E-İhracat

Paypal Sorunu Nasıl Çözülür? Türkiye’de Nasıl Kullanılır?


Dünyanın en bilinen online ödeme yöntemi Paypal 2016 yılında Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmuştu. Bu durum; Paypal kullanarak yurt dışında e-ticaret yapan çok sayıda işletmeyi zor durumda bırakmış ve alternatif bir ödeme yöntemi aramaya yöneltmişti. Özellikle Amazon, Etsy ve Ebay gibi platformlarda satış yapmak isteyenler için büyük bir sorun haline gelmişti.

Bunun geçici bir süreç olduğu söylense de hala Paypal’ın Türkiye’ye yeniden dönüp dönmeyeceğine dair net bir bilgi bulunmuyor.

Ancak, Türkiye’de Paypal kullanmanızı sağlayacak birçok yöntem mevcut. KOBİ’lerin dijitalleşmesini ve dünyaya açılmasını arzulayan Propars olarak bu yöntemlerden bazılarını sizin için derledik.

a. Paypal Türkiye’de Nasıl Kullanılır?

Bildiğiniz gibi şu an için Türkiye’de bir Paypal hesabı açmanız mümkün değil. Ancak, yurt dışında bir Paypal hesabı açarak buradaki bakiyenizi Türkiye’deki banka hesabınıza aktarabilir ve dolaylı yoldan Türkiye’de Paypal kullanabilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.


İşte o yöntemler:


1. Bir Yakınınızın Hesabını Kullanın: Yurt dışında oturan, güvendiğiniz bir yakınınızla anlaşarak onun banka bilgileri ile bir Paypal hesabı oluşturabilirsiniz. Ancak, bunun pekte iyi bir yöntem olduğunu söylenemez.

2. Yurt Dışında Banka Hesabı Açın: Bireysel olarak uygulayabileceğiniz daha güvenli ve daha profesyonel bir yöntem de var. Yurt dışına giderek kendinize bir banka hesabı açabilir ve bu hesapla kendinize ait bir Paypal hesabı tanımlayabilirsiniz.
 

3. İnternet Üzerinden Yurt Dışında Şirket Kurun: Son derece kolay ve ekonomik şekilde internet üzerinden yurt dışında bir şirket açabilirsiniz. Açtığınız bu şirket ile herhangi bir limite takılmadan uluslararası ticaretinizi en güvenli ve profesyonel şekilde yönetebilirsiniz.

3.1. Yurt Dışında Şirket Açmanın Avantajları:

Paypal hesabı için en güvenli ve sorunsuz çözümü sağlar.

Paypal’da limit sınırıyla karşılaşmanızı engeller.

Etsy’de en çok kullanılan ödeme seçeneği olan “Direct Checkout“, yani doğrudan Etsy’nin aracılığında gerçekleştirilen tahsilat şeklini uygulayabilmenizi sağlar.

– İnternet üzerinden son derece kolay şekilde kurabildiğiniz şirketinizin vergi usulü Türkiye’dekinin aynısı olsa da uluslararası ticaretinizde size pek çok bürokratik kolaylık sağlar.

online ödeme propars
Online Ödeme

Paypal Kullanmadan Yurt Dışına Nasıl Satış Yapılır?

Alternatif ödeme sistemleri, tüm küresel işlem yöntemlerinin % 60’ından fazlasını oluşturmaktadır. Tüketiciler, kendi alışveriş deneyimleri üzerinde kontrol sahibi olmak istediği için alternatif ödeme yöntemleri, bu talebe karşılık olarak tüketicilere çok sayıda seçenek sunmaktadır. Günümüzde 200 ülke ve bölgeden binlerce küçük işletme ve pazaryeri için küresel ticareti kolaylaştıran Payoneer, alternatif ödeme yöntemleri arasında en popüler olanlardan bir tanesidir.

İşletmelere sınırların ve beklentilerin ötesinde ödeme hizmetleri sunmayı misyon edinerek, yeni nesil teknolojik algoritmasından uyumluluğuna, operasyonlarından ve bankacılık altyapısına kadar birçok teknolojiden faydalanan Payoneer, sınır ötesi ödeme, işletme sermayesi, vergi çözümleri ve risk yönetimi gibi hizmet paketleri sunmaktadır.

Payoneer ödeme sistemi, 150’den fazla yerel para birimini algılayabilmektedir. Rakibi PayPal’a göre daha hızlı ve avantajlı olan Payoneer’de hesap sahipleri, banka hesaplarına para gönderip hızlı ve sorusuz bir şekilde paralarını geri alabiliyorlar.

Peki Payoneer hangi avantajları ile rakiplerinin önüne geçiyor?

Aslında Payoneer bu sorunu çoktan çözmüş durumda. Üstelik, Payoneer platformunu tercih etmenin birçok avantajı var. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

  • Payoneer Kart, Mastercard güvencesi altındadır.
  • Payoneer’in komisyon oranları düşüktür. Bu sebeple daha fazla tercih edilmektedir.
  • Diğer ödeme sitemlerinde dönüşüm oranları oldukça yüksektir. Satıcılar neredeyse %3 ve üzeri bir kur farkına yakın dönüşüm oranları ile karşı karşıya kalmakta. Fakat Payoneer’de hangi para birimini seçerseniz seçin, dönüşüm yapılmadan direkt o para birimi hesabınıza yatmaktadır. Bu sayede istediğiniz kurdan paranızı dönüştürebilme imkanınız vardır.
  • Payoneer, dünya çapında tanınan ve bilinen bir ödeme sistemidir.
  • Payoneer, kullanıcılara birden fazla kaynaktan veya firmadan ödeme almaya imkan verir.
  • Sistemdeki kullanıcı hesabına bir banka hesabı tanımlanırsa, Türkiye’deki bütün bankalardan para transferi yapılabilir.
  • Yeni nesil algoritmalarla geliştirilmiş bir altyapıya sahiptir.
  • Amazon gibi büyük pazaryerlerinden Google’a kadar birçok dev şirket bu platform üzerinden ödeme almaktadır.
  •  Türkçe de dahil olmak üzere birçok dil desteği vardır.

Siz de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız, Payoneer’in resmî internet sitesine giderek hesabınızı açabilirsiniz.

a. Amazon’da Satış Yapmak

Öncelikle eğer satış yapmak istediğiniz platform Amazon ise zaten Paypal kullanmak gibi bir ihtiyacınız yok. Amazon’un Türk satıcılar için önerdiği Payoneer; tahsilat işlemlerinizi rahatlıkla karşılıyor. Amazon’da yaptığınız satışların kazancı Payoneer hesabınızda toplanıyor ve talep ettiğinizde paranız Türkiye’deki banka hesabınıza aktarılıyor.

Talep ettiğiniz tutar 1-3 iş günü içerisinde %2 gibi bir komisyon ile hesabınıza yatırılıyor.

Payoneer ile ilgili detaylı bilgi almak için Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.

b. eBay’de Satış Yapmak

Eğer satış yapmak istediğiniz platform eBay ise Paypal hesabına sahip olmanız gerekiyordu. Artık Ebay’da Paypal sorunu kalmadı!

Ebay ödeme sistemlerinde lider olan Payoneer ile yakın zamanda resmi olarak anlaştı. Türk satıcılar, Ebay’ın aktif olduğu her ülkede kolaylıkla satış yapabilir. Ebay’in, ödeme seçeneklerine Payoneer’i eklemesi sonucunda sizler için satıcı hesabınıza Payoneer’i nasıl kuracağınızı adım adım ele aldığımız blog yazımıza burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.


c. Etsy’de Satış Yapmak

Etsy’de de tıpkı Amazon’da ve Ebay’de olduğu gibi Payoneer hesabı oluşturmanız gerekiyor. Bu şekilde, bu üç platformda da kolayca tahsilatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak Etsy ile ilgili atlamamanız gereken bir nokta var. Payoneer dışında Etsy’de bazı müşteriler ödemerini yapmak için Etsy’nin kendi sistemi içerisinde bulunan Direct Checkout sistemini tercih edebilmektedir. Fakat, Etsy Direct Checkout sistemini kullanabilmeniz içinse yurt dışında bir şirket açmanız gerekiyor. Buna alternatif olarak Direct Checkout sistemine kıyasla düşük komisyon oranlarına sahip Payoneer’i tercih edebilirsiniz.

Propars ile E-İhracata Hemen Başlayın!

E-İhracat yapmak artık her işletme için mümkün. Ürünlerinizi dünyanın dört bir yanında satışa açabilir ve milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Üstelik kur farkını avantaja çevirerek!

E-İhracata hemen başlamak için tek yapmanız gereken Propars’a ulaşmak.

Propars’ta Neler Var?

Propars satış yapmak istediğiniz ülkelerdeki Amazon, Ebay ve Etsy mağazalarınızı sizin yerinize açar, ürünlerinizi sizin yerinize listeler ve mağazalarınızı size “anahtar teslim” şekilde sunar.

– Tüm sanal mağazalarınızı tek bir panelden yönetmenizi sağlar.

– Stok takibi, sipariş yönetimi ve ön muhasebe gibi özellikleri ile e-ticarette ihtiyaç duyduğunuz tüm özellikleri tek bir panelde toplarsınız.

– Türkçe olarak kullandığınız Propars paneliniz, ürünlerinizin çeviri işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirir.

– Satışlarınızı arttırmanız için size özel satış stratejileri geliştirir.

– Devamlı olarak ücretsiz “e-ihracat danışmanlık hizmeti” almanızı sağlar.

– Anlaşmalı olduğu kargo firmalarından %40’a varan indirimler almanızı sağlar.

Propars, Payoneer’in uluslararası iş ortağıdır. Propars kullanıcıları Payoneer’de özel indirim ve avantajlardan faydalanabilirler.


İlgili yazılar:

– Hyperwallet Nedir? Nasıl Kullanılır?

– Payoneer Nedir? Nasıl Kullanılır?

E-Ticaret
Amazon Türkiye ‘de Mağaza Açmak ve Satış Yapmak
E-İhracat
Amazon Suspend Nedir? Nasıl Çözülür?
E-İhracat
E-ihracat Nedir? E-ihracat Nasıl Yapılır? 2022 Güncel Bilgiler