik yapmak gerekir. Bunları tek tek ele alalım:

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu – Bounce Rate

1. Doğru anahtar kelimeleri kullanın

Pazarlama stratejiniz, web sitenizi hangi insanların ziyaret edeceğini belirleyecektir. Ayrıca; herhangi bir dijital pazarlama kampanyasında en önemli faktörlerden biri, doğru anahtar kelimelerin kullanılmasıdır.

Yeni başlayanlar için e-ticarette anahtar kelime araştırması yazımızı okuyabilirsiniz.

2. Doğru kitleyi hedefleyin

Ürününüzü kimin alacağını düşünün. Daima nihai müşteriyi akılda tutun ve onları hedefleyin. Yanlış kitleyi hedeflemek size bol trafik getirse bile daha sonra hemen çıkma oranlarının yükselmesine sebep olur.

3. Ürününüz / hizmetinizle ilgili reklam metni kullanın – Bounce Rate

Reklam metni, kullanıcının ürününüzle ilgili gördüğü ilk şeydir. Resim, video, metin veya grafik biçiminde olmalı. Ayrıca, alakasız ziyaretlerden kaçının.

4. Hedef kitlenize ulaşmak için doğru miktarda teklif verin

Rekabetin artması nedeniyle teklif verme savaşı arttı ve maliyeti daha yüksek olan yerleşimlere teklif vermek pek çok şirket için çok pahalı. Teklif fiyatınızı doğru ayarlamanız da büyük önem taşıyor.

Açılış sayfası – Bounce Rate

5. Görsel olarak çekici açılış sayfası oluşturma

Açılış sayfası, müşterinizin web sitenize ayak bastığında göreceği ilk sayfadır. Bu, ilerlemeye veya farklı bir markayı, ürünü veya hizmeti düşünmeye karar verdikleri sayfadır. Açılış sayfanız, müşterinin kafasında oluşan izlenime göre hevesini kırabilir veya güven verebilir.
Seo

6. Ürününüzü vurgulayın

Ziyaretçiniz sayfaya geldiğinde, ürününüzü veya hizmetinizi açık ve anlaşılır bir şekilde görüp görmediğinden emin olun. Müşteriler, aradıkları şeyi bulmak için aşağı kaydırmaktan memnun olmayabilirler. Ayrıca; bu satışlarınız için çok önemlidir. Bounce Rate kurtulun.

7. Yüksek kaliteli grafikleri kullanın

Görüntüler / grafikler her zaman alıcıların / müşterilerin zihninde kalıcı bir izlenim bırakır. Bir müşteriyi alıcı olmaya ikna eder. Ayrıca, kararlarını etkiler. Grafiklerinizin en üst düzeyde ve etkileyici olduğundan emin olun.

8. Satın alma işlemini kolaylaştırın – Bounce Rate

Bir satın alma işlemi yapmak için çok fazla aşamadan geçmek, sayfadan sayfaya atlamak her zaman caydırıcıdır. Bu sebeple; onlara en fazla 3 kere tıklama süreci sunun ve işlemin mümkün olduğunca basit olduğundan emin olun.

Unutmayın!

Web siteniz dijital dünyadaki kimliğinizdir. İyi bir siteye sahip olmak size çok şey kazandırır. Bu yüzden; internet sitenizdeki tüm detaylara özen gösterin. Bounce Rate (hemen çıkma oranı) işletmelerin kesinlikle karşılaşmak istemeyeceği bir sorundur. İyi bir siteye sahip olmak veya sitenizi geliştirmek için diğer yazılarımıza da göz atın. Üstelik Propars‘ın gelişmiş teknolojilerinin e-ticarette size çok şey katabileceğini unutmayın.

İlgili yazılar:

– İşletmenizi lokal olarak nasıl öne çıkarırsınız?

– Google Benim İşletmem KOBİ Rehberi

– İnternette Ne Satacağınıza Karar Vermeden Önce Bu Yazıyı Okuyun

E-Ticaret
İnternetten Satış İçin Yapmanız Gerekenler
E-Ticaret
Online Olma Sırası Müşteri Hizmetlerinizde
E-Ticaret
E-Müşteriler Kimlerdir?