E-Ticaret

Allegro Reklamları ile Satışlarınızı Artırın


Aylık 200 milyondan fazla ziyaretçi ve 17 milyon kullanıcı sayısına sahip Polonya’nın bir numaralı pazaryeri Allegro’da, satışlarınızı ve marka bilinirliğinizi artırmanıza yardımcı olacak Allegro reklamlarını ve bu reklamları nasıl oluşturabileceğinizi anlattık.

Eğer Allegro’da mağaza sahibi değilseniz ve nasıl satış yapabileceğinizi merak ediyorsanız ‘Allegro’da Nasıl Satış Yapılır?’ konulu blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İçerik;

  • Allegro Reklamları
  1. Sponsorlu Teklifler
  2. Görüntülü Reklamlar
  3. Reklam Ağı
  4. Kampanya Planlayıcı
  5. Reklam Kontrol Paneli
  6. Propars ve Allegro Entegrasyonu

Yeni müşterilere ulaşmak ve mağazanıza trafik çekmek için Allegro satıcılara 3 farklı reklam çözümü sunmaktadır. Bunlar;

  1. Sponsorlu Teklifler
  2. Görüntülü Reklamlar
  3. Reklam Ağı
    • Google Ads
    • Facebook Ads

Allegro Reklamları: Sponsorlu Teklifler

Sponsorlu teklifler, Allegro’da özellikle satışlarınızı desteklemeyi amaçlayan tekliflerin reklamıdır. Sponsorlu teklifler yazımızın ilerleyen kısımlarında anlattığımız diğer Allegro reklamları gibi tıklama başına ödeme reklam türünü kullanmaktadır. Bu da sadece biri sizin reklamınıza tıkladığında ödeme yapacağınız anlamına gelmektedir.

Sponsorlu Teklifler Nasıl Çalışır?

  1. Müşteri bir ürün aratır.
  2. Arama sonuçlarında arattığı ürünle alakalı teklifler görür.
  3. İstediği teklife tıklar ve satın alım gerçekleştirir.

Sponsorlu Teklif Kampanyası Nasıl Oluşturulur?

  • Teklifleriniz için reklamlar oluşturmak üzere ads.allegro.pl adresini ziyaret edin ve oturumunuzu açın.
  • Kampanya oluşturmaya başlamak için ‘Kampanya ekle’ (Dodaj kampanię) düğmesini kullanın.
  • Sponsorlu teklifler (Oferty sponsorowane ) kampanya türünü seçin ve kampanya ayarlarınızı düzenleye (skonfiguruj kampanię) tıklayın.
  • Bir kampanya adı ekleyin. Her kampanyanızın yalnızca sizin görebileceğiniz bir adı olmalıdır. Metin alanına kampanya adını veya reklam grubu adını girin.
  • Reklamını yapmak istediğiniz teklifleri seçin. Bunu 4 şekilde yapabilirsiniz;
  1. ‘Tüm tekliflerin reklamını yapmak istiyorum’ seçeneği  bütün tekliflerinizi seçer. Bu yöntem, kampanyanız aracılığıyla tüm potansiyel müşterilere ulaşmanızı sağlayacaktır.
  2. ‘Otomatik kurallar koyacağım’ seçeneği ile hangi tekliflerin reklamını yapmak istediğinizi filtreleri kullanarak seçersiniz. Tekliflerinizi başlıkları, kategorileri ve fiyatı kullanarak gruplayabilirsiniz.
  3. En çok satanların reklamını yapmak istiyorum’ seçeneği Allegro Ads’i ilk kez kullanılar için önerilir ve en yüksek satış potansiyeline sahip teklifleri seçmenize olanak tanır.
  4. ‘Bireysel teklifleri manuel olarak seçeceğim’ opsiyonu, reklamı yapılacak bireysel teklifleri seçmenize olanak tanır. Böyle bir teklifin süresi dolduğunda, onu daha sonra manuel olarak tekrar reklam grubuna eklemeniz gerekir.
  • Reklamınızın nerelerde görüntüleneceğini seçin. Allegro’da reklamların görüntülendiği yerler;
  1. Arama sonuçları: Her arama sonuçları sayfasında, arama sonuçları listesinin ilk ikisinde ve son konumunda yükseltilmiş bir teklif görüntülenir.
  2. Teklif sayfası: Teklif sayfasında tanıtılan bir teklifiniz görüntülenir.
  3. Sol sütun: Arama sonuçlarının solunda teklifiniz görüntülenir.
  4. Diğer konumlar: Allegro’da şu anda mevcut olan diğer yerlerde teklifiniz görüntülenir. Örneğin; ana sayfa ya da bir kategori sayfasında.
  • Bütçenizi belirleyin.

Günlük bütçe, günlük olarak reklama ne kadar harcamak istediğinizi belirler. Teklifinizin maksimum tıklama başına maliyetini (TBM) belirlemeniz gerekmektedir. TBM, birisi reklamınızı tıkladığında ödemek istediğiniz maksimum brüt orandır.

İsteğe bağlı olarak toplam bütçe tutarını da girebilirsiniz. Toplam bütçe, kampanyanın tamamı için ne kadar harcamak istediğinizi belirler. Belirlenen miktara ulaşıldığında kampanya sonlandırılacaktır.

  • Tarih belirleyin.

Kampanyanızın bitiş tarihini veya ‘sürekli kampanya’ seçeneğini seçin. Başlangıç ​​tarihi, varsayılan olarak kampanyanızı oluşturduğunuz gün olarak ayarlanır. Farklı bir tarih seçmenizde mümkündür.

  • Kampanyanızı kaydedin.

Express Reklamlar

Ekspress reklamlar ile tek bir yerden bir kampanya başlatabilir, verimliliğini kontrol edebilir, günlük bütçenizi belirleyebilir ve reklamları etkinleştirebilirsiniz. Üstelik Allegro’nun sistemi, reklam vermek için en iyi teklifi otomatik olarak seçecektir.

Allegro Görüntülü Reklamlar

Görüntülü reklamlar, ürünlerine ilgi uyandırmak ve marka bilinirliğini artırmak isteyen markalara ve üreticilere uygundur. Tekliflere, anahtar kelimelere ve kategorilere dayandığından dolayı, belirli ürünleri arayan müşterilere ulaşır ve satışları artırmaya yardımcı olur.

CPM (Cost Per Mille) modelini kullanan Allegro Görüntülü reklam türünde 1000 reklam gösterimi başına bir oran belirlemeniz gerekmektedir. Bu şekilde, reklamlarınız arama sonuçlarının en üstünde görünmektedir.

Allegro arama motoru verilerine göre, doğru seçilmiş anahtar kelimeler, tüm Allegro kullanıcılarının neredeyse % 50’sine ulaşmanızı sağlamaktadır.

Görüntülü Reklam Avantajları

  • Markınızın logosu reklamlarınızda görüneceği için, bu reklam türü marka bilinirliğinizi desteklemektedir.
  • Kullanıcılara kategoriler, anahtar kelimeler ve ürünler aracılığıyla ulaşacağınız için içeriğe dayalı hedefleme imkanınız olmaktadır.
  • Kampanyanızın istatistiklerini sürekli olarak takip edebilirsiniz.

Allegro Görüntülü Reklamlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Logo

Logo tanıtımı yapmak için marka, mağaza ve üretici olarak logo kaydetmeniz gerekir. Ayrıca, distribütör olarak Allegro’da satış yapıyorsanız ise logo kullanım hakkında sahip olmanız gerekmektedir.

Logonuz 400×400 piksel boyutunda, maksimum 350 KB, JPEG ve ya PNG formatında kaydedilmiş olmalıdır.

  • Reklam İçeriği

İçerik, reklamı yapılan tekliflere atıfta bulunmalı ve en fazla 35 karakter içermelidir. Reklam metniniz, alıcıları tekliflerinizi incelemeye teşvik etmelidir.

Allegro yalnızca ana dili ile yönetilen bir platform olduğu için reklamlarınız için kullanacağınız metin tamamen Lehçe olmalıdır. Dil bilgisi veya yazım hatası olmadığından emin olun ve tüm yazım hatalarını düzeltin. Reklam içeriği, Allegro dışındaki web sitesi adreslerine atıfta bulunmamalıdır.

  • Bağlantılar

Bağlantılar, alıcıyı yalnızca Allegro’da listelenen tekliflerinize yönlendirmelidir. Bağlantı, alıcının reklamı yapılan ürünleri bulabileceği bir kategori sayfasına veya tüm tekliflerinizi içeren bir sayfaya yönlendirebilir.

  • Teklif Seçimi

Marka logolu bir reklam seçerseniz, yalnızca reklamını yaptığınız markanın öğelerini eklemelisiniz.

Mağaza logonuzun bulunduğu bir reklam seçerseniz, bir görüntülü reklama birden çok markadan öğeler ekleyebilirsiniz. Seçilen teklifler aynı kategoriye ait olmalı veya bir şekilde birbiriyle ilişkili olmalıdır.

  • Anahtar Kelimeler ve Negatif Anahtar Kelimeler

Alakalı anahtar kelimeler ve negatif anahtar kelimeler seçerseniz, görüntülü reklam kampanyanızda, spesifik alıcılara ulaşabilir ve kampanyanızdan daha fazla verim alabilirsiniz.

  • Görüntülü Reklam Erişimi

Görüntülü reklam, alıcıya anahtar kelimeler veya kategoriler temelinde gösterilir. Kampanya eklerken hangi hedef kitleye ulaşmak istediğinize karar verebilirsiniz.

Kesin erişim: ürünlerinizi arayan en ilgili alıcılardan oluşan dar bir grup reklamı görecektir.

Genişletilmiş erişim: hem doğrudan ilgilenen alıcılar hem de daha geniş bir kitle reklamınızı görecektir.

Allegro Reklam Ağı

Allegro reklam ağı sayesinde tekliflerinize erişimi ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Ayrıca, reklamlarınız Allegro dışında, potansiyel müşterilerinizin fazla olduğu yerlerde gösterilir.

Google Ads

Allegro Ads kontrol panelindeki Google Ads kampanyası, müşterilere Google arama motoru üzerinden ulaşmanızı sağlar ve tekliflerinizin erişimini artırır.

Allegro’da aktif teklifleriniz varsa, Allegro Ads Dashboard’da (Reklam Kontrol Paneli) bir kampanya oluşturabilirsiniz. Reklam kontrol paneli ile ilgili detaylı bilgi yazımızın ilerleyen kısımlarında anlatılmıştır.

Facebook Ads

Facebook reklam kampanyaları etkili bir yeniden pazarlama yöntemidir. Facebook’ta, reklamınız Allegro’da teklifinizi gören ancak henüz satın alma işlemi yapmayan herkese gösterilecektir.

Reklam Ağı Nasıl Çalışır?

Bir Sponsorlu Teklifler kampanyası ekler ve reklamlar ağı – Google Ads’i seçerseniz, kampanya için seçtiğiniz tekliflerin Google arama sonuçlarında ve Google Alışveriş sayfasında gösterilme şansı olur.

Nasıl Başlatılır?

Allegro’da aktif tekliflerinizin olması ve sponsorlu teklifler kampanyasında Google Ads’in görüntülenme konumu olarak seçilmesi gerekmektedir.

Google’da görünen bir reklam oluşturmak için, Allegro Reklamları kontrol panelinde oturum açın ve yazımızın yukarı kısmında anlattığımız şekilde bir Sponsorlu Teklifler kampanyası ekleyin.

Reklamınızın nerelerde görüntüleneceğini seçeceğimiz adımda, tekliflerinizin Google’da gösterilmesini isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

Kampanya Planlayıcı

Allegro reklamları için olan kampanya planlayıcısı, neyi, ne zaman reklam vermeniz gerektiğine yardımcı olan, Allegro arama motoruna yazılan cümleleri analiz etmek için kullanılan bir araçtır. Allegro’daki trendler hakkında bilgi sahibi olmak, kampanyalarınızı etkili bir şekilde planlamanıza olanak tanır. Kampanya planlayıcıyı kullanmak stratejinizi optimize etmenize, şekillendirmenize ve planlamanıza yardımcı olacaktır.

Reklam Kotrol Paneli

‘Allegro Ads  kontrol panelinde’ mevcut kampanya türlerini kullanarak kampanyalar oluşturabilir ve sonuçlarını düzenli olarak analiz edebilirsiniz.

Allegro Ads kontrol panelinde hangi istatistikler kontrol edilir?

  • Tıklamalar: Sponsorlu tekliflerinize yapılan tıklama sayısıdır.
  • Görüntülemeler: Sponsorlu tekliflerinizin görüntülenme sayısıdır.
  • T.O: Tıklama sayısının toplam teklif görüntüleme sayısına oranıdır.
  • TBM: Tıklama başına ortalama brüt ücret, tüm tıklamaların toplam maliyetinin, tıklama sayısına bölünmesiyle elde edilir.
  • Maliyet: Sponsorlu bir teklif tarafından oluşturulan tüm maliyetlerin brüt toplamıdır.
  • ROI (Return of Investment) : Allegro reklamlarında harcanan her 1 PLN için sponsorlu bir teklife tıklandıktan sonra elde edilen gelirdir. Örneğin; 10 PLN ROI, Allegro Reklamlarına harcadığınız her 1 PLN için 10 PLN gelir elde ettiğiniz anlamına gelmektedir.
  • Satılan birimler: Sponsorlu bir teklife tıklandıktan sonraki 7 gün içinde satılan toplam birim sayısıdır.
  • Satış değeri: Sponsorlu bir teklife tıkladıktan sonraki 7 gün içinde satılan birimlerin toplam brüt değeridir.

Propars ve Allegro Entegrasyonu

Ana dili Lehçe ile yönetilen Allegro’da, Propars ile mağaza sahibi olmanın en büyük avantajı dil engeline takılmadan ürünlerinizi aylık 200 milyondan fazla ziyaretçiye sunabilme şansınızın olmasıdır.

Propars Özellikleri

Propars’ın yerelleştirme özelliği ile;
  • Türkçe yazdığın ürün bilgilerin, ürünlerini satışa açtığın pazaryerinin bulunduğu ülkenin diline otomatik olarak çevrilir.
  • Ürünlerini hangi ülkenin pazaryerinde satışa açmak istersen o ülkelinin kategorilerini Türkçe olarak görür ve seçersin.
  • Pazaryerlerinde ürünlerinin öne çıkmasını sağlayan ‘ürün filtrelerini’ Türkçe olarak görüp kendi ürün filtrelerin ile eşleştirerek satışa açabilirsin. Örneğin: ürün filtrende olan ‘yeşil’ renk, Polonya’da ‘zielony’, İngiltere’de ise ‘green’ olarak görünür.
  • Türkiye’de 40 numara olarak sattığın bir ayakkabıyı, İngilterede 6,5, Amerika’da ise 9 olarak görünür. Böylece doğru ürün satışı yapar ve yüksek müşteri memnuniyeti yakalarsın.
Stok Yönetimi;
  • İşletmene ait tüm stok bilgilerini Propars’ta buluşturup ve yönetebilirsin. Üstelik herhangi bir mağazanda satış yaptığında, tüm stok bilgilerin otomatik olarak güncellenir.
  • Bir ürününün stoğu tükendiğinde Propars ürünün ilanını pasif konuma alır. Bu şekilde stoklarında olmayan bir ürünü satma riskin ortadan kalkar.
Sipariş Yönetimi;
  • Hem kendi internet sitenden hem de satış yaptığın pazaryerlerinden gelen tüm siparişlerin hiç gecikmeden Propars paneline ulaşır.
  • Ayrıca, tüm siparişlerini tek bir ekrandan kolaylıkla yönetebilirsin.
E-fatura;
  • Üstelik, nerede olursan ol siparişinin faturasını kolaylıkla e-fatura olarak oluşturabilirsin.
E-Ticaret
E-ticaret rehberi 3. Bölüm: E-ihracat ile tüm dünyaya sat!
E-İhracat
Yurt Dışına Satış Nasıl Yapılır?
Genel
E-ticaret’te Gümüş, Altın ve Pırlanta Takı Satışlarınızda Başarıyı Yakalayın!