E-Ticaret

Online Mağazalar İçin Başarılı Ürün Sayfalarının Sırları


Eğer ürünlerinizi bir web sitesi veya online mağaza da satışa sunuyorsanız, e-ticaretin birinci kuralını biliyorsunuzdur. Müşterilerin bir ürünü satın alabilmeleri için önce o ürünü bulmaları gerekir. Bu kullanıcı dostu bir tasarımla mümkündür. Ama iş ürünü bulmakla bitmez. Satın alma kararını vermeden önce buldukları ürünün aradıkları ürün olduğuna ikna olmaları gerekir. Bir adet ürün fotoğrafı, kısa bir açıklama ve sepete ekle butonuyla yetinen sayfalar hem satışı hem de müşteriyi kaybetmeye mahkûmdur.

E-ticaretin tabiatı gereği müşterilerin bir ürünü satın almadan önce ellerine almaları, ambalajını incelemeleri, denemeleri, üzerlerine giymeleri veya bir satış görevlisine soru sormaları mümkün değildir. İşte bu nedenle ürün sayfalarınız tüm bunların yerini tutabilmelidir. Müşterilerin bir ürünü satın almaktan vazgeçmesinin, hatta sitenizi terk etmesinin başlıca sebeplerinden biri yetersiz veya karmaşık ürün açıklamalarıdır. Ürün sayfaları müşterilerin olası sorularını öngörmeli ve eksiksiz bir şekilde cevaplamalıdır. Yeterli bilgi alamadığı için başka bir siteye başvuran bir müşterinin aynı ürünü daha uygun bir fiyata bulma olasılığı yüksektir.

Yetersiz ürün sayfaları yüzünden, kullanıcı, ya ürünün ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağından emin olamadığı için satın almaktan vazgeçer; ya da ürün hakkında varsayımlarda bulunur ve sonradan işine yaramadığını fark edip iade eder. Her iki sonuç da satıcıya zarar verir. Ürün sayfalarınız belli başlı beklentileri karşılamayı başardığı sürece bu satışlarınıza olumlu olarak yansıyacaktır. Bu nedenle, e-ticaret yapan herkesin, ürün sayfalarında aşağıdaki konulara dikkat etmesi gerekir.

       1.Soruları Cevaplayın

Çoğu kullanıcı yeterince bilgi sahibi olamadığı için bir ürünü satın almaktan vazgeçer. Müşteriler karar vermeden önce detaylı bilgi sahibi olmak isterler. Alacakları mobilyanın tam ebatlarını, seçtikleri giysinin kuru temizleme gerektirip gerektirmediğini, oyuncağın kaç yaşındaki çocuklar için uygun olduğunu, rezervasyon yaptıracakları otelin havuzu olup olmadığını bir bakışta görebilmeyi talep ederler. Az bilgi içeren, daha da kötüsü eksik ve yanlış bilgi içeren ürün sayfaları, kaçan satışlara ve şikâyetlere davetiye çıkarır. Gelebilecek her soruyu önceden tahmin etmek tabii ki mümkün değildir; ama ürününüzün üstün yönlerini ön plana çıkartmak ve müşterilerin sorabilecekleri soruların en azından çoğunu önceden cevaplamak ticarette başarı için olmazsa olmazlardandır.

       2. Online Mağazada Lafı Uzatmayın

Ürün açıklamaları detaylı ve eksiksiz olmalıdır; ama bu roman yazmanızı gerektirmez. Kullanıcılar reklam kokan tanıtımlar yerine, daha net ve reklamsız bir üslupla ürünün nasıl kullanılacağını, neye benzediğini ve ne işe yaradığını okumayı tercih ederler. Bilgisayarda bir yazıyı okurken çoğu zaman sadece göz gezdiririz. Bir paragrafın başına sonundan daha fazla dikkat ederiz. Benzer şekilde cümlelerin başını sonundan daha dikkatle okuruz. Bu yüzden değerli ilk satırları kullanıcının işine yaramayacak bilgilerle doldurup ziyan etmeyin. Ürün sayfanızda ürünün tanıtımına katkıda bulunmayan tek bir satır bile kullanmayın. Bu kullanıcının dikkatini dağıtabilir ve ilgisini kaybetmenize sebep olabilir. Ayrıca başarılı ürün sayfaları için en büyük yardımcınız büyük ve detaylı ürün fotoğraflarıdır. Ürünün detaylarını ön plana çıkartan ve farklı açılardan incelenmesine imkân tanıyan fotoğraflar, sade ve detaylı ürün açıklamalarına destek olarak, birlikte başarılı sonuçlar verir.

Örnek Ürün Fotoğrafları

       3.Karşılaştırma Yapılmasını Kolaylaştırın

Farklı birkaç ürünü karşılaştırmak müşterilerin en sık başvurduğu yöntemdir. Siteniz veya mağazanız bunu kolaylaştırarak müşterilerin satın alma kararı vermesini hızlandırabilir. Kimi siteler ürünlerin yan yana incelenmesine imkân tanır. Farklı ürünlerin karşılaştırılabilmesi için en kolay yöntem tüm ürün açıklamalarının detaylı olmasıdır. Benzer ürünler hakkındaki bilgilerin mukayeseyi mümkün kılan bir şekilde ve sırada sunulmasıdır. Örneğin; önce ebatları, sonra malzemesi, sonra rengi gibi.

Online Mağazalarını Propars ile Yönet!

Propars’ın gelişmiş arayüzü ile online mağazalar yönetmek çok kolay!

E-Ticaret
İnternetten Takı Satışı Nasıl Yapılır? 2021 Güncel Bilgiler
E-Ticaret
En Etkili E-Posta Adresi Toplama Yöntemleri
E-Ticaret
N11.com’da Mağaza Nasıl Açılır? 2021 N11 Komisyon Oranları