E-İhracat

Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Nelerdir?


Alternatif ödeme sistemleri, tüm küresel işlem yöntemlerinin % 60’ından fazlasını oluşturmaktadır. Tüketiciler, kendi alışveriş deneyimleri üzerinde kontrol sahibi olmak istediği için Alternatif ödeme yöntemleri, bu talebe karşılık olarak tüketicilere çok sayıda seçenek sunmaktadır. Günümüzde 200 ülke ve bölgeden binlerce küçük işletme ve pazaryeri için küresel ticareti kolaylaştıran Payoneer, alternatif ödeme yöntemleri arasında en popülerlerinden biri. Peki rakiplerine kıyasla bu başarısını neye borçlu?

Bu yazımızda Payoneer ile ilgili bilgi sahibi olacağınız bazı konular;

  • Payoneer Nedir?
  • Avantajları Nelerdir?
  • Komisyon Oranları Nelerdir?
  • Nasıl Kayıt Olunur?
  • Payooner ve Pazaryerleri
    • Amazon
    • Etsy
    • Ebay
    • Allegro
  • Türk Satıcılar için Neden Bu Kadar Önemli?
  • Payoneer vs Hyperwallet
  • Nasıl Para Çekilir? / Nasıl Ödeme Yapılır?
  • Payoneer Güvenilir mi?
  • Propars ve Payoneer İş Birliği

Payoneer Nedir?

Payoneer, tüm dünyada bilinen ve çokça talep gören bir ödeme sistemidir. Dünya çapında Payoneer’i kullanan şirket sayısı bir hayli fazla, hatta Google ve Amazon gibi önde gelen firmalar da ödeme yöntemi olarak Payoneer’i tercih ediyor. PayPal’ın Türkiye’deki işlemlerini durdurma kararı almasıyla, e-ihracat kapsamındaki türk satıcılar için ödeme yöntemi konusu bir hayli karmaşık bir hal almıştı. Payoneer ile tanışan türk satıcıların önderliği ile ülkemizde de en çok kullanılan ödeme sistemi olmayı başaran Payoneer, PayPal’la kıyaslandığında çok daha hızlı çalışan ve avantajlı bir ödeme sistemidir.

Payoneer, 70’den fazla para birimini algılayabilen ve 200’den fazla ülkeye para transferi yapabilmenize imkan veren bir algoritmaya sahip. Payoneer’de hesap sahipleri, banka hesaplarına para gönderip hızlı ve sorusuz bir şekilde paralarını geri alabiliyorlar. Üstelik, rakiplerine kıyasla çok daha hızlı ve işlevsel bir platform. Ayrıca düşük komisyon oranları, 150’den fazla algıladığı yerel para birimi, sınır ötesi ödeme sistemleri ve dil desteği gibi sağladığı hizmetlerle kendini bu alanda kanıtlamış bir online ödeme sistemidir. 

İşletmelere sınırların ve beklentilerin ötesinde ödeme hizmetleri sunmayı misyon edinerek, yeni nesil teknolojik algoritmasından uyumluluğuna, operasyonlarından ve bankacılık altyapısına kadar birçok teknolojiden faydalanan Payoneer, sınır ötesi ödeme, işletme sermayesi, vergi çözümleri ve risk yönetimi gibi hizmet paketleri sunmaktadır.

Payoneer’in Avantajları Nelerdir?

Payoneer’in bu kadar çok tercih edilmesini sağlayan en büyük etken, sizden oldukça düşük komisyonlar talep etmesi. Ayrıca, dünya çapında bilinen bir ödeme sistemi olması, kullanıcılarına birçok firmadan ödeme alabilme imkanı sağlıyor. Payoneer platformunu tercih etmenin birçok avantajı var. Bu avantajları şöyle sıralayabiliriz;

  • Payoneer Kart, Master Card güvencesi altındadır.
  • Payoneerin komisyon oranları düşüktür. Bu sebeple daha fazla tercih edilmektedir.
  • Diğer ödeme sitemlerinde paranız dolar yada euro hangi para birimi olursa olsun normalde dönüştüreceğiniz oranın çok daha üstünde olmaktadır.  Satıcılar neredeyse %3 ve üzeri bir kur farkına yakın dönüşüm oranları ile karşı karşıya kalıyor. Fakat Payoneer’de hangi para birimini seçerseniz dönüşüm yapılmadan direkt o para birimi hesabınıza yatmaktadır. Bu sayede istediğiniz kurdan paranızı dönüştürebilme imkanınız vardır.
  • Payoneer, dünya çapında tanınan ve bilinen bir ödeme sistemidir.
  • Payoneer, kullanıcılara birden fazla kaynaktan veya firmadan ödeme almaya imkan verir.
  • Sistemdeki kullanıcı hesabına bir banka hesabı tanımlanırsa Türkiye’deki bütün bankalardan para transferi yapılabilir.
  • Yeni nesil algoritmalarla geliştirilmiş bir altyapıya sahiptir.
  • Amazon gibi büyük pazaryerlerinden Google’a kadar birçok dev şirket bu platform üzerinden ödeme almaktadır.
  • Türkçe de dahil olmak üzere birçok dil desteği vardır.

Payoneer’in Komisyon Oranları Nelerdir?

Payooner, özellikle para transferi işlemi için talep ettiği %2’lik komisyon oranıyla, bu alandaki en cazip ödeme sistemlerinden biri. Amazon, eBay, Etsy vb. mağazalarınızdaki kazançlarınızı çok düşük komisyonlar ödeyerek kolayca Payoneer hesabınıza kayıtlı yerli banka hesabınıza transfer edebiliyorsunuz.

Payoneer’e Nasıl Kayıt Olunur?

Bir Payoneer hesabı açmak sanılanın aksine çok kolay. Payoneer resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra 5 dakika içinde yeni bir kullanıcı talebi oluşturabilirsiniz. 5 dakikalık bu işlemden sonra gün içerisinde Payoneer hesabınızın onaylandığına dair bir mail alacaksınız.

Propars kullanıcılarına özel aşağıda bulunan link ile yapılacak olan üyeliklerle çeşitli avantajlardan yararlanabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın.

Propars olarak, sizler için hazırladığımız Payoneer’e nasıl üye olacağınızı ve mağazanızı Payoneer ile nasıl entegre edeceğiniz hakkında detaylı bilgiye aşağıda bulunan videoyu izleyerek ya da Propars Youtube kanalındaki videomuzdan ulaşabilirsiniz.

Payoneer ve Pazaryerleri

E-ticaret platformlarının entegre çalıştığı ya da çalışmayı tercih ettiği farklı ödeme sistemleri vardır.
Örneğin Amazon PayPal ile çalışmazken, eBay Paypal kullanılması konusunda oldukça ısrarcıdır. Fakat eBay, Türkiye dahil olmak üzere Paypal’ın kullanılmadığı ülkelere ödeme sistemlerinde alternatif yaratabilmek için yakın zamanda Payoneer ile anlaştı.

Sizin de bu konu özelinde soru işaretleriniz var ise, muhtemelen Payooner bu soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yetecektir. Payoneer, hem Amazon hem eBay hem de Etsy ile sorunsuz ve kolayca entegre olabilen yazılımıyla sizi bir çok düşünceden kurtaracak bir hizmet sunuyor. Aynı zamanda, birden fazla Amazon mağazanızı tek bir Payoneer hesabında toplama imkanı da veriyor.

Amazon

Amazonda hesap oluştururken Amazon size ABD’de banka hesabınız olup olmadığını sorar. Banka hesabınızın olmadığını belirtirseniz,  Amazon ödeme sistemi olarak Hyperwallet’ı öneriyordu. Fakat Hyperwallet ve Amazon iş birliğinin sona ermesi ile birlikte Payoneer Amazon tarafından önerilen birinci tercihli ödeme sistemi oldu. Eğer Amazon’da kullanıcı hesabı oluştururken, banka bilgileriniz kısmına Payoneer hesap bilgilerinizi girerseniz, kolaylıkla Payoneer ve Amazon hesabınızı entegre etmiş olursunuz.

Etsy

Etsy kullanıcılarının ödeme alabilmesi için 2 ayrı yöntem mevcuttur. Bunlardan bir tanesi Etsy Payments. Fakat, fazla komisyon oranları, teknik aksamalar ayrıca hangi kurdan döviz dönüşümünün seçilememesi nedeniyle Etsy Payments satıcıların kafasında soru işareti bırakıyor. İşte bu noktada 2. Yöntem olan Payoneer devreye girmekte. Etsy Payments sistemine kıyasla düşük komisyon oranlarına sahip Payoneer’i ödeme yönteminiz olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca Payoneer kullanıcıları, dönüşüm yapmak istedikleri dövizlerini istedikleri kurdan dönüştürme ayrıcalıklarına sahip.

Ebay

Eğer Ebay’de satış yapmak istiyorsanız bir Paypal hesabına sahip olmanız gerekiyordu. Payoneer, yakın zamana kadar Ebay platformu için aktif bir ödeme yöntemi değildi. Platform satıcılarının ödeme alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için küresel ödeme sistemlerinde lider olan Payoneer ile el sıkıştı. Bunun sonucunda, Paypal’ın pazaryerindeki hükümdarlığı Payoneer ortaklığı ile sonlanmış oldu. Artık satıcılar PayPal kullanmadan satışlarını gerçekleştirebilecekler.

Bu şekilde Ebay satışlarınızdan gelen ödemeleriniz artık PayPal hesabınıza değil, Payoneer hesabınıza yapılacak. Aynı zamanda ödemeler tüm satışlarınız için ABD doları cinsinden olacaktır.

Allegro

Allegro, Polonya ve Doğu Avrupa bölgesine ürünlerini satmak ve yeni müşterilere ulaşmak isteyenlerin kesinlikle yer alması gereken pazaryerlerinden bir tanesidir. Bu elverişli platformda ödeme yöntemi olarak Payoneer’i kullanabilirsiniz. Allegro hesap açılışı sırasında ödeme yöntemi bilginizi dolduracağınız alanda Payoneer’i seçmeniz durumunda site bağlantısıyla birlikte direkt Payoneer hesabınızda oturum açmaya yönlendirileceksiniz. Oturum açtıktan sonra bilgileriniz otomatik olarak Allegro’ya gönderilecek ve daha sonrasında yapmanız gereken tek şey onaylanma sürecini beklemek olacak. Fakat burada sizlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta Allegro hesabınız eğer şirket üzerine kurulu bir hesap ise (business) Payoneer hesabınızda şirketinize ait bir hesap olmalıdır.


Payoneer Türk Satıcılar için Neden Bu Kadar Önemli?


Payoneer MasterCard
Payoneer’in sunduğu en dikkat çekici farklılıklardan biri de Payoneer MasterCard. Payoneer MasterCard’ınız standart bir MasterCard yerine geçer. Böylece, Payoneer MasterCard’ınızı dünyanın her yerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Payoneer Mastercard Özellikleri :
– ATM’lerden para çekmek veya POS (Satış Noktası) yapmak için kartı kullanabilirsiniz- Mağazalarda veya MasterCard’ın kabul edildiği her yerde online alışveriş yapabilirsiniz.
– Kartı Payoneer hesabınız olarak kullanabilirsiniz- Dolar, Euro ve Sterlin gibi döviz seçenekleri üzerinden işlem yapabilirsiniz.
– Kartı hem fiziksel, hem de sanal olarak kullanabilirsiniz- 10 $ ve 100 $ arasında limiti mevcuttur.

Payoneer Mastercard’ınızı nasıl aktif hale getirebilirsiniz?
1- ‘’Ayarlar’’ sekmesine tıkladıktan sonra ‘’Kart Yönetimi’’ ibaresini seçmelisiniz. Etkinleştirmek istediğiniz kartı bulduktan sonra ‘’Etkinleştir’’ seçeneğine tıklamalısınız.
2- Daha sonra kart bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.
3- 16 basamaklı kart numaranızı girmelisiniz. (‘’-‘’ kullanmayın)
4- Kişisel PIN kodunuz için 4 basamaklı bir sayı seçmelisiniz. (Bu PIN, ATM’lerden nakit çekmek için kartınızı kullanırken ve ayrıca alışveriş yaparken ihtiyacınız olan şifrenizdir. Bu numarayı kimseyle paylaşmamalısınız.)Kişisel PIN kodunuzu yeniden girmeli ve ‘’Etkinleştir’’ sekmesine tıklamalısınız.
Bu işlemden sonra kartınızın başarıyla etkinleştirildiğine dair bir onay alacaksınız.

İnternet Bankacılığı – Sanal Hesap
Yerel banka hesabınızı oluşturduktan sonra yerel para birimleribanka bilgilerinizle birlikte gelir.Size ödeme yapmak isteyenler lokal/yerel bir ödeme yapıyormuş gibiişlem gerçekleştirebilir.Bu hizmet, dünyanın dört bir yanında bulunan şirketlerden ödemelerio ülkelerde yerel bir banka hesabınız varmış gibi almanızı sağlar.

Kullanışlı Arayüz

İlgilendiğiniz şey para olunca, aldığınız hizmetin her bir noktası daha da değerli hale geliyor. Günümüzde, oynadığımız oyundan kullandığımız sosyal medya uygulamasına kadar her şeyin ara yüzü basit ve anlaşılabilir olmak zorunda. Payoneer’in ara yüzü ve kullanıcı paneli de oldukça kullanışlı ve pratik. İşlemlerinizi herhangi bir hataya meyil vermeden birkaç dakika içerisinde halledebiliyorsunuz.

İşte Payoneer panelinin size sağladığı bazı kolaylıklar :
– Tüm işlemlerinizin bilgilerini Excel’e aktarabilirsiniz- Kâr ve gelir tablosu oluşturabilirsiniz.
– Gelen ödemelerinizi düzenleyerek, ödemelerin tam olarak hangi mağazalardan geldiğini görebilirsiniz.
– Arama seçeneklerinde para birimine veya mağaza adına göre filtreleme yapabilirsiniz
– Müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeden Payoneer hesabınızdan hesap dökümlerinizi alabilirsiniz.
Not : Payoneer kartınızın ön ödemeli olduğunu ve kullanılmadan önce para yüklenmesi gerektiğini unutmayın.

İngiltere ve Avrupa’da Vergi Ödeme
Yurtdışında müşterileri olan bir satıcıysanız, bu pazarlarda yaptığınız satışlar sonucunda belli bir eşiğe ulaştığınızda katma değer vergisinden dolayı yerel Avrupa hükümetlerine borç doğacaktır. Payoneer müşterisi olarak, hesap paneliniz üzerinden vergilerinizi herhangi bir kesinti olmadan doğrudan ödeyebilirsiniz.

NOT:

2020 yılı sonunda Avrupa Komisyonu, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen yeni KDV (VAT) kurallarının, Covid-19 pandemisi dolayısıyla 1 Temmuz 2021 tarihine ertelenmesine karar vermişti. 1 Temmuz’dan itibaren İngiltere hariç tüm Avrupa Birliği için yeni sistemin artık yolda olduğunu söyleyebiliriz. Artık tüm Avrupa Birliği, çevrimiçi satıcı bilgilerini toplamak ve KDV almak için tek bir sistem kullanacak. Yeni KDV (VAT) kurallarının neden uygulanacağını ve getirilen değişiklikleri detaylı olarak öğrenmek için ‘Çevrimiçi Satıcıları için Avrupa Birliği Yeni KDV (VAT) Kuralları’ konulu blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Vergilerinizi ödeyebilmek için izlemeniz gereken adımlar :
1-Vergi ödeme işlemi yapacağınız mağazanızın Amazon Store Manager’a bağlı olması gerekiyor. İlk önce mağazanızı Store Manager’ a bağlamalısınız.

Mağazanızı Store Manager’a bağlamak için bu linki takip edebilirsiniz; How to add an Amazon Storeto Store Manager – Payoneer Blog

2- Daha sonra VAT-IN@payoneer.com adresine aşağıdaki bilgileri içeren bir e-posta göndermelisiniz :

– Vergi kayıt numaranız
– Vergiyi ödeyeceğiniz para birimi (Sterlin ya da Euro)
– Ödenecek KDV tutarı
– Son ödeme tarihi (talebiniz KDV son ödeme tarihinden en az 5 gün önce alınmış olmalıdır)
– Bir sonraki Amazon ödemenizin miktarı ve tarihi (talebiniz KDV son ödeme tarihinden en az 5 gün önce alınmış olmalıdır)

3-Ödenecek vergi tutarını göndermelisiniz.
Not : Vergiyi ödemek istediğiniz para birimi üzerinden ödeyeceğinizi ve yapacağınız ödemenin vergi tutarından büyük olması gerektiğini unutmayın.
4- İlk 24 saat içinde Payoneer’den vergi ödeme onayı alacaksınız.
5-Fazla yapılan ödemenin geri kalanı Amazon tarafından banka hesabınıza aktarılacak.

200’den Fazla Tedarikçi Hesabına Ödeme Yapma İmkanı

Malum, ticaret yaparken işin ürün satma tarafı olduğu gibi satın alma tarafı da var.Hemen hemen her satıcı, özellikle tedarikçilerinden mal satın alırken hesaplarını karıştırmamak için büyük çaba sarf eder. Payooner hesabınız üzerinden tedarikçilerinize ve iş ortaklarınıza, karşı tarafın Payoneer hesabı olmasa bile doğrudan ödeme yapabilirsiniz. Bu özellik sayesinde banka havalesi ile çok kısa sürede ödeme işlemlerinizi bitirip, mağazalarınıza odaklanabilirsiniz.

Tedarikçi ödemelerinizi yapabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

1-Ekranınızın üst kısmındaki Öde seçeneğini tıklayarak menüden Ödeme Yap’ı seçmelisiniz.‘’ Alıcının banka hesabına ödeme yap’’ ibaresini seçerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
2-Sağ üst taraftaki ‘’Ayarlar’’ sekmesine tıkladıktan sonra, açılan menüden ‘’Banka Hesapları’’ kısmını seçerek Banka Hesapları ekranı üzerinden, ‘’Alıcı Hesapları’’ nı seçip, banka ayrıntılarını ekleyebilirsiniz.
3-Daha sonra ödemeyi yapmak istediğiniz para birimi hesabını ve alıcınızın banka hesabını seçmelisiniz. Para birimleri aynı ise, ödeme tutarını girdiğinizde bir ücret görünecektir. Eğer para birimleri farklı ise, döviz kuru ve kur farkından doğan tutar karşınıza çıkacaktır.
4- Ödeme tutarını girdiğinizde alıcınızın hesabına gönderilecek ödeme miktarını da görebilirsiniz.
5-Ödemenizi yapmaya hazır olduğunuzda, son bir defa kontrol etmenizde fayda var. Son kez göz atmak için ‘’İncele’’ sekmesine tıklayabilirsiniz.
6- ‘’Ödeme Yap’’ seçeneğine tıkladıktan sonra aşağıdaki onay ekranına ulaşabilirsiniz.

Para Birimi Aktarımı

Uluslararası platformlarda iş yaparken farklı para birimlerini iyi yönetmek ve kolay erişim sağlamak gerekir. Payoneer ile para birimlerini kolayca yönetebilirsiniz.. İhtiyacınız olan para birimini almak için farklı Payoneer para birimi bakiyeleriniz arasında transfer yapabilir ve ardından ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mevcut piyasa kur oranı kullanılır ve sizden transfer edeceğiniz tutarın %0,5’Ikadar komisyon ücreti talep edilir. Böylece ne kadar ödeme yapacağınızı net bir şekilde bilme imkanına sahip olursunuz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı image-1.png

Farklı Para Birimlerini bir Hesaba Aktarmak Neden Önemli?
– Tedarikçilerinize, ve iş ortaklarınıza ödeme yapabilirsiniz. Eğer tedarikçilerinizde Payoneer hesabı var ise bu ödemeler ücretsizdir.
– Vergi ödemelerinizi yapabilirsiniz.
– Servis sağlayıcınızdan fatura alabilmek için Payoneer API’nizi kullanıyorsanız, faturalandırdığınız belirli bir para birimindeki fonlara erişebilirsiniz.

Detaylı bilgi için http://tracking.payoneer.com/SH2f9

Payoneer vs Hyperwallet

Bilindiği üzere, Amazon dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de en büyük e-ticaret platformu konumundadır. Bu durumla birlikte satıcılar aktif olarak Amazon üzerinden  birçok ülkeye satış yapmaktadırlar. Türkiye’deki satıcıların ödeme işlemlerini sorun yaşamadan çözümleyebilmeleri için en çok tercih ettikleri iki farklı platform mevcut. Amazon’un Hyperwallet ile olan işbirliğinin artık sona ermesi ile birlikte Payoneer seçilebilecek tek ve en cazip ödeme yöntemi haline geldi. Ayrıca Payoneer hem düşük komisyon oranlarıyla; hem de anında geri ödeme yapabilen sistemiyle bu noktada rakibi olan Hyperwallet’a nazaran bir adım öne çıkıyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı payoneer3.png


Payoneer’den Nasıl Para Çekilir? / Payoneer’e Nasıl Ödeme Yapılır?

PARA ÇEKME

Temel Ücretler

Kart Etkinleştirme : Kart etkinleştirme ücreti alınmıyor.
Kart Değiştirme : Kart başına 12.95 USD.
Hesap İşletim Ücreti : Hesap işletim ücreti olarak bakiyenizden yıllık 29.95 USD tahsil ediliyor. Hesabınızı açtığınız ilk yıl, bu tutarın 25 USD’si size geri veriliyor. Yani ilk yıl yaklaşık olarak 5 USD ödeyerek Payoneer Kart sahibi olabiliyorsunuz.

ATM Ücretleri

Reddetme Ücreti : Para çekmek istediğinizde, ATM bu işlemi reddederse 1 USD ödemek durumundasınız.
Bakiye Sorgulaması : İşlem yaptığınız ATM’den bakiye sorgulaması yaptığınızda ödemeniz gereken ücret  1 USD.
Para Çekme : ATM’den para çekme işlemi yaptığınızda 3.15 USD ödüyorsunuz.

ÖDEME ALMA

  • Hesaplar Aracılığıyla Ödeme Alma

US Payment Service: Aldığınız ödemenin %2’i oranında komisyon talep ediliyor.

EU Payment Service : Ücret talep edilmiyor.

UK Payment Service : Ücret talep edilmiyor.

  • Payoneer Bakiyelerini Kullanarak Ödeme Alma

Aldığınız ödemenin %0.50’si sizden komisyon olarak talep ediliyor.

ÖDEME YAPMA

Ağ İçi Ödemeler: Ücret talep edilmiyor.

PARA AKTARMA

Para transferi işlemlerini referans numaraları ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Referans numaraları işlemlerinizi güvenli bir şekilde tamamlamanızı sağlıyor.

Farklı Banka Hesabına Para Transferi : Bu işlem esnasında hesabınıza transfer ettiğiniz miktarın %2’si sizden komisyon olarak talep ediliyor.

1- Payoneer hesabınızda oturum açıp Etkinlik> Para Birimlerini Yönet sekmesini tıklamalısınız.‘’Para Birimlerini Yönet’’ sayfasında;

2- Transfer etmek istediğiniz para birimi için bir bakiye seçmelisiniz.

3- Almak istediğiniz para birimi için de bir bakiye seçmelisiniz.

4- Daha sonra bir miktar girip transfer edilecek miktarı veya alınacak miktarı girip girmemeyi tercihedebilirsiniz.

5- ‘’Fiyat Al’’ seçeneğine tıklayıp tutarı, oranı ve ücreti inceleyebilirsiniz.Oran, kısa bir süre için gösterilecektir.

6-Parayı bakiyeleriniz arasında aktarabilmek için GÖNDER sekmesine tıklamanız yeterli olacaktır.Artık istediğiniz para birimini çok kısa süre bir içerisinde alabileceksiniz.

Konu hakkında bilinmesi gerekenler :

  • Fonlar genellikle dakikalar içinde alıcı bakiyeye aktarılır.
  • Bazı para birimleri için bazen kullanılamama dönemleri ve periyodik sınırlar geçerli olabilir. Bu tür durumlarda, talebi tamamlamadan önce size haber verilecektir.
  • Desteklenen para birimleri şu şekildedir; Amerikan Doları, Euro , Sterlin, Kanada Doları, Avustralya Doları, Japon Yeni ve Meksika Pesosu.
  • Para birimleri listesi zaman zaman değişiklik gösterebilir ve bölgeden bölgeye farklı olabilir.
  • Para birimlerini yönetmek için sistem tarafından desteklenen en az iki para birimine ihtiyacınız var. Ek para birimlerine ihtiyaç olduğu takdirde Payoneer ile iletişime geçebilirsiniz.

NASIL PARA ÇEKEBİLİRİM?

Payoneer, Türkiye’de TEB bankası ile anlaşmalı olarak çalışıyor. Payoneer Kart’ınızı kullanarak TEB bankası ATM’leri üzerinden para çekme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Payoneer’in Para Çekme Seçenekleri;

  • Bankadan bankaya para transferi
  • Payoneer Banka Kartları
  • İnternet havalesi
  • E-Cüzdan
  • Çek

NASIL ÖDEME ALABİLİRİM?

Hesabınız üzerinden ödeme alabilmek için, ödeme alacağınız firma ile Payoneer bilgilerinizi paylaşmalısınız. Tabii ki işlem yapacağınız firmanın da aynı servisi kullanıyor olması gerekiyor. Firmaların çok büyük bir kısmı ödeme işlemlerini Payoneer kullanarak gerçekleştirdikleri için, bu durum pek de sorun olmuyor.

İşte Payoneer’i Hyperwallet’dan ayrıştıran noktalar :

  • Hyperwallet’daki paranızı kendi yerli banka hesabınıza aktarmak için sizden talep edilen komisyonoranı %3 iken Payoneer’de bu işlem için istenen oran %2
  • Siparişinizden elde ettiğiniz kazanç Hyperwallet tarafından size 1 ile 2 hafta arasında yatırılırken, Payoneer tarafından paranız size anında aktarılıyor.
  • Payoneer’in ara yüzü ve paneli Hyperwallet’a nazaran çok daha kullanışlı ve pratik.
  • Üyeliğinizi aktif hale getirmek Hyperwallet ile kıyaslandığında daha basit ve kısa süredetamamlanabilir görünüyor.

Propars ve Payoneer İş Birliği

Payoneer, Propars ile dünyanın en büyük e-ticaret sitelerine ürün girişi yaptığınızda kullanabileceğiniz bir ödeme sistemidir. Propars ile Amazon,Etsy gibi platformlarda ürünlerinizi  satışa açabilir ve Payoneer’i kullanarak ticaretinizi dünyanın her yerine taşıyabilirsiniz.

E-ticaretin son yıllarda gösterdiği hareketlenme ile birlikte ev hanımlarından tutun, küçük esnaflara, büyük firmalardan tutun global anlamda kendini kanıtlamış dünya şirketlerine kadar aklınıza gelebilecek her firma internet satıcılığı ile haşır neşir olmuş durumda. Satıcılar rotalarını online mecralara yönelttikçe, ihtiyaç duydukları gereksinimler de haliyle günden güne artıyor. Biliyorsunuz ki, ticarette en önde gelen hususlardan biri de gidişatı kontrol edebilmektir. Süreci ne kadar iyi yönetirseniz, o kadar başarılı olursunuz. İşte tam da bu noktada Payoneer ve Propars ayrı kulvarlarda ortak bir paydada buluşuyorlar desek yanlış söylemiş olmayız. Sahip olduğunuz tüm online mağazalarınızı Propars ile tek panel üzerinden yönetebilirken, tüm bu mağazalarınızı Payoneer sayesinde tek bir banka hesabı kullanarak kontrol edebiliyorsunuz. Bu sayede her mağazanız için ayrı bir banka hesabı açmanıza gerek kalmıyor, aynı zamanda bütün mağazalarınız elinizin altında toplanmış oluyor. Siz de Propars ve Payoneer ile ürünlerinizi tüm dünyaya satabilir, 25’den fazla ülkede satış yapabilir, ödemelerinizi tek bir banka hesabından kontrol edebilirsiniz.

Propars ile Payoneer avantajlarından faydalanmak için http://tracking.payoneer.com/SH2f9 linkine göz atabilirsiniz.



İlgili Yazılar :

– Hyperwallet Nedir? Nasıl Kullanılır?
– Amazon’da Satış Yapmak ve Mağaza Açmak
– Ebay’de Satış Yapmak ve Mağaza Açmak
– E-İhracata Başlamanız İçin 7 Neden
– Amazon SEO Nasıl Yapılır? -1 : Çok Satan Ürün Başlığı Nasıl Oluşturulur?
– E-İhracat nedir? E-İhracat nasıl yapılır? (2020)
– Etsy Payments Türkiye’de Açıldı ! ( Haziran 2020 )
– PayPal Sorunu Nasıl Çözülür? Türkiye’de Nasıl Kullanılır?


E-İhracat
Etsy ’de Başarılı Olmanızı Sağlayacak Tavsiyeler
E-İhracat
Amazon Live: Canlı Yayında Satış
E-İhracat
Hyperwallet Nedir? Nasıl Kullanılır?