E-İhracat

E-İhracata Başlamanız İçin 7 Neden


E-İhracat; son dönemde özellikle de e-ticaret yapanların çok sık duyduğu bir kavram. Ülkemizde hızla katlanan kur farkını avantaja çevirmek isteyen birçok satıcı e-ihracat serüvenine adım atmaya başladı.

E-ihracata başlayan veya başlamak isteyen satıcıların kafalarında birçok soru işareti var. Tüm bu sorulara cevap bulmanız ve e-ihracat kavramını net olarak anlamanız, size e-ihracat yolculuğunuzda bir fener tutacaktır.

Küçük veya büyük tüm işletmelerin bir şekilde başlamak istediği e-ihracat aslında nedir? Neden bu kadar yoğun talep görüyor? Gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

İşte e-ihracata hemen şimdi başlamanız için 7 eşsiz neden;

1. E-ihracat ile Dijital Dönüşüme Ayak Uydurun

2. İç Piyasadaki Dalgalanmalardan Korunun

3. Döviz Kurlarını E-ihracat Yaparak Avantaja Çevirin

4. Global Platformlarda Yerinizi Alın

5. Marka Değerinizi Global Çapta Yayın

6. Bir “İhracatçı” Olun   

7. Dünyadaki Fırsatları Yakalayın

> E-ihracat Yapmanın En Kolay Yolu

1. E-ihracat ile Dijital Dönüşüme Ayak Uydurun

Yaygınlaşan internet kullanımı ile işletmeler için e-ticaret yapmak bir zorunluluk haline geldi. Ancak bu zorunluluk işletmeler için eşsiz fırsatlar da yarattı.

Küçük ya da büyük fark etmeksizin çoğu işletme bu teknolojiye ve yarattığı kitleye ayak uydurabilmek için dijital dönüşüm süreçlerini başlattı.

Doğru hedef kitleyi yakalamak ve ülkenin dört bir yanına satış yapıyor olmak herkes için yepyeni ve heyecan verici. Fakat dijital dönüşüm artık yalnızca ilçeleri ve şehirleri değil; ülkeleri hatta kıtaları aşmamızı sağlıyor.

Çağa ve geleceğe uyum sağlayabilmeniz için bugünün ve yarının ticaret anlayışına ayak uydurarak, işletmenizin dijital dönüşümünü başlatmalısınız.

E-ticaret sayesinde işletmeler sınırları ortadan kaldırıp, tüm dünyadaki satıcılar ile aynı ortamda buluşabiliyor ve fiziki işletmelerin dijital dönüşümleri de bu sayede oluyor.

Yeni süreçte ise e-ticaret yapmaktansa e-ihracatın avantajlarından yararlanmak isteyen satıcılar, e-ihracat yapmak için yönlerini değiştiriyorlar. Çünkü yurt dışı pazaryerlerine satmak hem markaların globale taşınmasına hem de kur farkıyla çok daha yüksek karlar kazanmasına yardımcı oluyor.

2. İç Piyasadaki Dalgalanmalardan Korunun

Hangi ülkede hangi şartlar altında olursanız olun işler bazen yolunda gitmeyebiliyor. Tam da bu noktada, dijitalleşmek ve e-ihracata başlamak ise Dünya ile bütünleşmenizi sağlıyor.

İç piyasada artan döviz kurları, gelişen sosyal veya politik olaylar ticaretinize zarar verebilir. Fakat eğer tüm dünyaya satış yapan bir işletmeyseniz; bu nedenler sizi yavaşlatamaz.

İç piyasada yaşanacak en olağanüstü durumlarda bile ürünleriniz tüm dünyadan talep görmeye devam edebilir. Bu, kalıcı olmayı ve büyümeyi hedefleyen her işletme için olmazsa olmaz bir ihtiyaç.

Ürünlerinizi Dünya’ya satarak, işletmenizi iç piyasadaki dalgalanmalardan koruyabilirsiniz.

3. Döviz Kurlarını E-ihracat Yaparak Avantaja Çevirin

Artan döviz kurları kuşkusuz hepimiz için çok farklı zorluklar yaratıyor. Enflasyon artıyor ve Türk lirası değer kaybediyor…

Ancak bu durum bize farklı bir fırsatın kapısını aralıyor. Türkiye’de ürettiniz ürünler Avrupa ve Amerika gibi kıtalar için rekabet edilemez derecede uygun fiyatlara düşüyor. Size, aynı ürünü USD ve Euro gibi döviz kurları üzerinden 7-8 kat farkla satma imkânı sağlıyor.

Türk lirası değer kaybetse bile Türk lirası ile ürettiğiniz ürünleri yüksek döviz kurları ile tüm dünyaya satma şansına sahipsiniz. Bu durumda bir satıcı olak 50 TL’ye mal ettiğiniz bir ürünü 50$’a satabilir ve aradaki neredeyse 450 TL’lik kara ulaşabilirsiniz.

Hiç vakit kaybetmeden dünyaya satmaya başlayın ve paranıza değer katın!

4. Global Platformlarda Yerinizi Alın

Amazon, Ebay ve Etsy gibi platformlar kendi alanlarında dünyanın açık arayla en büyük e-ticaret platformları.

Örneğin; Almanya’daki tüm e-ticaretin %66’sı yalnızca Amazon.de ve Ebay.de üzerinden gerçekleşiyor.

Üstelik bu platformları yalnızca e-ticaret üzerinden sınırlandırmak da doğru değil. Çünkü; Amazon.com, ABD’deki tüm perakende ticaretinin %50’sinden fazlasını elinde bulunduruyor.

Ayrıca bu pazaryerlerinin size sağladığı müşteri kitlesi ile gerek kendi internet sitenizden gerekse fiziki mağazanıza gelen müşterilerden çok daha fazlasına hitap edersiniz. Bu durumda, ürünlerinizi tüm Dünya genelinde alıcılarla kolaylıkla buluşturabilirsiniz.

Günden güne büyüyen ve tekelleşen bu platformlarda yer almamanız sizin için geri dönülemez bir hata olabilir.

Dünyanın en büyük pazarlarında kalıcı ve başarılı bir satıcı olmak için kolları sıvamanın tam zamanı. Rakiplerinizin çoktan yerini aldığı Amazonda, satış yapmak için geç kalmak üzeresiniz!

5. Marka Değerinizi Global Çapta Yayın

Ürünlerinizin hedef kitlesinin yalnızca ülkemizle sınır olmadığını unutmayın. Tüm dünyada ürünlerinize talep gösterebilecek milyarlarca e-ticaret kullanıcısı var.

Bu kullanıcılara kendi e-ticaret sitenizden ulaşmaktansa popüler pazaryerlerinin hazırda ve tüketime açık olan kitlesine ulaşmanız, markanızın hem daha çok tüketiciye ulaşmasında hem de global bir marka yaratmanızda çok büyük bir etken olacaktır.

Dünya’nın her yerinden alıcılar Amazon, eBay gibi popüler pazaryerleri sayesinde istedikleri ürünleri satıcıların nereden gönderim yaptığını umursamadan satın alıyorlar.

Bu sayede Türkiye’den ürün gönderen bir satıcı ile Amerika’dan ürün gönderen bir satıcı eş değer şartlarda pazardaki yerini koruyor.

Tüm dünyaya satmak varken neden kendinizi sınırlandırasınız ki? Bırakın, ürünleriniz ve markanız tüm dünyanın beğenisine sunulsun.

6. Bir “İhracatçı” Olun

Bir ürün üretmek ve tüm dünyaya satmak her işletme için tarifsiz bir prestijdir. Artık bu prestijin sahibi olmanız ve ürünlerinizi tüm Dünya’daki müşteri kitlesiyle buluşturmanız eskisinden çok daha kolay.

Artık ihracat yapmak yalnızca büyük ölçekli firmaların altından kalkabileceği bir şey değil. Çünkü E-İhracat, küçük-büyük tüm işletmelere düşük kâr marjı ile toptan göndermekten ziyade çok daha karlı biçimde perakende satacak şekilde “ihracatçı” olma şansını sunuyor.

Tüm bu avantajların yanı sıra, e-İhracat yaparken faydalanabileceğiniz devlet teşvikleri olduğunu da unutmayın. Bu noktada sizin için en faydalı ayrıcalık ise “mikro ihracat” kapsamında yararlanabileceğiniz muafiyetler.

Mikro ihracat kapsamında göndereceğiniz ürünler gümrükten muaf tutulur. Bu sayede, eğer ürününüzün faturası 15.000 Euro’nun altında ve ağırlığı 300 kilogramdan az ise ürününüz yurt dışına hiçbir ek prosedüre takılmadan gönderebilirsiniz.

Mikro ihracat ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için ‘’ E-ihracat ile tüm Dünya’ya sat’’ yazımızı inceleyebilirsiniz.

7. Dünyadaki Fırsatları Yakalayın

Çağı yakalamak ve geleceğe uyum sağlamak için global düşünmek gerekiyor.

Türkiye’de sattığınız bir ürün, İngiltere’de kullanıcılar tarafından çok beğenilen ve talep gören bir ürün olabilir. Veya hediyelik eşya satan bir işletmeyseniz Anneler günü gibi yoğun alışveriş trafiği olan özel günlerde neden tüm dünyaya satmayasınız?

Ayrıca, yabancı ülkelerin kendilerine has milli ve geleneksel bayramlarında tıpkı Türkiye’de bir bayram varmış gibi önemli sipariş hareketleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu sayede sadece Türkiye’deki özel günlerde değil Halloween (cadılar bayramı), Noel (yılbaşı) ya da Black Friday (Cuma indirimleri) gibi özel günlerde de satışlarınızı artırma fırsatı akalaybilirsiniz.

Özel günlerde satışlarınızı nasıl artırabileceğinizi öğrenmek için ‘’ Özel Günlerde İnternet Satışlarınızı Artırmanın Yolları’’ yazımızı inceleyebilirsiniz.

> E-ihracat Yapmanın En Kolay Yolu

E-ihracat sektöründeki avantajları keşfeden fiziki ya da yurtiçine satış yapan birçok satıcı, e-ihracat Dünya’sına adım atmaya başladı.

Bu noktada Propars, global pazaryerleri entegrasyonları ile size e-ihracat ile ilgili en doğru çözümleri sunuyor.

Propars ile ürünlerinizi toplu olarak Amazon, Ebay ve Etsy gibi dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinde satışa çıkartmak çok kolay. Üstelik tüm bu süreci Türkçe organize etmekte mümkün.

24 farklı ülkeye satış yaparken Propars’ın Türkçe ara yüzünden tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte enerjinizi yanlış yerlerde harcamamak da çok önemli.

Global pazaryerlerinde mağaza kurulumu, en doğru ve uygun kargo anlaşmaları, çeviri hizmetleri, entegrasyon hizmeti gibi konular e-ihracat sürecinizde sizi uğraştırabilecek bazı önemli noktalardan.Fakat Propars’ın ücretsiz ve profesyonel destekleri ile tüm süreci yönetebilir ve yalnızca satışlarınıza odaklanabilirsiniz.

Propars ile e-ihracatın kolay ve güvenilir yolunu seçmek için demo talep etmeyi unutmayın!

İlgili yazılar;

E-İhracat
Amazon Avrupa’da Nasıl Satış Yapılır?
E-Ticaret
E-Ticarette Stok Yönetiminin Önemi
E-İhracat
Etsy Satışlarını Nasıl Artırırsın?