E-İhracat

Etsy Payments Türkiye’ye açıldı! 2022


Etsy Payments Türkiye’ye geldi!

Propars Blog olarak Etsy Payments ‘ın Türk satıcılar için aktif edildiği haberini vermekten son derece mutluyuz.

Etsy’nin direct check out adı verilen, müşterilerin kredi kartı / banka kartı ile alışveriş yapmasını sağlayan ödeme alma yöntemi, yani kendi verdikleri isimle, Etsy Payments, yıllardır sadece Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerindeki müşterilerin kullanımına açıktı.

Birkaç hafta önce Etsy yönetimi zaman içinde genişlettikleri ülkeler listesine kısa süre içinde Türkiye’nin de ekleneceğini duyurmuştu ve nihayet, Haziran başında Etsy Payments Türkiye’de de aktif hale getirildi.

Artık dünyanın dört bir yanından Etsy’i ziyaret edip bir Türk satıcıdan alışveriş yapmak isteyen müşteriler kredi kartı ile ödeme yapabilecekler.

Bu Türk satıcılar için muhteşem bir müjde!

Artık Türk satıcılar da Amerikalı ve Avrupalı satıcılarla eşit muamele görüyor ve müşterilerine klasik ödeme seçenekleri sunabiliyorlar.

Etsy Payments nedir?

Etsy Payments, aslında N11, Gittigidiyor gibi pazaryerlerinde alışveriş yapmak isteyen müşteriler, ödeme bölümüne geldiklerinde karşılarına çıkan “kredi kartı / banka kartı ile öde” seçeneğinden başka bir şey değil. Müşteri bu yöntemle ödeme yaptığında, ödenen ücret sitenin havuz hesabına düşer, yani satıcıya hemen ulaşmaz. Müşteri kargosunu teslim alıp ürünü teslim aldıktan sonra siteyi yeniden ziyaret ederek ödemenin satıcıya ulaşması için onay verir. Bu yöntem, bildiğimiz gibi, hem satıcıyı hem de müşteriyi her anlamda en iyi koruyan yöntem olduğu için müşteriler en çok bu şekilde ödeme yapmak ister.

Bazı pazar yerlerinde bu yönteme ek olarak havale / EFT, mobil ödeme, hediye çekiyle ödeme; kapıda ödeme gibi alternatif ödeme yöntemleri de vardır; fakat müşteriler ürün ellerine geçmeden ödemenin satıcıya ulaşmasını engelleyip kendilerini garantiye almak için; mümkün olduğunca çok online ödeme yöntemini seçerler.

Etsy ise, müşterilerin kredi / banka kartıyla alışveriş yapabildiği ödeme seçeneğini başta sadece Amerikalı satıcı ve müşterilere açmıştı. Ardından zaman içinde bu yöntemin aktif olduğu ülkeler listesine Avrupa ülkeleri de eklendi, fakat Türkiye yıllardır listede yoktu.

Türk satıcılara sunulan ödeme alma yöntemleri sadece Paypal ve “Diğer” seçeneğiydi. “Diğer” seçeneğinde; satıcı ve müşteri kendi aralarında konuşup anlaşarak uluslararası havale; Payoneer, Iyzico veya Shopier gibi ödeme yöntemleriyle alışverişi gerçekleştirmeye çalışıyorlardı.

Fakat Etsy müşterilerinin sadece %1’i “Diğer” seçeneğini seçmeye cesaret edebiliyordu. Uzak bir ülkedeki satıcıya güvenmek müşteriler için çok zordu.

Paypal ise 2016 Haziran ayından beri Türkiye’de kullanımda olmadığından; Etsy’de satmaya çalışan Türk satıcılar, müşteriler “Diğer” seçeneğiyle ödeme yapmak istemediklerinden neredeyse hiç satış yapamıyorlardı.

Etsy’den nasıl ödeme alınır?

Artık Etsy Payments -yani Etsy direkt ödeme yöntemi- Türkiye’de de aktif olduğundan; Etsy’de bol miktarda satış yapmak son derece kolay.

Etsy üzerinde her gün gerçekleşen yüz binlerce satışın %84’ü Etsy Payments ödeme seçeneğiyle; sadece %15’i Paypal ile ve %1’i “Diğer” ödeme seçeneğiyle gerçekleşiyor.

Etsy Payments müşterilere hangi ödeme seçeneklerini sunuyor?

Payments ödeme seçeneği aktif olan ülkelerin mağazalarını ziyaret eden müşteriler, Etsy Payments seçeneğiyle ödeme yapmak istediklerinde aşağıdaki yöntemlerle ödeyebiliyorlar:

  • Kredi kartı
  • Banka kartı
  • Etsy hediye çekleri & Etsy puanları
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • IDEAL (Hollandalı müşteriler için)
  • Sofort (Avusturyalı ve Alman müşteriler için)
  • Klarna (Alman müşteriler için)

Etsy Payments’a nasıl başvurabilirsiniz?

Haziran 2020 başında Türkiye satıcıları için aktif edilen Etsy Payments’a; mağazanızda sahip olabilmek için başvurmak gerekiyor. Bunun için Etsy’nin yaptığı duyuruya göre mevcutta bir satıcı hesabı olan Türk satıcılar satıcı panellerinde; Shop Manager sekmesinde konuyla ilgili bir uyarı bildirimi görecekler; aynı zamanda gelen kutularında da konuyla alakalı bir bildirim görecek ve başvuru yapabilecekler.

Başvuru şartları arasında, izin verilen ülkelerden birinde -yani artık Türkiye’de- ikamet adresi; banka hesabı ve aktif bir banka / kredi kartı sahibi olmak yer alıyor.

Shop Manager bölümünde ilgili bildirimi göremeyen Türk satıcılar ayrıca; Etsy Payments başvuru linkini buradan tıklayarak da başvuru yapabilirler.

Etsy’de ilk kez satıcı hesabı açacak olan esnaflarımız ise artık direkt Etsy Payments ile satıcı kariyerlerine başlayabilecekler.

Etsy Payments kullanmak istemeyenler için alternatif bir ödeme yöntemi olan Payoneer ile tanışın!

Etsy’de satış yapmak isteyenler için Etsy Payments’e göre çok daha hızlı ve kolay alternatif bir ödeme yöntemi olan Payoneer‘i sizlere öneriyoruz.

Payoneer, Etsy Payments’a göre %2’lik daha düşük komisyon oranları sunan; ayrıca 70’den fazla para birimini algılayabilen ve 200’den fazla ülkeye para transferi yapabilmenize imkan veren bir ödeme yöntemidir. Payoneer’i Etsy Payments’dan ayıran en büyük özellik ise; Payoneer kullanıcıları hesaplarındaki paraları istedikleri kur döneminde Türk Lirasına çevirebiliyorlar. Bu Etsy Payments’a kıyasla büyük bir avantaj çünkü Etsy Payments’da örneğin; Euro olarak gelen bir ödemeniz için Türk Lirasına çevireceğiniz kuru siz belirleyemiyorsunuz. Üstelik bu işlem Etsy Payments tarafından otomatik yapılyor.

Detaylı bilgiye Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Nelerdir?   yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Etsy’de mağaza açmanın ve yüzlerce satmanın tam zamanı!

Etsy entegrasyonu ve mağaza açma hizmetleri için hemen Propars ile iletişime geçin.

Propars, Türkiye’nin ilk ve tek Etsy resmi entegratörü!

Bu yazı da ilginizi çekebilir:
Etsy’de başarılı satıcı olmak için ipuçları

Propars’ı Keşfet

E-İhracat
Amazon Geliştirilmiş Üretici Sorumluluğu (EPR) Nedir?
E-İhracat
Amazon Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız? SEO ve Reklamların Önemi
E-İhracat
Amazon’da Satış Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler