E-Ticaret

İnstagram’dan Müşteri Çekmek İçin 4 İpucu


İnstagram yepyeni bir pazarlama kanalı. Bir işletme olarak, geleneksel reklamcılığın daha az etkili olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Mobil reklamlar bile kullanıcıların% 70’i tarafından beğenilmiyor. Peki o zaman ürünlerinizi kitlenize etkili bir şekilde bağlamak için neler yapabilirsiniz?

Bu noktada Instagram iyi bir çözümdür. Son dönemde hedef kitlesi hızla büyüdü, 1 milyarı geçti. Eldeki veriler; Instagram’dan gelen öneriler, kullanıcıların  “e-ticaret sitelerinde en uzun süreyi -ortalama 192 saniye- geçirmesine sebep oluyor. Bu da neredeyse Facebook’un iki katı.

Hangi içerikler Instagram’da en çok iş yapıyor?

Kendi ürün ve hizmet segmentinize göre bir içerik planı oluşturmalısınız. Başarılı bir Instagram stratejisinin ilk adımı hedef kitlenizi iyi tanımak ve onların ilgisini çekecek içerikler oluşturmaktan geçiyor.

Tabi bu her zaman söylendiği kadar kolay olmuyor, rekabetin yüksek olması dışında, görünürlük ve yeterli takipçi gibi kriterler de var. İşte kullanabileceğiniz 4 ipucu ve örnekler:

1. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten yararlanın

Maksimum erişim ve etkileşim elde etmenin en iyi yollarından biri, ürün veya mesajınızı içeren kullanıcı içerikleri üretilmesini teşvik etmek. Bu yaklaşımın başarılı örneklerinden birisi, Avustralya merkezli vücut bakım ürünleri üreticisi Frank Body markasının yaptığı Instagram kampanyası: Ürünlerini kullanan takipçilerini, özellikle kahve peelingi ürününü öne çıkaracak şekilde önceden yayınladığı hashtag’lerle paylaşmaya çağırdı. Her gönderi “# Let’sBeFrank” veya “#TheFrankEffect” i içeriyordu. Cesur içerik, kullanıcıları bu hashtag’leri kullanarak kendi kahve ovma resimlerini yayınlamaya teşvik etti.

Sonuç: 25bin’in üzerinde yüzü kahve ile ovulmuş kullanıcı içeriği ve 12 ayda 350bin kişiye ulaştı.

frank_bod


2. Ödüllü Yarışma

Firmanızın ürünlerini hediye edeceğiniz yarışmalar Instagram’da her zaman işe yarar. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği yarışmaya dahil ettiğinizde kampanya daha da güçlenir. Ayrıca, İçerik oluşturmak ve hediyeleri tanıtmak için görüntüleyicinin dikkatini çekecek bir hashtag kullanabilirsiniz.

Body Shop, yeni Fuji Green Tea ürünlerini tanıtmak için inanılmaz derecede çekici bir hashtag – #HealthyMoment – yarattı. İnsanları gün boyunca “sağlıklı anlarını” gösteren içerik oluşturmaya ve yarışma paketlerine katılmaya çağırdı.

Sonuç: Marka 50.000’den fazla beğeni aldı ve katılımda %200’lük bir artış görüldü.

Instagram'dan müşteri çekmek

3. Ürününüzün nasıl uygulandığını gösterin – İnstagram

Instagram’da ilgi çekici içerikler oluşturmak için, kullanıcılara ürünlerinizi hayatlarında nasıl kullanacaklarını gösterin. Ayrıca, Tüketiciler fikir almaktan ve ürünlerinizin sizin için uygun olan ürünleri görmekten memnun olurlar. Bu nedenle, içeriğinizi mümkün olduğunca harekete geçirir halde tutun.

Perakende giyim üreticisi Asos, mevsimsel kıyafetleri, kombinler ve doğru aksesuarlarla sunarak ürünleri için istediği ilgiyi oluşturuyor.

asos

Sonuç: Tek bir gönderiden 32bin beğeni ve 248 yorum.
Bir diğer örnek de tek bir gönderide birden fazla ürünü etiketleyen Grey Acuna. Bu gönderide bir çanta, bir giyim eşyası ve Ray Ban gözlük aynı anda sergileniyor. Gönderi, 700’den fazla beğeni aldı.,

grey_acuna

Instagram’daki bir başka popüler kategori: Gıda. Ürünleriniz yiyecekle ilgili ise, o ürünlerle ilgili tarifler, ipuçları, öneriler paylaşın.

4. Hikaye anlatın – İnstagram

Ürününüzle bir hikaye oluşturmak, tüketicileri meşgul eder ve sitenize tıklayıp alışverişe başlamak için güçlü bir neden oluşturur. Bu strateji hemen hemen tüm ürün kategorileri için çalışır.

Örneğin, hayırseverlik: Water, dünyadaki temiz su girişimlerinden yararlanan toplulukları tanımlamak için hikaye anlatımı kullanıyor. Bu Instagram yayınında, kar amacı gütmeyen projeden dolayı temiz suya ulaşan Malavi’deki bir topluluk gösteriliyor.

Instagram'dan müşteri çekmek

Marka hikayenizi anlatmak, online topluluğunuzu oluşturmanın iyi bir yoludur. Sahne arkası çalışmalarınızı yansıtan görüntüler göndermek, değerlerinizi göstermeye yardımcı olur. En önemlisi, tüketicilerin şirketinizi daha iyi anlaması ve ürününüzle bağlantı kurması için bir yol sağlar.

                                     

İlgili yazılar:

– İnternetin Nimetlerinden Faydalanın: Ücretsiz…

– Kobiler İçin Linkedln Kullanma Rehberi

– Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın

– İşletmenizi Sosyal Medyada Tanıtın 

– Kobilere Ücretsiz E-Fatura

E-Ticaret
E-ticarette Ürün Açıklamaları ve Ürün İsimleri Nasıl Olmalı?
E-Ticaret
Amazon’da bir dükkan, Çeşme’de bir yazlık.
E-Ticaret
E-Ticarette Başarı İçin Dikkat Edilmesi Gereken 18 Altın Kural