E-Ticaret

Gittigidiyor.com’da Başarılı Mağaza Nasıl Olunur?


Gittigidiyor.com’da yüzlerce ürün ve mağaza bulunuyor. Hal böyleyken bir ürünü satan onlarca mağaza ile karşı karşıya kalıyoruz. Peki ‘Gittigidiyor.com’da nasıl başarılı adımlar atabilirim?’ diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Satışınızı arttırmanız için yapmanız gerekenleri madde madde inceleyeceğiz.

a) Başarılı mağaza nedir?

b) Gittigidiyor.com’da başarılı mağaza nasıl olunur?

a. Başarılı mağaza nedir?

Gittigidiyor.com’da başarılı mağaza olarak değerlendirilebilmeniz için yüksek puana sahip olmanız gerekiyor. Puan durumunuzu etkileyen faktörlerin başında ürünlerinizin iyi yorum alması geliyor. Kısacası gittigidiyor.com’da başarılı bir mağaza olmak istiyorsanız rakiplerinize oranla daha yüksek puana sahip olmanız gerekiyor.

b. Gittigidiyor.com’da başarılı mağaza nasıl olunur?

Ürün ve mağaza bilgileriniz eksiksiz olmalı

Gittigidiyor.com’da mağazanızı açtıktan sonra yapmanız gereken ilk şey mağaza bilgilerinizi eksiksiz şekilde doldurmanız. Çünkü mağaza bilgileriniz Google, Bing gibi arama motorlarında sıralanıyor ve yerini alıyor. Böylelikle sattığınız ürünlerin bilgileri arama motorlarında arandığı zaman kullanıcının karşısına çıkma olasılığı artıyor. Bu da sizin satış oranınızı arttırmanız noktasında fayda sağlıyor.

Rozetsiz mağaza, başarılı mağaza değildir

Gittigidiyor.com’da aldığınız yorum ve beğeni durumuna göre bir takım sıralamalar bulunuyor. Bu sıralamalar sonucunda mağazalar Gittigidiyor tarafından rozetle ödüllendiriliyor. Eğer Gittigidiyor.com’da rozet sahibi mağazaysanız belirli öncelikleriniz bulunuyor. Bu öncelikler sizin satışınızı arttırmanız içi büyük avantaj sağlıyor. Nasıl mı?  Sistem Gittigidiyor.com’da ‘Satıcı Gelişim Sistemi’ (SGS) olarak adlandırılıyor. Rozet sahibi bir mağazanın kazandığı en büyük avantaj, siteye giren müşteri arama yaptığı zaman karşısına ilk sizin mağazanızın çıkması oluyor. Bir başka avantaj ise sitelerde bulunan ‘Önerilen mağazalar’ kısmı. Eğer sizin başarı puanınız yüksek ise pazar yerinde önerilenler kısmında çıkma olasılığınız artıyor. Bu imkan da müşterinin ilk sizin ürünlerinize bakmasını sağlıyor.

Bu arada rozet sahibi olabilmeniz için mağazanızı açtıktan sonra 30 gün geçmesi ve ortalama son 90 günde minimum 50 tane satış yapmanız gerekiyor. Rozet sahibi olabilmeniz için gerekli puan ise, kargolanan ürün oranı, başarılı sipariş oranı ve önerilme gibi özelliklerle hesaplanıyor. Ve mağazanız bu hesap sonucunda ‘Çok başarılı’ ya da ‘Başarılı’ rütbesine ulaşıyor.

Ek açıklama ve fotoğraflar her zaman sizi kurtarır

Gittigidiyor’da bulunan ürününüze xml’inizden gelen bilgiler harici; yazı, fotoğraf, ürün hakkında detaylı bilgilere yer vermek sizin tercihinize kalıyor. Ürün hakkında eklediğiniz ek bilgiler müşterilerinizin ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olması anlamına geliyor. Bu doğrultuda müşterinizin kafasında oluşabilecek soru işaretlerini silebilirsiniz. Kısacası müşterinin soracağı ‘Bu ürünü neden almalıyım?’ sorusuna iyi yanıt verebilmelisiniz.

Gittigidiyor’da ürünleriniz hakkında oluşabilecek soru işaretlerini en aza indirmeniz başarılı bir mağaza olma yolunda size büyük avantajlar sağlar.

Gittigidiyor.com her zaman özgün bilgiyi sever

Gittigidiyor.com’da başarılı bir mağaza olmak için ekleyeceğiz ürünün belirli bilgilere sahip olması gerekiyor. Xml’nizden ürününüz hakkında bilgiler otomatik olarak siteye geliyor. Örnek vermek gerekirse sitenize bir elbise ekleyeceğiniz zaman ürünün rengi, beden skalası, ürün fotoğrafı gibi bilgileri yazmanız sizin lehinize oluyor. Ayrıca, bu durumda da ürün hakkındaki yazınız ve görseliniz özgün olursa Google ve Bing gibi arama motorlarında sıralama oranınız değişiyor. Yani siz ne kadar özgün bilgi ve görsel kullanırsanız arama motorlarında o kadar üst sıralara oynarsınız.

Gittigidiyor.com’da sizi gösteren puanınızdır: Sürekli yüksek tutun

Gittigidiyor.com’da ne kadar satış yaparsanız ya da ürün teslimat sayınız ne kadar fazla olursa mağaza puanınız da o kadar yüksek oluyor. Tabii buna ek olarak müşterilerden gelen güzel yorumlar da var. Bu noktada müşterilerinizi memnun edebilmek için gelen mesajlara anında cevap verin. Onlarla bir arkadaş gibi konuşun ve dertlerine yardımcı olmaya çalışın. Örnek olarak teslimat aşamasında kargodan kaynaklı bir hata da olsa ‘Müşteri her zaman haklıdır’ mantığını benimseyin. Bunlar size artı puan olarak dönecektir.

Kargo ücreti müşteriyi her zaman cezbeder

Mağazalarda bulunan ‘Kargo bedava’ ifadesi müşteriyi her zaman cezbeden nokta olmuştur. Ayrıca, internette, ‘Kargo bedava’ olarak satılan ürünler diğer ürünlere oranla %85 oranında daha fazla satıyor. Kargo ücreti müşteriler için her zaman ek masraf olarak görülür. Ve olabildiğince kargo parası olmayan ürünlere yönelmeye çalışırlar. Örneğin, müşteriniz bir ürün beğendiğinde iki mağaza arasında karar vermesi gerekiyorsa yüksek ihtimalle kargo masrafı olmayan mağazayı tercih eder. Eğer müşterileri cezbetmek istiyorsanız siz de mümkün olduğunca kargo ücreti talep etmemeye çalışın. Zaten büyük e-ticaret siteleri kargo şirketleriyle anlaşmalı olarak iş yapıyor ve ürünlerinizi düşük ücretlerde kargolamanıza imkan sağlıyor.

Propars ve Gittigidiyor.com

Gittigidiyor.com’da başarılı bir mağaza olabilmeniz için müşteri memnuniyeti çok önemli. Müşterilerinizle doğrudan ve hızlı iletişim kurabilmeniz için Propars tüm mesaj ve siparişlerinizi tek bir ekranda toplar ve stoklarınızı güncel tutar. Stoğu tükenen ürününüzün ilanını pasif (Tükendi) duruma getirir ve olmayan bir ürünü satmanızı engeller. Ayrıca gittigidiyor.com için yapabildiğiniz tüm bu işlemleri Amazon.com, Etsy.com, N11.com gibi pazar yerleri için de yapabilir ve tüm sanal mağazalarınızı tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz.

Gittigidiyor’daki Ürünlerini Tüm Dünyaya Sat!

Gittigidiyor’da sattığın ürünlerini tüm dünyaya satarak bir e-ihracatçı ol! Propars’ın gelişmiş e-ihracat çözümleri ile tüm dünyaya satış yapmak artık çok kolay.

Gittigidiyor’da bulunan ürünlerini Propars’a otomatik olarak yükle. Satış yapmak istediğin platformlarda satışa aç ve ürünlerin Amazon, Ebay, Etsy gibi platformlarda yayına açılsın. Hem daha fazla müşteriye ulaş hem de döviz kurları ile kazan.

Üstelik, tüm e-ticaret mağazalarını aynı panelden yönet. Ayrıca, ücretsiz e-fatura hizmetinden faydalan.


İlgili yazılar:




E-Ticaret
İnternetin nimetlerinden faydalanın: Ücretsiz kullanabileceğiniz dijital pazarlama araçları
E-Ticaret
İnstagram’dan Müşteri Çekmek İçin 4 İpucu
E-Ticaret
KOBİ’ler için E-ticaret Rehberi -I-