E-Ticaret

İnternetten Takı Satışı Nasıl Yapılır? 2021 Güncel Bilgiler


Son yıllarda takı tam bir tüketici ürünü haline geldi; sınır tanımıyor! Her yaştan ve kültürden, farklı gelir seviyelerindeki kadın, erkek ve hatta çocuk herkese hitap ediyor. Bugünkü yazımızda sizlere ”internetten takı satışı nasıl yapılır?” sorusunun cevabını aktaracağız. Yazımızda ele aldığımız konular;

  • Neden Takı Satışı?
  • Instagram’dan Takı Satışı Yapmak
  • Etsy’de Takı Satışı Yapmak
  • Pazaryerlerinde Mağaza Açmak
  • E-Ticaret Sitesi Açmak
  • Sonuç

Neden Takı Satışı?

  • Takı e-ticarette en çok satan ilk 10 ürün listelerindeki yerini hep koruyor. Verilere göre küresel mücevher/takı pazarının büyüklüğü 2019 yılında 330.0 milyar ABD Dolardır. 2018 yılında ise günde 29 milyondan fazla insan online takı satın almıştır.
  • Ayrıca, küpe, bileklik ve bilezik ürünlerine ilgi sürekli artıyor. 
  • Birçok araştırma ve değerlendirmeye göre Türkiye’nin kar marjı bakımından en değerli sektörlerinden biri bijuteri – takı sektörü. Takı ve aksesuar sektöründe 10 yıl önce 3 ana üretici bulunuyorken, şu anda sektördeki üreticisi sayısı 27’e ulaşmış durumda. Sadece bu veri bile sektörün ne derece fırsatlara sahip olduğunu göstermektedir.
  • Kargolama açısından avantajlıdır. Yer kaplamaz, ağır gelmez.
  • Çok çeşitli ve farklı ürün imkanı sunar. Malzeme, stil, dönem ve kullanım alanına göre bir alanda branşlaşabilir ya da çok iyi bir pazarlama stratejisi ile sadece tek bir üründen marka yaratabilirsiniz.

Not:Tercih edeceğiniz satış kanalının en önemli belirleyicisi stoklu ya da stoksuz çalışma durumu olacaktır. Stoksuz (dropshipping)  takı satışı yapmayı düşünüyorsanız, tedarik sürecini, iade durumlarını göz önünde bulundurmalısınız.

Takı Satışı - Propars
Takı Satışı – Propars

Instagram’dan Takı Satışı Yapmak

Instagram üzerinden takı satışı yapmak istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken Instagram’da ticari bir hesap açmak. Sosyal medya uzmanlarının yaptığı araştırmalara göre, Instagram kullanıcılarının %70’i en az bir işletme veya markayı takip etmektedir. Bu nedenle, kişisel bir hesap kullanıyorsanız bunu ticari bir hesaba çevirmeniz işletmenizin geleceği açısından olumlu bir adım olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti vergi düzenlemelerince internet üzerinden ürün satışı yapan kişi ve kurumların yaptıkları satış oranında KDV, gelir vergisi, stopaj gibi farklı vergileri ödemeleri gerekiyor. Eğer ki ticarete sıfırdan başlıyorsanız ve Instagram üzerinden satış yapacaksanız, yasal olarak faturalandırmak zorunda olduğunuzu bir kez daha hatırlatalım!

Ticari İşletme hesabınızın profilini oluşturmadan önce satacağınız ürünle ilgili Instagram’da iyi bir pazar araştırması yapın. Kurumsal bir kimlik oluşturun. Ayrıca, tasarım ve estetik açıdan ürünlerini ön plana çıkartacak içerikler kullanın. Video, günlük hikaye, paylaşıma beğeni ve takip karşılığında hediye ürün ve ürünün nasıl kullanılacağına dair içerikleri sık sık deneyin.

Instagram satışlarında kullanıcılar için kapıda ödeme seçeneği çok cazip. Ancak kapıda ödeme alabilmek için kargo firmaları ile anlaşma yapmanız gerekiyor. Kargo anlaşmaları, kargo firması ve satışı yapan muhattap şirket arasında yapılabiliyor. Bu koşul da yine şirketleşmeyi zorunlu hale getiriyor.

Etsy’de Takı Satışı Yapmak

Eğer satacağınız ürünler el emeği ise, sadece el yapımı ürünlerin ve ürünleri yapmak için kullanılan ham maddelerin satıldığı Etsy’de dükkan açabilirsiniz. Tüm dünyada el yapımı ürünlerin en fazla satıldığı platform olan Etsy’de mağaza açarak yurt dışına satış yani e-ihracat yapabilirsiniz.

Etsy'de Takı Satşı
Etsy’de Takı Satışı

Pazaryerlerinde Mağaza Açmak

Pazaryerleri, düşük maliyetlerle teknik alt yapı ile uğraşmanıza gerek kalmadan büyük kitlelere ulaşabileceğiniz platformlardır. Sattığınız ürünün diğer satıcıları ile bir arada olmanız rekabeti yakından gözlemlemenizi sağlar.  Tabii ki uymanız gereken kurallar ve komisyon oranları var. Pazaryerlerini satış kanallarınızdan biri olarak da konumlayabilirsiniz.

İlgilendiğiniz şu yazılara da göz atın:

E-Ticaret Sitesi Açmak

Yerli/Yabancı hazır e-ticaret platformlarından bir tanesini kullanarak web sitenizi yapmaya başlayabilirsiniz. Hazır e-ticaret platformları satış yapmanın en kolay ve ekonomik yollarındandır. Bu noktada seçeceğiniz platformun sunduğu hizmetlerin neler olduğunu inceleyin.

Örneğin;
Mobil optimizasyonu var mı?

Ödeme sistemleri ile entegre mi?

Dropshipping yapmak için uygun altyapısı var mı?

gibi birçok noktaya dikkat edin.

Teknik ve alt yapı özellikleri bakımından ortalama bir internet kullanıcısı tarafından yönetilebilecek kolaylığı sağlaması, bir yazılım uzmanına gerek kalmadan sitenizi bizzat yapabileceğiniz anlamına gelir.

Takı, detaylar ve son dokunuştur. Bu nedenle e-ticaret sitenizin tasarımı ile ürünlerinizin uyumlu olması sizi rekabette öne çıkartabilir. Bu konuda benzer ürün gruplarında satış yapan  bilinen markaların  yaptıklarından ilham alabilirsiniz.

İnternetten takı satışı yapmak için bir site kurduğunuzda, kendi markanızı yaratma imkanınız da olur. Ayrıca, bu durumda bir marka profili yaratmanız gerekir. Ürünlerinizi, kime, nasıl pazarlayacağınız marka profilinizi desteklemelidir.

Örneğin; hedef kitlenizi Z kuşağı oluşturuyorsa mükemmellik algısından uzak durmak, ürün fotoğraflarında evinin salonunda kitap okurken farkında olmayarak fotoğraflandırılmış imajı yaratmanız hedef kitlenizin ilgisini çekmek için daha etkili olabilir.

Hazır e-ticaret paketleri ile ilgili şu yazılara göz atabilirsiniz:

Sonuç

Herkesin, her şeyi çoktan keşfedip, ticaret yapmaya başladığını düşünebilirsiniz. Ama unutmayın; henüz ulaşılmamış ya da doğru kanalla kendisine temas edilmemiş, pek çok potansiyel alıcı sizi bekliyor.

İster pazaryerinde, ister kendi e-ticaret sitenizde takı satışına başlayın, her durumda ihtiyacınız olacak e-fatura, ürün ve stok yönetimi gibi hizmetleri Propars’ın sağladığı fiyat avantajı ile kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Propars pazaryeri entegrasyonu ile takı dükkanınızın her bir pazaryerindeki mağazasını, tek ekrandan yönetebilir, stok düzenlemeleri ve ürün açıklamalarını tek bir seferde yapabilirsiniz. Üstelik tüm mağazalarda eş zamanlı güncelleyebilirsiniz.

Tüm dünyaya satmak istediğiniz şahane takılarınız mı var? Bu durumda mikro ihracat yapmaya hazırsınız demektir. Üstelik Propars e-ihracat paketleri ile yerinizden kalkmadan tüm dünyaya satabilirsiniz.

Bunlara da göz atın:

İnternetin nimetlerinden faydalanın: Ücretsiz kullanabileceğiniz pazarlama araçlarını biliyor musunuz?

Propars ile Takılarınızı Yurt Dışına Satın!

Takılarınızı internetten satmak oldukça iyi bir fikir. Peki bu ürünleri yalnızca ülke içinde değil de, tüm dünyaya satmaya ne dersiniz?

Propars’ın gelişmiş e-ihracat çözümleri ile takı ürünlerinizi tüm dünyaya satmak çok kolay. Özellikle de Etsy gibi platformlarda satış yaparak milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Üstelik, TL olarak temin ettiğiniz ürünleri döviz kurları ile satma fırsatına sahip olursunuz.

Propars’ın yurt dışı entegrasyonlarında neler var?
*Ücretsiz mağaza kurulumu
*Otomatik dil ve ölçü çeviri sistemi
*Stok ve sipariş yöntemi
*Ödeme servisleri ve kargo firmalarına erişim/indirimli anlaşmalar
*Toplu işlem avantajı ve Türkçe kolay kullanım

E-Ticaret
Pardon, Tanışıyor muyuz?
E-Ticaret
Gittigidiyor’da Mağaza Açmak için 2021 Güncel Bilgiler
E-Ticaret
E-Ticarette Başarı İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler