Genel

E-ticaret’te Gümüş, Altın ve Pırlanta Takı Satışlarınızda Başarıyı Yakalayın!


Sizin için hazırladığımız bu yazıyı okuduktan sonra, online takı mağazanızı oluşturmak, gümüş, altın ve pırlanta takılarınızın satışını yönetmek ve pazarlamak için gerekli tüm bilgilere sahip olacaksınız.

  1. Takı Kategorisinde Neden Online Satış Yapmalısınız?
  2. Güncel Takı E- İhracat İstatistikleri
  3. Takı Satışlarınız İçin En Uygun Pazar Yeri Hangisi?
  4. Ödeme Yönteminizi Nasıl Belirlemelisiniz ?
  5. Maksimum Kâr ile Takı Satışı Yapmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar Neler?
  6. Yüzük Kategorisinde Dikkat Etmeniz Gerekenler
  7. Hangi Entegrasyon Firması İşletmenizin İhtiyaçlarını Karşılıyor?

1. Takı Kategorisinde Neden Online Satış Yapmalısınız?

Takı Kategorisi tüketim ürünlerini kapsadığı için satışlarında sınır tanımıyor.

Bunun en büyük etkenlerinden biri takı ürünleri gibi dünyanın geneline hitap edebilen ürünlerinizi yaş veya cinsiyet farkı olmaksızın satışa sunabilmeniz.

Firmanızı online satışa hazır hale getirmek, müşterilerinizin her an her yerden alışveriş yapmalarını ve teknolojik gelişmeler sayesinde işletmenize rekabet avantajı sağlar.

Ürünlerin hafif ve nakliyesinin kolay olması, ürünleri özelleştirilebilmeniz gibi daha bir çok neden takı kategorisinin e-ticaret için mükemmel bir seçim olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Takı endüstrisi özellikle online satışlarda büyümeye devam ediyor. Sadece geçtiğimiz yıl 29 milyondan fazla insan her gün çevrimiçi olarak takı satın aldı. İstatistiklere bakılınca çok büyük bir rekabetin olduğunu söylemek zor değil. 

İşte bu kadar rekabetin olduğu bir pazarda başarıyı yakalayabilmen için sana yol göstermeye hazırız.

2. Güncel Takı E- İhracat  İstatistikleri

Piyasa araştırması yapmak her kategoride olduğu gibi takı kategorisi için de çok önemli. İngiltere’nin gümüş, altın ve pırlanta sektöründe en çok Türkiye ile e- ihracat gerçekleştirdiğini biliyor muydunuz?

Sadece Türkiye’den İngiltere’ye 1 milyar 508 milyon dolar olarak gerçekleşen takı ihracatı, geçen yıla oranla yüzde 30 arttı ve artmaya devam ediyor.

Grand View Research raporuna göre; takı kategorisi %8,1’lik yıllık büyüme oranı yakaladı ve 2025 yılına kadar 480,5 milyar dolar değerine ulaşabilir.

Orta Doğu ülkeleri de gümüş, altın, pırlanta içerikli takılar ve bunun dışında bir çok bijuteri ürünlerini satın alım potansiyelleri olan güçlü ülkeler arasında. Bu bölgelerin, mücevherat kategorisinde  2019’dan 2025’e kadar %8.0’lik bir büyüme yakalanması bekleniyor. İşte gelecek vadeden bu pazarda sizin de yer almanız için bir fırsat !

3.Takı Satışlarınız İçin En Uygun Pazar Yeri Hangisi?

Online satışa geçmek isteyen satıcılar için bu süreç her ne kadar sancılı bir süreç gibi gözükse de bu blog yazımızın rehberliğinde kafanızdaki tüm soru işaretleri ortadan kalkacak ve nereden başlamanız ve bu süreci nasıl yönetmeniz gerektiğini bilerek bu serüvende yerinizi alacaksınız.

Öncelikle yapılması gerekenler arasında hangi pazar yerinin sizin için uygun olduğuna karar vermeniz gerekiyor.

Etsy

Etsy, el sanatları ve gümüş, altın, pırlanta kategorisinde ki satışlar için en popüler pazaryerleri arasındadır . Takı satışları için en köklü ve popüler e-ticaret platformudur. Bunun nedeni ise 54 milyona yakın kayıtlı kullanıcıya, 20 milyon aktif alıcıya ve 1,4 milyon satıcıya sahip büyük bir platform olmasıdır.

Etsy’de ki tüketicilerin çoğu takı ve el sanatları kategorilerinden satın alım yapmaktalar. Bu sayede Etsy, bijuteri alanında online satışlarınızda ürünlerinizin fazlaca talep göreceği ve satışlarınızın artacağı bir platformdur.

Etsy’de ürünlerinizi satışa çıkarmadan önce yapmanız gereken ilk adım bir kullanıcı hesabı oluşturmak. Bir gün içerisinde oluşturabileceğiniz kullanıcı hesabınız ile ürünlerinizi  satışa açmaya hazırsınız !

eBay

eBay, Amazon’dan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ikinci pazar yeridir. Müzayede seçeneği, özellikle takı kategorisinde satmak istediğiniz ürünün değerini arttırarak satmanıza olanak sağlayacaktır.

eBay son derece rekabetçi bir pazar haline geldi bu yüzden de satıcıların da fiyat konusunda rekabet edebilmesi bir hayli önemli. İşte tam bu noktada takı kategorisi, bu rekabette bir adım öne geçmenizi sağlıyor.

Ebay’de Takı

Listelerinizi optimize edererek insanların satın almak istediği ürünleri tedarik edebilirseniz, eBay’de takı satışlarınızda başarılı olabilirsiniz.

eBay’de satış yapmayı düşünüyorsanız eBay’in web sitesinden takı kategorisi hakkında detaylı inceleme yapabilirsiniz.

Amazon

Her kategoride satış başarıları yakalayan en popüler pazaryeri olan Amazon, takı kategorisinde de başarılı olmak isteyen satıcılar için vazgeçilmez bir pazaryeri.

Tüm ürünler için Amazon ne kadar doğru bir seçim olsa da, sadece el yapımı olan ürünleriniz için Amazon Handmade platformunu sunuluyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, Amazon Handmade mücevherler de dahil olmak üzere yalnızca el yapımı ürünler içindir. Bu sayede hedef kitleye doğrudan ulaşacağınız site, size satış oralarınızın artmasında bir hayli yardımcı olacaktır.

Amazon Handmade, ürünlerin gerçekten el yapımı olduğundan emin olmak için her satıcının ürünlerini inceler ve üretim yöntemlerini denetler. Ucuz takı satıcılarının rekabetini ortadan kaldırdığı için el işi takılar yaparsanız satışlarınızı arttırmanız için iyi bir seçenek olacaktır.

Amazon, Handmade satıcılarına profesyonel satış planları için ayda 39,99 dolarlık bir ücret sunuyor. Satılan ürün başına %15 (veya ürün başına minimum 1 ABD Doları) sevk ücreti alıyorlar.

Tüm bu işlemlere başlamadan önce, Amazon’da takı veya bijuteri ürünlerinizin satışı için size bir kategori izni alma sürecinin beklediğini belirtmekte fayda var.

Düşünülen kadar karmaşık olmayan bu süreçte yapmanız gereken tek şey, satıcınızın hesabına giriş yapmak, envanterinizde “Ürün Ekle”ye tıklamak, satmak istediğiniz ürüne benzer bir ürün aratmak ve ardından “Onay Talebi”ni seçmek. Daha sonra başvuru formunu doldurmanız ve gelecek olan yanıtı beklemeniz yeterli.

Amazon’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük online pazar yeri olduğunu göz önünde bulundurursak, Amazon’un size sağladığı bu tüketici tabanından faydalanabilirseniz, hem satışlarınızı arttırabilir hem de e-ticaret girişiminize profesyonel bir başlangıç yapmış olrusunuz.

4. Ödeme Yönteminizi Nasıl Belirlemelisiniz ?

Size en uygun pazaryerini seçtikten sonra belirlemeniz gereken bir diğer adım ise ödeme yönteminiz.

Satıcıların, e-ihracat süreçlerinde yurt dışından ödemelerini almasının en kolay ve en avantajlı yolu Payoneer’dir.

Yeni nesil teknolojik algoritmasından uyumluluğuna, operasyonlarından ve bankacılık altyapısına kadar birçok teknolojiden faydalanan Payoneer, sınır ötesi ödeme, işletme sermayesi, vergi çözümleri ve risk yönetimi gibi hizmet paketleri sunmaktadır.

Payoneer’de hesap sahipleri, banka hesaplarına, Payoneer e-cüzdanına, online olarak veya satış noktalarında kullanılabilen ve yeniden yüklenebilen ön ödemeli banka kartına para gönderip alabilmektedir.

Sınır ötesi banka havaleleri, online ödemeler ve banka kartı hizmetleri ile sınır ötesi işlemler sağlamaktadır. Payoneer hakkında detaylı bilgi almak ve avantajlarını öğrenmek için blog yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

5. Maksimum Kâr ile Takı Satışı Yapmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar Neler?

Yeni Trendleri Araştırın !

Müşterileriniz satın almak için her defasında yeni ürünler arıyor olacak. Bu yeni ürünlere sahip olduğunuzdan emin olmak için, tüm rakiplerinizden önce yeni trendleri bilmeniz gerekiyor!

Peki, yeni trendlerin ne zaman ortaya çıktığını nasıl anlarsınız? Harika soru!

Bunun bir yolu, aşağıdaki gibi dünya çapında yeni takı trendlerini gösteren blogları takip etmektir:

Satacağınız Ürünleri Doğru Fiyatlandırın!

Vermeniz gereken en zor kararlardan biri: takılarınızı fiyatlandırmak. Başlarken izlenecek iyi bir kural; malzeme maliyetinizin ve ambalajınızın dört katı ile başlamaktır.

Çoğu toptan satış fırsatı, perakende maliyetinizin yüzde 40 ila 60’ını oluşturur. Temel fiyatınıza 4 kattan başlayarak malzeme maliyetiniz sizi kar etmemenizden alıkoyacaktır.

Örneğin satacağınız ürünü toptan alımda tanesi 5 tl’ye gelecek şekilde satın aldınız. Bu ürünü satarken 5×4 denkleminden 20 tl’ye satmanız durumunda, zarar etmez ve olası çıkabilecek masrafları karşılayabilirsiniz.

Müşterilerden kargo ücreti alıp almayacağınızı da düşünün. Satacağınız ürüne kargo fiyatını ekleyip ürün gönderimini ücretsiz yapmak, araştırmalara göre tüketicinin ürünü satın almasına bir adım daha yaklaştırıyor.

İade kabul edecek misiniz? Peki ya geri ödemeler? Takılarınız müşteriniz almadan önce kırılırsa ne yaparsınız? Bu tarz problemlere karşı hazırlıklı olmanız için aklınızda bir yedek plan yapmanız oldukça önemli !

Sahte Ürün Satışından Kaçın!

Sahte takı satmak markanızı kötü etkileyecek ve satışlarınızı düşürecek bir etkendir. Ürünü müşteriye gönderdikten sonra müşterinin yapacağı yorum ve izlenim satış potansiyelinizi doğrudan etkileyecektir. Bu yüzden göndereceğiniz ürün kalitesi çok önemlidir.

Amazon’un genellikle takı kategorisinde ayrı bir başvurucu süreci izlediğini biliyor muydunuz?

Amazon müşteri sağlığı ve kaliteli bir satış gerçekleştirilmesini çok önemsiyor. Bu yüzden takı gibi doğrudan kullanılan ürünler için satıcının ürünü satmasından önce bir kategori izni almasını istiyor.

6. Yüzük Kategorisinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

E-ticaret’te takı satışlarında en büyük iade “Yüzük” satışlarında gerçekleşmektedir. Bu tür iade durumları hakkında önceden hazırlıklı olabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Dünya’da yüzük ölçüleri ülkelere göre farklılık göstermektedir. Türkiye’de 10 olarak satışa çıkardığınız yüzük ölçüsü, normalde 50 mm’ye denk gelir. Bu ölçü ingiltere’de K olarak, ABD’de ise 1/4 olarak satışa sunulmaktadır.

Kullanıcılar ürünü satın alırken yüzüklerin numaralandırılma sistemini kendi ülkesinde kullanılan ölçüler gibi yani; daha önce kullandığı ürünlerin ölçülerini baz alarak satın almak isterler. Bu tür değişkenlikler ise satışlarda fazlası ile yanlış anlaşılmalara ve iadelere yol açar.

İşte tam bu noktada Propars’ın yerelleşme çözümü devreye giriyor.

Propars ile Türkiye’de 10 olarak sattığınız yüzük İngiltere’de bir kullanıcı baktığında K olarak görür. Bu; hem daha fazla satış yapmanızı sağlar hem de iade oranınızın düşmesini sağlar.

7. Hangi Entegrasyon Firması İşletmenizin İhtiyaçlarını Karşılıyor?

Tüm bu süreçlerin ardından satışa başlamadan önce artık gerekli olan tüm bilgiye sahipsiniz. Fakat sizi son bir süreç bekliyor.

Ürünlerinizi çevrimiçi satışa hazırlarken zorluklar ortaya çıkarabilir. Örneğin; dil desteğine, stok yönetimine ya da pazaryeri kurulumunda size yardımcı olacak bir danışman desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Doğru e-ticaret stratejisi ve araçlarıyla mücevher satışlarınızı ve müşteri tabanınızı büyütebilirsiniz.

İşte tam bu noktada Propars ekibi olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Propars’ın destek ekibi ile pazaryeri kurulumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ürünlerinizi Propars’ın arayüzüne yükleyerek tek bir tuşla birden çok pazar yerine satışa açabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Propars’ın web sitesine göz atabilirsiniz.

E-Ticaret
Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?
E-İhracat
Amazon Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız? SEO ve Reklamların Önemi
Genel
Ebay Ödeme Yöntemi Olarak Payoneer ile Anlaştı!