E-Ticaret

KOBi’ler için LinkedIn Kullanma Rehberi


LinkedIn, dünyanın en büyük profesyonel ağı. İşletmenizin tanınırlığını ve kârını artırmak için mutlaka kullanmaz gereken bir mecra. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız KOBİ’ler için LinkedIn kullanma rehberimize mutlaka göz atın:

Son yıllarda iş aramış olan hemen herkes LinkedIn ile tanışmıştır. 500 milyonun üzerinde kullanıcısıyla dünyanın en büyük profesyonel ağı olan LinkedIn, daha çok CV’nizi oluşturup profesyonel çevrenizi geliştirebileceğiniz bir ağ olarak bilinir. Oysa bundan çok daha fazlasıdır. LinkedIn özellike KOBİ’ler için çok önemli bir dijital pazarlama platformudur.

Eğer işletmenizi sadece Twitter, Facebook ve Instagram gibi mecralarda tanıtmaya çalışıyorsanız bir an önce LinkedIn’i de kullandığınız sosyal medya ağları arasına dahil etmelisiniz. Tabii bunun için işe LinkedIn’i doğru tanımakla başlamalısınız.

LinkedIn ne işe yarar? – Linkedin Kullanma

LinkedIn her şeyden önce profesyonelleri buluşturan bir networking sitesidir. Yani profesyonel çevrenizi geliştirebileceğiniz bir ağdır. Bu platform sayesinde işletmenize uygun yeni elemanlar bulabilirsiniz. Yeni tedarikçilerle ve yatırımcılarla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca LinkedIn Pulse adı verilen hizmet sayesinde blog yazısı türünde içerikler üretebilirsiniz. Başkalarının ürettikleri içerikleri takip edebilirsiniz.

Facebook bana yetmez mi?

Evet Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya servisleri işletmenizin tanınırlığını artırmak ve potansiyel müşterilerinizle buluşmak açısından önemlidir. Ne var ki bu ağlarda yer alan kullanıcıların çok küçük bir bölümü profesyonel faaliyet odaklıdır. Örneğin kullanıcıların çok küçük bir bölümü Instagram’a alışveriş yapmak için girer. Oysa LinkedIn kullanıcıları bu platformun profesyonel faaliyetler için var olduğunu bilirler. Yani kullanıcıların büyük bölümü iş, eleman, yatırımcı, tedarikçi, müşteri hatta ortak bulmak için oradadır. Bu yüzden LinkedIn’i kullanarak yürüteceğiniz dijital pazarlama faaliyetlerinin geri dönüş oranı daha yüksek olacaktır.

LinkedIn kullanmaya nereden başlamalıyım?

KOBİ’nizi LinkedIn’e taşıyabilmek için kişisel olarak LinkedIn hesabına sahip olmanız gerekir. Eğer hesabınız yoksa önce bu adresten LinkedIn’e üye olmalı ve kişisel profilinizi doldurmalısınız. Unutmayın kendinizle ilgili ne kadar ayrıntılı ve doğru bilgiler verirseniz, sizinle iletişime geçecek kullanıcılar üzerinde o kadar güvenilir bir intiba uyandırırsınız.

Hemen bir hatırlatma yapalım, eğer LinkedIn’e üye olduktan sonra menüler Türkçe değilse üst banttaki “Me” linkine tıklayıp, “Language” menüsünden sayfanın dilini Türkçe olarak ayarlayabilirsiniz.

LinkedIn Propars

LinkedIn’de şirket sayfası nasıl açılır?

Kişisel hesabınızı açıp bilgilerinizi girdikten sonra sıra bir işletme sayfası oluşturmaya geldi. Sağ üstte yer alan “İş” menüsünden “Şirket Sayfası Oluştur” linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşıp, şirket bilgilerinizi girerek sayfanızı oluşturabilirsiniz.

LinkedIn Şirket - Propars

Sayfanızı oluşturduktan sonra tıpkı kişisel profilinizde olduğu gibi şirketinizin profilinde de tüm bilgileri eksiksiz doldurmalı ve şirketinizin logosunu yüklemelisiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra artık LinkedIn üzerinden dijital pazarlama faaliyetleri yürütmeye hazırsınız.

Şirket sayfama nasıl takipçi çekerim?

Hiç ziyaretçisi ve takipçisi bulunmayan bir şirket sayfasının size tabii ki bir faydası olmayacaktır. İlk iş olarak gönderdiğiniz tüm e-postaların altına koyduğunuz imzanıza LinkedIn sayfanızın adresini eklemelisiniz. Ardından diğer sosyal medya ağlarında LinkedIn sayfanızın duyurusunu yaparak takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Ayrıca bu adresten bir “Takip Et” butonu oluşturup işletmenizin resmi internet sitesine ekleyebilirsiniz. Böylece sizin sitenizi ziyaret eden LinkedIn kullanıcıları o düğmeye basarak otomatik olarak LinkedIn şirket sayfanızı da takip etmiş olurlar.

LinkedIn’de gruplar ne işe yarar? – Linkedin Kullanma

LinkedIn’i verimli bir şekilde kullanmak istiyorsanız gruplara  göz atıp sektörünüzü ilgilendiren gruplara üye olmayı ihmal etmeyin. Gruplar LinkedIn’de kısa sürede iyi bir çevre edinmenin en etkili yollarından biridir. Tıpkı Facebook’ta olduğu gibi burada da gruplara üye olup sizinle aynı sektörde ve/veya bölgede yer alan profesyonellerle tanışabilir ve hem işletmenizi tanıtıp hem de yeni iş ortaklıkları fırsatları yaratabilirsiniz.

LinkedIn’de de ‘İçerik Kraldır!’

Bu noktada artık LinkedIn’deki şirket sayfasını Facebook profil sayfası gibi düşünebilirsiniz. Kendinize sormanız gereken soru şu: İş yaptığım alanda potansiyel bir müşteri, tedarikçi, yatırımcı ya da eleman hangi konular hakkında paylaşımlar görmek ister? Bu sorunun cevabına göre içerikler üretmeli ve LinkedIn şirket sayfanızda paylaşmalısınız. Doğru içerikler sizi doğru insanlarla buluşturacaktır.

LinkedIn’de nasıl reklam verebilirim?

LinkedIn’de reklam vermek için bu adrese gidip sağ üstteki “Create ad” düğmesine tıklayabilirsiniz. Dil tercihinizi Türkçe olarak yaptıysanız bu aşamadan sonraki sayfa Türkçe olacaktır. Bu sayfada LinkedIn’in reklam modelleri olan sponsorlu içerik, metin reklamları ve sponsorlu InMail ile bilgi alıp bütçeniz doğrultusunda şirketinizin ve şirket sayfanızın reklamını verebilirsiniz.

LinkedIn’de reklam verirken nelere dikkat etmeliyim?

Diğer sosyal medya mecralarında olduğu gibi LinkedIn’de de reklam vererek işletmenizin tanınırlığını kolayca artırabilirsiniz. Ancak bu noktada internet dünyasında dikkat süresinin çok kısa olduğunu unutmayın. Verdiğiniz reklam sayesinde sayfanıza gelen insanlar eğer ilgi çekici içeriklerle karşılaşmazlarsa boşuna para harcamış olursunuz. Bu yüzden “İçerik Kraldır” sözünü bir kez daha hatırlamalı. Reklam vermeden önce potansiyel ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek içeriklere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Linkedin kullanmaya özen gösterin.

İşletmeni Dijitalleştir!

Dijitalleşmek her işletme için önemli. KOBİ’lerin ayakta kalmak ve işlerini büyütmek için çağa ayak uydurması gerekiyor. İşletmenizin tanıtımını yapın ve mutlaka bir online mağazaya sahip olun.

Ürünlerinizi online dünyaya taşımak ve tüm dünyada satışa çıkartmak için Propars size fayda sağlayabilir.

Ürün bilgilerinizi toplu olarak Propars paneline aktararak Trendyol ve Amazon gibi hem yerli hem de global pazaryerlerinde satışa çıkartabilirsiniz.

Türkçe panel ve otomatik çeviri desteği gibi destekler ile yabancıl dil sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Propars’ın gelişmiş sistemi stok yönetiminden e-faturaya kadar pek çok alanda işletmenizi dijitalleştirir.

Şimdi hemen online satışa ve e-ihracata başlamak için bir Propars yetkilisi ile iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekecek diğer blog yazıları;

– Amazon’da satış yapmak ve dükkan açmak

 E-fatura hakkında güncel 25 soru cevap

– İşletmenizi lokal olarak nasıl öne çıkarabilirsiniz?

– Kobiler için e-ticaret rehberi

– Yerel SEO ve önemi

E-Ticaret
Ev Ofis Size Göre mi?
E-Fatura
E-ticaret Yapanlara E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2021
E-Ticaret
Amazon Türkiye ‘de Mağaza Açmak ve Satış Yapmak