E-İhracat

Amazon Suspend Nedir? Nasıl Çözülür?


Amazon’un e-ticaret alanındaki en büyük platform olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bu sebeple e-ticaret yapan herkes için vazgeçilemez bir konumda.
Bu yazımızda sizlere, Amazon satıcılarının en çok çekindiği kavram olan ‘Suspend olma” durumundan bahsettik. Peki, Amazon Suspend nedir, nasıl çözülür?
Gelin birlikte inceleyelim.

a. Amazon Suspend nedir?

b. Hesabımız neden Suspend olur?

Propars’ı Keşfet


a.Amazon Suspend nedir?

Suspend” satış yapmak için Amazon.com’da açtığınız satıcı hesabınızın askıya alınması yani satış yapamaz duruma gelmeniz demektir. Peki, bunun sebepleri nelerdir?

b. Neden Suspend Oluruz?

Mağazanızı ilk defa açıyorsanız,

Amazon.com’da her yeni hesap ‘Suspend’ olarak değerlendirilir. Endişelenmeyin, bu gayet normal bir durum. Hesap açılışı aşamasında 100 hesabın 99’u Suspend oluyor. Bu süreçte Suspend olmak korkmanız gereken bir durum değil.

En büyük hata: Yanlış adres! – Amazon Suspend

Amazon.com’a üye olduktan sonra hesabınızın Suspend olmasının en büyük sebebi, yanlış ya da farklı adres vermenizdir. Üye olurken Amazon.com’a 3 farklı adres veririz. Bu adresler,
1.) Sanal banka hesabı açarken Hyperwallet veya Payoneer.com’a verdiğimiz adres.
2.) Amazon.com’a yüklenen kredi kartı ekstresinde görülen adres.
3.) Amazon hesabı açarken yazdığımız adres.

Bu 3 adres arasında bir harf dahi farklı olursa hesabınız Suspend olur.
Bunun için, hesap açarken daha önceden çıkartmış olduğunuz kredi ekstrelerinizi mutlaka yanınızda bulundurun. Ve kredi kartı ekstrenizde yazan adresi bu kısma tanımlayın.

Kopya hesaplar/ Sahte hesaplar – Amazon Suspend

Amazon.com’da atlanmaması gereken başka bir önemli özellik de isim konusudur. Aynı kişiye ait birden fazla hesap açılması kesinlikle kabul edilemez bir durum. Amazon, isim problemleri ile mücadele etmek için isim taraması ile uğraşan bir ekibe ve çeşitli yapay zeka uygulamalarına sahip. Eğer siz de birden fazla hesaba aynı bilgileri girerseniz ve bu durum Amazon ekibi tarafından fark edilirse hesabınız Suspend olur.

Hesabınızın Suspend olmasına neden olan bir başka neden ise, aynı bilgisayar üzerinden açılan iki farklı Amazon hesabının algılanması. Yani, sizin Amazon hesabınıza giriş yaptığınız bilgisayarda daha önce başka bir Amazon hesabına giriş yapılmışsa, Amazon sizi çift hesap olarak algılar ve hesabınızı bloke eder.

Bu yüzden farklı bir kişinin bilgisayarı ile giriş yapmamaya dikkat edin.
Ve başkalarının sizin bilgisayarınızda Amazon.com hesabına giriş yapmasına da izin vermeyin.

Propars’ı Keşfet

Faturanız Amazon.com’u tatmin etmezse kapatılırsınız

Amazon.com satışa açtığınız ürünlere ait faturaları sizden isteyebilir.
Eğer fatura vermezseniz ya da verdiğiniz faturadan Amazon.com tatmin olmaz ise hesabınız kapanır. Bu yüzden lütfen fatura konusunda dikkatli olun.

Sertifikanız yoksa Suspend olursunuz – Amazon Suspend

Amazon.com ‘daki ürünler milyonlarca kişiye ulaşıyor. Bu ürünleri genellikle herhangi bir sertifika veya evrak gerektirmeden satabilmeniz mümkün.
Fakat bazı durumlarda Amazon.com sizden bu belgeleri isteyebilir.
Özellikle sağlık kategorisinde bulunan ürünlerin sertifika ve evraklarını hazırlamalısınız. Aksi bir durumda, hesabınız kapanabilir.

Ayrıca, Amazon “lisanslı” veya “markalı” ürünlerde de sizden evrak isteyebilir.
Örneğin, Nike marka bir ayakkabının piyasa fiyatı 1000 USD civarında iken siz bu ürünü 300 USD fiyatı ile satışa açarsanız, doğal olarak Amazon.com size ‘‘Nereden buldun? Sen kimsin?’’ gibi soruları yöneltecektir. Peki, bu soruları cevaplayamazsanız ne olur? Yine ve yine hesabınız kapanır.

Amazon.com bu işlemi özellikle sahtecilik, dolandırıcılık gibi konulara önlem alma adına yapıyor.

Mağaza ücreti ödemezseniz hesabınız kapanır – Amazon Suspend

Amazon.com ’da açtığınız bir hesap için aylık ortalama 39 USD tutarında ücret ödersiniz. Eğer Amazon.com sizden mağaza ücretini alamazsa hesabınız kapanır.

amazon suspend

Siparişi iptali hesabınızı tehlikeye sokabilir – Amazon Suspend

Hepimiz Amazon.com’da satış yapmak, ticaret ağımızı genişletmek isteriz.

Fakat, Amazon müşteri memnuniyeti konusunda son derece hassastır.
Ve bu konuda kendine özgün bazı kuralları var. Bunlardan biri de sipariş iptali.
Bize gelen siparişi iptal edersek ve bunu art arda ya da sıkça yaparsak Amazon bunun sonucunda mağazamızı kapatır.
Stok güncelleme konularına bu noktada oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.

Ulaşım süresini baştan belirtin, geç göndermeyin! – Amazon Suspend

Amazon.com’da size bir sipariş geldiğinde, ürününüzü kaç gün içinde teslim edeceğinizi baştan belirtirsiniz. Aynı şekilde müşteriler de, ürünün kaç gün içinde kargoya verildiğini bilir ve ona göre ürünü sizden alır. Eğer siz belirttiğiniz sürede siparişi teslim etmez ve geç gönderim yaparsanız Amazon bu durumu görür ve hesabınız Suspend olur.


Propars E-İhracat – Amazon Suspend

E-Ticaret yapmak çağımızda her işletme için bir mecburiyet haline geldi. Teknolojinin bize sunduğu yeni nesil ticaret anlayışı ile sınırları aşmak ve dünyanın her yerine satış yapmak artık çok kolay.

Ancak dünyanın en popüler pazar yerlerinde satış yapıp, ticaretinizi dünyaya açarken yardıma ihtiyaç duyacağınız noktalar olabilir.

Propars E-İhracat, yurt dışı satışlarınızda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm teknik desteği sağlar. Ayrıca, ihracat süreçlerinizde yanınızda olur.

Propars, stok takibi, ön muhasebe ve e-fatura gibi tüm işlemlerinizi tek bir ekranda yönetebilme imkanı sunarken, dil desteği gibi pek çok konuda size yardımcı olur.

Propars destek ekibi sanal mağazalarınızı daha başarılı hale getirebilmeniz için size yol gösterir ve Suspend gibi karşınıza çıkabilecek problemleri çözmenizi sağlar.

Siz de, e-ihracata başlamak istiyorsanız tek ihtiyacınız Propars ile tanışmak!

Ücretsiz Temel Amazon Danışmanlığı

Propars’ın entegrasyonlarını kullanan işletmeler ücretsiz olarak temel danışmanlık hizmetinden faydalanabiliyor. Üstelik; Propars kullandığı tüm süre boyunca tüm e-ihracat işlemleri için faydalanabilir ve ücretsiz eğitimler ile işlerini büyültebilir.

İlgili yazılar:




E-İhracat
Fransa’ya E-ihracat Nasıl Yapılır?
E-İhracat
Amazon SEO Nasıl Yapılır? – 1 : Çok Satan Ürün Başlığı Nasıl Oluşturulur?
E-İhracat
Allegro’da Nasıl Satış Yapılır?