E-Ticaret

Gittigidiyor’da Mağaza Açmak için 2021 Güncel Bilgiler


Gittigidiyor’da mağaza açmak için  bilmeniz gerekenleri, sizin için tüm ayrıntılarıyla kaleme aldık. 

İşletmelerin çoğu artık dijital bir çağda olduğumuzun farkındalar. Sürekli ve verimli satış yapmanın yolu artık e-ticaret üzerinden – yani internet aracılığıyla mümkün. Bu yazımızda sizlere, e-ticaret dendiğinde ilk akla gelen sitelerden birisi olan Gittigidiyor’da mağaza nasıl açılır  sorusunu ekran görüntüleriyle adım adım anlattık. Gittigidiyor’da mağaza açmak için gereken tüm bilgiler burada…

Yazıda Gittigidiyor’da mağaza açmak ile alakalı neler okuyacaksınız?

  • Mağaza açmak ücretli mi?
  • Ücretli mağaza seçenekleri ve mağaza fiyatları
  • Mağaza komisyonları
  • Gittigidiyor’da mağaza / dükkan nasıl açılır?
  • Mağaza açtıktan sonra nasıl ürün satılır?
  • Gittigidiyor’dan paranızı nasıl alırsınız?

Öncelikle bilmenizde yarar var: Propars sayesinde yalnızca Gittigidiyor değil; N11, Ebay, Amazon gibi birçok  e-ticaret sitesinde satış yapabilir; e-ticarette ihtiyaç duyacağınız bütün işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Şimdi gelelim Gittigidiyor’da mağaza açmak için gerekenlere…

1. Gittigidiyor’da mağaza açmak ücretli mi?

Evet, Gittigidiyor’da mağaza açmak ücretli. Ücretsiz mağaza açmak mümkün değil; ancak mağaza açmadan tek tek ürün girerek satış yapılabiliyor. Bir mağazanız olmasa da her ürün başına 90 kuruş ücret ödeyip tekli ürün satabiliyorsunuz. Fakat bir esnafsanız, birden fazla ürününüz varsa mağaza açmanız daha kârlı olmaktadır.

Ayrıca Gittigidiyor’da mağaza açmak ile kazanacağınız çeşitli ayrıcalıklar da var. Bunlar:

  • Mağazanızı renklerine kadar ayarlayabilir, kurumsal kimliğinizi yansıtabilirsiniz.
  • Aylık hazırlanan satış raporlarına bakabilirsiniz.
  • Size ait olacak 5 adet tanıtım sayfası oluşturma hakkınız olmaktadır. Böylece internetteki müşterilerinize kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.
  • Google gibi arama motorlarında daha üst sırada çıkacak destek ve düzenlemelere sahip olmak gibi birçok avantaj elde edersiniz.

2. Ücretli mağaza seçenekleri ve Gittigidiyor mağaza fiyatları

Gittigidiyor’da mağaza açmak veya Gittigidiyor’da dükkan açmak dendiği zaman tercih edebileceğiniz  5 seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler aracılığıyla Gittigidiyor’da toptan satış da yapabilirsiniz. Gittigidiyor’da mağaza açmak için seçebileceğiniz Gittigidiyor mağaza tipleri şu şekilde:

Mega Mağaza (Ücretsiz)

  1. Toptan satış veya tekli satış şeklinde 25.000 adet mağaza ürününüzü dükkanınızda/mağazanızda sergileyebilirsiniz.
  2. Toptan satış veya tekli satış şeklinde 2.500 adet ücretsiz ürün listeleme hakkınız bulunur.
  3. Satış olasılığınızı arttıracak olan ekstra özelliklerden 100 adet ücretsiz edinirsiniz.
  4. Ürününüzün mağazanızda sergilenmesi için 30 günlük 0,03 TL ödersiniz. 60 günlük sergilenme için bu ücret 0,06 TL ye çıkar.

Mega + Mağaza (Aylık 2.000 TL)

  1. Toptan satış veya tekli satış şeklinde 100.000 adet mağaza ürünü dükkanınızda/mağazanızda sergileyebilirsiniz.
  2. Herhangi bir listeleme ücreti ödemezsiniz.
  3. Satış olasılığınızı arttıracak olan ekstra özelliklerden 250 adet ücretsiz edinirsiniz.

3. Gittigidiyor’da Mağaza Komisyonları

Gittigidiyor yapılan her satıştan %10 ile %15 arası komisyon almaktadır. Aldığı komisyonlar ürün kategorisine göre değişkenlik göstermektedir. Komisyon yüzdelerini aşağıda yer alan tablodan inceleyebilirsiniz.

Ana KategoriAlt KategoriKomisyon
Hobi, Eğlence ve SanatAntika, Sanat%15
DVD, VCD, BluRay%15
Oyuncak & Hobi%15
Kitap, Dergi%15
Koleksiyon%15
Müzik, Plak, Enstrüman%15
   
ModaMücevher, Takı, Saat (Altın ürünleri hariç)%15
Giyim, Aksesuar%15
   
Bebek, AnneBebek, Giyim%15
   
Spor, OutdoorOutdoor%15
Avcılık, Kamp%15
   
ElektronikCep Telefonu Aksesuarı%15
Oyunlar%15
Beyaz Eşya & Küçük Ev AletleriEv Güvenlik Sistemleri%15
Ev, Dekorasyon, BahçeAydınlatma%15
Ev Dekor Objeleri%15
Halı, Kilim%15
Ev Tekstili Ürünleri%15
Diğer KategorilerDiğer Kategoriler%15

 

4. Gittigidiyor’da mağaza / dükkan nasıl açılır?

Gittigidiyor.com’da mağaza açmak için aşağıda yere alan adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Mağaza açarken sizden, mağazanız için isim ve tanıtım yazısı rica edilecektir.
  • Tanıtım yazısının içeriğinde, benimsediğiniz değerleriniz ve ürün yelpazeniz ile alakalı bilgi verebilirsiniz.
  • Mağazanızın açılışını takiben, ‘mağaza yapılandırma sayfanız’ aracılığıyla mağaza renginizi ve logonuzu belirleyebilirsiniz. Buna ek olarak kendi kategorilerinizi oluşturabilir ve ürünlerinizi istediğiniz kategorizasyonda gösterebilirsiniz.
  • Mağaza adınızda ” , @ / & # . ( ) %  ” gibi karakterler bulunmamalıdır. Sattığınız ürünleri ve sizi iyi yansıtan bir isim seçmenizi öneririz.
gittigidiyor, mağaza, dükkan, açmak

5. Mağaza açtıktan sonra nasıl ürün satılır?

Gittigidiyor sitesinde tüm sayfaların sağ üst kısmında bulunan ‘Satış Yap’ butonu sayesinde ürününüzü Gittigidiyor.com’a koymak son derece kolay. Yapmanız gereken ilk şey Gittigidiyor.com adresinin her sayfasında görebileceğiniz ‘Satış Yap’  kısmına tıklamak olacaktır.

mağaza, dükkan, açmak, propars, gittigidiyor

Bunun akabinde önce ürününüz için en uygun olan kategoriyi, daha sonra da ürününüzün satış sırasında bilinmesi gereken detaylarını, karşınıza çıkacak ekranlara girmeniz gerekmektedir.

mağaza, açmak, dükkan, açmak, gittigidiyor

Kategori seçerken ürününüzün adını yazarak veya manuel olarak kategori seçerek Gittigidiyor.com üzerinden satış yapacağınız kategoriyi belirleyebilirsiniz. Kategoriyi belirledikten sonra ürününüzden kaç adet satacağınızı belirlemeniz gerekiyor.  Bunun devamında ise  Gittigidiyor.com sizden ürün ile alakalı bilgiler girmenizi istemektedir.

Gittigidiyor.com’da satış yapabilmek için girmeniz gereken ürün bilgileri şu şekildedir:

  • Ürün fotoğrafları
  • Ürün başlığı ve alt başlığı
  • Ürün fiyatı, adeti ve satış türü
  • Ürün özellikleri
  • Ürün açıklamaları
  • Sayfa düzeni
  • Satış süresi
  • Kargo bilgileri & Şehir seçimi alanları
  • Ürüne ait kimlik bilgilerini girin (GTIN numarası ve MPN kodu)

Kargo Seçenekleri

Propars ile tüm bu işlemleri çok daha hızlı, kolay ve otomatik bir şekilde yapabilirsiniz. Gittigidiyor.com sitesine ürün bilgilerini girdikten sonra sıra kargo sürecini belirlemeye geliyor. Önünüze çıkan ekranda  ” Satıcı Öder”, ” Alıcı Öder” ve “Online Teslimat ” seçenekleri bulunmaktadır. Bunlardan uygun olanı seçip kullanacağınız kargo firmasını belirliyorsunuz.  Eğer alıcı ödeyecekse ödemesi gereken kargo bedelini de belirlemeniz gerektiğini unutmayın. Ürünün kargolanacağı tarihi de belirledikten sonra işleme devam edebilirsiniz.

komüsyon, dükkan, mağaza, gittigidiyor

Artık Gittigidiyor.com üzerinde ürün listelemek  üzeresiniz.  Karşınıza çıkacak ‘Ön İzleme’ ve ‘Onay’ kısmında ilanınızın nasıl görüneceğine bakabilirsiniz. Her şey yolundaysa ‘Devam Et’ butonuna tıklayabilirsiniz.

Bitirmeden önce Gittigidiyor.com size daha hızlı satış yapabilmeniz için ücretli bazı ayrıcalıklar teklif ediyor. Bütçenize ve ürününüze göre bunları seçerek veya seçmeyerek devam et butonuna tıklıyorsunuz.

komüsyon, ne kadar, gittigidiyor, mağaza

6. Gittigidiyor’dan paranızı nasıl alırsınız?

Gittigidiyor satış yapılınca sizi e-posta ile uyarır. Yani e-postalarınızı sık sık kontrol etmeniz son derece önemli. Tabii dilerseniz bu süreci Propars ile otomatize edebilir ve daha verimli çalışabilirsiniz. Ürün satıldığına dair bilgilendirildiğinizde Gittigidiyor.com‘ un ‘Bana Özel/Bilgilerim’ kısmına girmeniz gerekiyor. ‘Bana Özel’ panelinden satmış olduğunuz ürünü görebilirsiniz.

Artık geriye sadece ürününüzü kargolamak kalıyor. Bu kısımda yalnızca ürüne ait satış kodunu kullanarak kargo işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  Ürününüz alıcıya kargolandığında alıcı onay verir ve ücret sizin hesabınıza onayı takip eden ilk iş gününde aktarılır.

Unutmadan…

Propars, internette ürün satmayı kolaylaştıran, işlemleri otomatik halleden harika bir program. Propars’ınız varsa, Gittigidiyor’dan gelen siparişlerinizin faturası otomatik kesilir, e-fatura kullanıyorsanız birkaç saniyede sahibine gönderilir. Stoklarınız ise daima güncel kalır.

Propars ile hem Gittigidiyor’da hem dünyada satın!

Propars’ta neler var?

Ürün

  • Ürünlerini Propars’a e-ticaret sitenden, muhasebe uygulamandan
    veya Excel ile toplu olarak yükleyebilirsin. Ya da Propars ile ürününe ait tüm bilgi girişlerini tek tek yapabilirsin.
  •  Ürünlerine farklı pazaryerleri için farklı fiyatlar tanımlayabilirsin. Böylece her mağazanda farklı fiyat politikası uygulayabilirsin.
  • Renk ve beden gibi ürün seçeneklerini farklı fotoğraf ve farklı fiyatlar tanımlayarak tüm pazaryerlerine aktarabilirsin

Depo Yönetimi

  • Birden fazla depon varsa bu depoları Propars’a tanımlayabilirsin. Satışını yaptığın ürünün gönderimi hangi depo ve raftan gerçekleştiyse o depo ve rafın stoğu otomatik olarak güncellenir. Bu sayede ürünlerinin hangi depoda kaçar tane olduğunu takip edebilirsin.

Sipariş ve İade Yönetimi

  • Sipariş yönetimi: Türkiye veya yurtdışı pazaryerlerinden gelen tüm siparişlerini Propars üzerinde tek ekranda görebilmeni sağlayan tam sipariş entegrasyonuna sahip olabilirsin.
  • Siparişlerine ait tüm detaylar; hangi müşteri hangi üründen aldı tüm bilgilere tek ekranda ulaşabilirsin.
  • Gelen siparişlerin kargo formlarını ister tek tek istersen toplu olarak yazdırabilirsin.
  • Pazaryerlerinden gelen iade & iptal taleplerini Propars ekranında görebilirsin. İade sistemini pazaryerleri ile senkronize edebilirsin.

Otomatik Çeviri

  • Otomatik çeviri sitemiyle Türkçe yazdığın ürün bilgilerin satışa açtığın pazaryerinin bulunduğu ülkenin diline otomatik olarak çevrilir.
  • Ürünlerini hangi ülkenin pazaryerinde satışa açmak istersen o ülkenin kategorilerini Türkçe olarak görebilir ve seçebilirsin.
  • Pazaryerlerinde ürünlerinin öne çıkmasını sağlayan “ürün filtrelerini” Türkçe olarak görüp kendi ürün filtrelerin ile eşleştirerek satışa açabilirsin. Örnek: ürün filtrende bulunan ‘YEŞİL’, İngiltere pazaryerinde ‘GREEN’ olarak görünür.
  • Türkiye’de 40 Numara olarak sattığın ayakkabını İngiliz müşterin 6,5 Amerikan müşterin ise 9 olarak görür bu sayede doğru ürün satışı yaparak yüksek müşteri memnuniyeti yakalarsın.

Destek

  • Propars ekibi, pazaryerinde başarılı olabilmenin yollarını sana özel eğitimler ile öğretir. Pazaryerlerinde yaşayacağın sorunlar için düzenli online toplantılar düzenler ve sana çözüm yollarını anlatır.

Propars ile nerelerde satış yapabilirsin?

Global Pazaryerleri

  • Amazon.com
  • Avrupa
  • Amazon Arabistan
  • Amazon Japonya
  • eBay
  • Allegro
  • Etsy

Türkiye Pazaryerleri

  • Amazon TR
  • Trendyol
  • Hepsiburada
  • N11
  • Gittigidiyor

İlgili yazılar:

Trendyol’da Satış Yapmak

 

Propars’ı İncele >>

E-Ticaret
Doğru Ürün İade Politikasıyla Kazanın
E-Ticaret
E-ticarette Etkili Bir Satış Stratejisi 2 – Cross-selling
E-Ticaret
32 Adımda CRO