Genel

Ebay Ödeme Yöntemi Olarak Payoneer ile Anlaştı!


Satıcılara sevindirici haber! Dünyanın önde gelen platformlarından biri olan Ebay’de PayPal sorunu ortadan kalktı. Ebay, ödeme seçeneklerine Payoneer’i eklemesi sonucunda sizler için satıcı hesabınıza Payoneer’i nasıl kuracağınızı adım adım ele aldık. Yazımızda bahsedeceğimiz konular;

  • Ebay & Payoneer Ortaklığı
  • Ebay Hesabımda Payoneer’i Nasıl Aktif Edebilirim?
  • Süreç Nasıl İlerler?
  • Propars ile Payoneer Hesabı Açmanın Avantajları

Ebay ve Payoneer Ortaklığı – Ebay Ödeme

Eğer Ebay’de satış yapmak istiyorsanız bir Paypal hesabına sahip olmanız gerekiyordu. Payoneer, yakın zamana kadar Ebay platformu için aktif bir ödeme yöntemi değildi. Ancak, platform satıcılarının ödeme alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için küresel ödeme sistemlerinde lider olan Payoneer ile el sıkıştı. Bunun sonucunda, Paypal’ın pazaryerindeki hükümdarlığı Payoneer ortaklığı ile sonlanmış oldu. Artık satıcılar PayPal kullanmadan satışlarını gerçekleştirebilecekler.

Bu şekilde Ebay satışlarınızdan gelen ödemeleriniz artık PayPal hesabınıza değil, Payoneer hesabınıza yapılacak. Aynı zamanda ödemeler tüm satışlarınız için ABD doları cinsinden olacaktır.

Ancak eğer henüz bir Ebay hesabına sahip değilseniz, 2022 yılı güncel mağaza açılış süreçleri hakkında yazdığımız blog yazımıza burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ebay Hesabımda Payoneer’i Nasıl Aktif Edebilirim?

Bildirim Aldıktan Sonra;

Ebay Mesajlarım’da’ e-posta yoluyla Payoneer’den bir bildirim alacaksınız. Hesabınızda herhangi bir sorun yaşamamak için size belirtilen son tarihten önce kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Payoneer hesap bilgilerinizi sisteme girdikten sonra, hesaplarınızı nasıl yöneteceğinizi ve Payoneer’in ödemelere yönelik basit yaklaşımından tam anlamıyla nasıl yararlanacağınız konularında tarafınıza aydınlatıcı bir bilgi maili gönderilecektir.

Ebay, Hesabınızı Aktive Edene Kadar Herhangi Bir Değişiklik Olmayacak;

Ebay hesabınızı etkinleştirene kadar hesabınızda hiçbir şey değişmeyecek. Payoneer, hesabınızın aktivasyon tarihini size önceden bildirecektir. Ön kayıt, Ebay ödemelerinizi yönetmeye hazırlanmanız için size ekstra zaman sağlayacaktır.

Eğer hali hazırda işletme satıcısıysanız, yönetilecek ödemeleriniz için önceden hazırlanmış belgeleri bulundurmanız gerekmektedir. Bunlar;

  • İşletme adı ve adresi
  • İşletme kaydı
  • İşletmeniz için ödeme yapan hesap bilgileri
    • Hali hazırda bir Payoneer hesabınız varsa, Payoneer hesap bilgilerinizin Ebay şirket hesabınızla eşleşmesi gerekmektedir.
    • Hali hazırda bir Payoneer hesabınız yoksa, ‘yönetilen ödemeler kayıt işlemi’ sırasında bir tane Payoneer hesabı oluşturabilirsiniz. Payoneer avantajlarından yararlanmak için bu link ile yeni hesap oluşturabilirsiniz: http://tracking.payoneer.com/SH2f9
  • İşletmeniz için banka hesabı bilgileri
    •  Payoneer, yerel yasalar ve düzenlemeler tarafından tanımlanan şekilde şirket banka hesabı veya diğer kabul edilebilir banka hesaplarına onay vermektedir. Bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Kredi veya banka kartı bilgileri
    • Kayıt sırasında Ebay hesabınıza bir kredi veya banka kartı tanımlamanız gerekmektedir. Bu, para iadeleri ve anlaşmazlıklar ile ilgili ücret ve masrafların karşılanması için kullanılacaktır.

Süreç Nasıl İlerler? – – Ebay Ödeme

  • Propars’a Özel 250 $ ‘lık Bağlantıdan Payoneer’a kaydolun.

Bu link üzerinden Payoneer’e kayıt olursanız, ilk hesap açılışınıza özel olarak, 6 ay içinde 25.000 usd satış yaptığınızda 250 USD’si size geri verilmektedir: http://tracking.payoneer.com/SH2f9

  • Ebay ödeme platformuna dahil olmak için Ebay’den bir e-posta daveti alacaksınız.
  • Doğrulama için Ebay ve Payoneer Hesabını senkronize edin. Adım 1’de oluşturulan Payoneer hesabını bağlamak için “Mevcut Payoneer Hesabı” seçeneğini kullanın.
  • Hesap için Yedek kart olarak “Kredi Kartı” ayrıntılarını ekleyin ve Gönder’i tıklayın. “Gönderim İsteğinde” bir onay göreceksiniz.
  • Anında Payoneer’den alındığına ve işleme devam etmek için ulaşım sağlanacağına dair bir e-posta onayı alırsınız. Bu arada Payoneer’de oturum açtıktan sonra, hesap kurulumunu tamamlamak için ‘ek soruları’ yanıtlayın ve “Payoneer Doğrulama Merkezi“nde istenen tüm bilgileri ve evrakları gönderin.

Payoneer’a Kaydolmaya mı Başlıyorsunuz?

Kayıt olmak için Propars’a özel 250 Dolarlık bonus linkini kullanmayı unutmayın: http://tracking.payoneer.com/SH2f9 

Bireysel olarak Ebay’de satış yapıyorsanız, bireysel bir Payoneer hesabı için kaydolun. Ebay’de bir işletme, örneğin şahıs şirketi, ortaklık veya şirket olarak satış yapıyorsanız, bir şirket Payoneer hesabına kaydolun.

Unutmamanız Gerekenler:

  1. Şahıs şirketi sahipleri de ‘Şirket’ olarak kaydolmalıdır!
  2. “Yeni nesil TC kimlik kartındaki isim” sorulduğunda yalnızca adı ve soyadı girin.
  3. Banka adı ve Banka hesabı adı farklı alan öğeleridir.
  4. Banka hesap adı, 1. adımdaki kayıtlı varlığın adıyla eşleşmelidir.
  5. Doğrulama için belge göndermeniz istendiğinde, lütfen yüksek çözünürlüklü resimler (Ulusal Kimlik, Pasaport, Lisans vb.) veya PDF ( Faaliyet belgesi vb.) yükleyin.
  6. Kayıt sırasında yüklediğiniz belge ile  doğrulama işlemi sırasında yüklediğiniz belgenin aynı olduğundan emin olun.

Ebay’in Yönetilen Ödeme Platformuna Giriş için Ebay Davetiyesi

Payoneer Hesabınızı Ebay’e Bağlayın

1) Payoneer hesabınıza giriş yapın.

2) Ebay ve Payoneer profilinizi senkronize edin.

3) Yedek kart olarak “Kredi Kartı” ayrıntılarını ekleyin. – Ebay Ödeme

Ödenmemiş satıcı masraflarınız olması ve herhangi bir satış geliri alamamanız durumunda Ebay’in yedek bir kredi kartına ihtiyacı vardır.

4) İsteği Gönder ve Bekle…

5) Payoneer’dan Onay E-postası

6) Son Payoneer Onayı – Ebay Ödeme

Payoneer Hesabınız Ebay ayrıntıları ile eşitlendiğinde, genellikle 24 saat içinde Payoneer size bu e-postayı gönderir. Bu noktadan sonra  sizin tarafınızda daha fazla işlem yapılması gerekmez.

Propars ile Payoneer Hesabı Açmanın Avantajları

Amazon, Ebay, Etsy ve Allegro gibi dünyanın önde gelen platformlarının resmi servis sağlayıcı olan Propars ile e-ihracat yapmak çok kolay!

Propars, Ebay entegrasyonu ile 24 farklı ülkede e-ihracat yaparken tüm stokların otomatik olarak takip edilir. Fiyat ve stok değişimlerin anında yansır. Ebay’den gelen siparişlerin diğer tüm siparişlerinle birlikte aynı ekranda toplanır. Üstelik ödeme işlemleriniz için de Payoneer ile işbirliğinde olan Propars, uzman ekibi aracılığıyla müşterilerinin Payoneer hesap açılışlarını gerçekleştirip, satış yaptıkları pazaryerlerinde entegre etmektedir.

Payoneer’den Propars’a Özel 250 $ ‘lık Bağlantı

http://tracking.payoneer.com/SH2f9 linki üzerinden Payoneer’e kayıt olursanız, ilk hesap açılışınıza özel olarak, 6 ay içinde 25.000 usd satış yaptığınızda 250 USD’si size geri verilmektedir. Üstelik, mağaza açılışlarından ödeme alma yönteminin ayarlanmasına kadar bütün işlemler Propars müşterilerine özel olarak Propars tarafından gerçekleşmektedir. Propars’ın e-ihracat sürecinde sunduğu avantajlar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Propars – Ebay Entegrasyonu

Propars, 2016 yılından bugüne dek gerçekleştirdiği Ebay entegrasyonu ile yüzlerce işletmenin Ebay’de satış yapmasını ve yönetmesini sağlamıştır. Ayrıca, bu tariten beri Ebay’in Türkiye’deki çözüm ortaklığı görevini üstlenmiş bulunmaktadır.

Propars’ın Ebay entegrasyonundan faydalanan bir işletme Ebay mağaza kurulumu ve ödeme servisi tanımlanması gibi pek çok hizmetten de faydalanabiliyor.

Ürünlerini toplu olarak Ebay’de satışa açabiliyor ve bunu Türkçe olarak gerçekleştirebiliyor. Üstelik Ebay’in aktif olarak bulunduğu tam 26 ülkede bu hizmetten yararlanabiliyor.

Aktif olan Ebay mağazalarını diğer online mağazaları ile birlikte Propars panelinde birleştirerek tüm online mağazalarını tek ekrandan yönetebiliyor.

Siz de hemen Ebay’de satışa başlamak ve Payoneer kampanyasından faydalanmak için bize ulaşabilirsiniz

E-Ticaret
Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?
E-İhracat
Barkod Nedir? Barkod Muafiyeti Nasıl Alınır?
E-İhracat
Amazon Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız? SEO ve Reklamların Önemi