E-Ticaret

İdeasoft E-Ticaret Altyapısı Nasıldır?


Bugün ki konumuz İdeasoft. Daha önce “KOBİ’ler için e-ticaret gerçekten gerekli mi?” sorusunun cevabını: Kobiler İçin E-Ticaret Rehberi adlı yazı serimizde ayrıntılı şekilde incelemiştik.  Şimdi ise, Türkiye’de önde gelen hazır e-ticaret altyapı sağlayıcılarını inceliyoruz.

2005 yılından itibaren “Siz de işinizi hemen E-ticaret’e taşıyın!” mottosunu kullanarak; web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri üreten ve pek çok firmanın dijitalleşme beklentilerine karşılık veren İdeasoft; e-ticaret altyapı sağlayıcıları arasında akla gelen ilk firma.

İdeasoft, hazır arayüz tasarımlarından, akıllı SEO yönetimi araçlarına, ürün/kategori yönetiminden; indirimli kargo anlaşmalarına kadar; işletmelerin e-ticaret siteleri için ihtiyaç duyabileceği hemen her şeyi barındırıyor.

Bir KOBİ, herhangi bir yazılım bilgisine sahip olmadan İdeasoft platformunu kullanarak; kolaylıkla bir e-ticaret sitesi sahibi olabilir. Hazır Sanal Pos entegrasyonları ile ödeme alarak e-ticaret dünyasında satışa başlayabilir.

İdeasoft

İdeasoft Kullanıcı Yorumları

Birçok Propars kullanıcısından olumlu yorumlar alsak da, kullanıcılarımızdan İdeasoft’un olumlu ve olumsuz yönlerini yorumlamalarını istedik. İdeasoft kullanıcıları ne düşünüyor sizler için derledik.

Olumlu Yorumlar

– Büyük ve kurumsal firmaların kullanım şekline göre uyarlanabiliyor olması; İdeasoft’un özellikle bu tip şirketler tarafından takdir edilmesini sağlıyor.

– Kullanıcılarını teknik detaylarla uğraştırmadan; tüm çözümleri kendi üretiyor olması ile zaman ve emek bakımından avantaj sağlıyor.

– Altyapısını devamlı olarak güncelliyor ve kullanıcılarının yanında olmaya gayret gösteriyor.

– Bir e-ticaret sitesinde ihtiyaç duyulabilecek hemen her özelliği içinde barındırıyor. Bu alana henüz yeni yoğunlaşmış işletmelerin İdeasoft’a sıcak bakmasına sebep oluyor.

– Geniş bayilik ağı sayesinde, kullanıcılar ile yüz yüze görüşebilme olanağının sağlanıyor olması; müşteri hizmetleri açısında beğenilen bir özellik.

-Beğenilen bir başka özellik ise; ödeme yöntemleri arasında serbest ödeme yönteminin de bulunması.

Serbest Ödeme Yöntemi Nedir?
Özellikle bayiler ile çalışan işletmelerin, sipariş oluşturmadan serbest rakam girerek tahsilat yapabileceği bir özelliktir. Ödeme aşamasında girilen banka kart numarasına göre uygun sanal posa yönlendirip çekim yapılması ve kart görselinin de gösterilmesi olumlu bir kullanıcı deneyimi sunar.

Olumsuz Yorumlar

– İdeasoft kullanıcılarının en sık dile getirdikleri rahatsızlıkları, İdeasoft’un birtakım hizmetler için ek ücretler talep ediyor olması.

– Yaşanan teknik problemlere anlık olarak müdahale edilmiyor oluşu, her şeyin çok hızlı ilerlediği e-ticaret dünyasında işletmeleri zor durumda bırakabiliyor.

– Gerekli işlemlerin verilen tarihte tamamlanmaması ve çalışma sürelerinin çok uzaması İdeasoft kullanıcılarının sık dile getirdikleri rahatsızlıklar arasında.

– Bazı kullanıcılar, düzgün çalışmayan XML servisleri sebebiyle stok veya fiyat bilgilerinin hatalı olarak iletildiğini ve bu sebeple zor durumda kaldıklarını dile getiriyor.

– Kendi ERP / Muhasebe programınız ile İdeasoft sistemini entegre etmek istediğinizde, maalesef çağın en güncel haberleşme yöntemi API yani Web Servis desteğini için İdeasoft’ta son derece yüksek ücretler çıkmaktadır.

– Sosyal medya hesabı ile giriş yapmak isteyen müşteriler çeşitli hatalarla çok sık karşılaşmakta. Bu da, sosyal medyanın bu kadar aktif ve güçlü olduğu bir dönemde kullanıcı kayıpları yaşatmakta.

– Bazı İdeasoft kullanıcıları; “parçalı ödeme” sisteminin olmayışını bir eksiklik olarak nitelendiriyor.

Parçalı ödeme nedir? : Sistem, toplam ödemeniz gereken tutarı istediğiniz miktarlarda parçalı tutarlara ayırarak birden fazla kredi kartı ile ödeyebileceğiniz sistemdir.

Propars ve İdeasoft

Propars ile İdeasoft altyapısına sahip e-ticaret sitenizi yönetmek artık çok kolay!

Tüm sanal mağazalarınızı tek bir panel üzerinden yönetmenizi sağlayan Propars ile e-ticaretteki pek çok işleminizi otomatik hale getirebilirsiniz.

– E-ticaret sitenizden gelen siparişleriniz ve diğer sanal mağazalarınızda bulunan siparişleriniz ile birlikte aynı yerde toplanır.

– Web sitenizde ki siparişlerinizi Propars’ta kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Ve bu siparişlerinize e-fatura kesebilirsiniz. Böylece, İdeasoft sitenizde e-fatura kullanabilirsiniz.

– Sadece web siteniz değil aynı zamanda diğer pazaryerlerinden  Propars panelinize gelen siparişlerinizin faturasını e-fatura olarak kesebilir ve müşterilerinize iletebilirsiniz. Sayısı ne olursa olsun siparişlerinizin faturalandırma işlemleri yalnızca birkaç saniyenizi alır.

– İdeasoft alt yapılı sitenizden aldığınız XML ile Propars stoklarınızı otomatik olarak takip eder. Bir satış oldu. Veya stoklarınıza bir ekleme yaptığınızda tüm pazaryerlerinde bulunan mağazalarınız anında güncellenir.

– Ürünlerinizi yalnızca bir kere Propars’a eklersiniz ve tüm sanal mağazalarınıza ayrı ayrı ekleme zahmetinden kurtulursunuz. Panelinize eklediğiniz ürünü, dilediğiniz yerde dilediğiniz fiyat politikasıyla yayınlayabilirsiniz.

-İdeasoft altyapısına sahip kendi e-ticaret sitenizi Propars ile yönetirken, aynı zamanda Amazon, Ebay ve Etsy gibi global pazaryerleriyle satışlarınızı dünyaya açabilirsiniz.

– Propars’ın size sağladığı dil desteği ile tüm işlemlerinizi Türkçe olarak gerçekleştirebilir ve tüm satış kanallarınızı aynı yerden yönetebilirsiniz.

Propars ve İdeasoft; Etsy Kampanyası

İdeasoft kullanan ve e-ihracat yapmak isteyen bir işletme iseniz size harika bir haberimiz var. Propars’ın Etsy entegrasyonunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz!

İdeasoft App Store sayfasına giderek Propars Etsy.com entegrasyonuna başvurabilirsiniz.

Ürünleriniz için otomatik olarak aktarım. Üstelik, 40 ürünü Etsy’de satışa açarken Etsy’ye hiçbir ücret ödemezsiniz.

Propars’ın Türkçe dil desteği ile İdeasoft’ta bulunan ürünlerinizi tüm dünyada satışa açmanın tam zamanı. Kısa süreli ücretsiz kampanyayı kaçırmamak için hemen İdeasoft web sitesini ziyaret edin.


İlgili yazılar;

E-Ticaret
E-ticaret rehberi 4: 2022 yılında e-ticaret sektöründe beklenen gelişmeler neler?
E-Ticaret
Müşterileri İkna Etmenin Psikolojik Sırları
E-Ticaret
E-Ticaret Nedir?