E-İhracat

Etsy ’de Başarılı Olmanızı Sağlayacak Tavsiyeler


Etsy son yıllarda oldukça popüler bir platform.

Artık bir ürün üretmek ve yurt dışına satmak için büyük bir üretim tesisine, kalabalık bir ekibe veya yüksek bir bütçeye ihtiyacınız yok.

Küçük bir atölyede hatta kendi evinizde ürettiğiniz ürünleri yurt dışına satabilir ve “e-ihracatçı” olabilirsiniz.

Etsy; el yapımı, özel ürünleri tüm dünyaya satmanızı sağlayan devasa bir platform.

Peki, Etsy’de başarılı olmak için nelere dikkat etmek gerekir?

Bu yazımızda Etsy maceranızda size yardımcı olacak bazı tavsiyeleri derledik.

Ürün Fotoğraflarınıza Önem Verin

E-Ticarette dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri ürün fotoğraflarıdır. Ayrıca, müşterilerinizin alacağı ürünle ilgili bilgi sahibi olabileceği tek şey bu fotoğraflardır. O yüzden buna çok önem gösterirler. Yüksek çözünürlüklü ve iyi aydınlatılmış fotoğraflar tercih edin.

Etsy size bir ürün için 10 fotoğraf yükleme hakkı tanıyor. Bu hakkınızı iyi kullanın ve mutlaka ürünün kullanım halini de gösteren bir fotoğraf ekleyin.

Güzel fotoğraflar hazırlamak için pahalı bir kameraya ihtiyacınız yok. Cep telefonunuzla bile harika fotoğraf çekebilirsiniz. Tek ihtiyacınız nasıl yapılacağını bilmek. Bunun için; “E-Ticarette Etkili Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı?” yazımızı okuyabilirsiniz. Profesyonel gözükmek her zaman avantajdır. Kalitesiz ürün fotoğrafları müşterilerinizi başka mağazalara yönlendirir.

Kime Hitap Ettiğinizi Belirleyin

Satışlarınıza başlarken kime hitap ettiğinizi belirleyin. Ürünlerinize kimler ilgi gösteriyor ve ne şekilde kullanıyor?

Hedef kitlenizi tanıyın ve üretimlerinizi onların talepleri ekseninde şekillendirmeye çalışın. Ayrıca, onların nelere ilgi gösterdiklerini ve nasıl ürünler istediklerini anlamaya çalışın.

Ayrıca, Etsy’de binlerce mağazada zaten satılan bir şeyi satmaya çalışmayın. Çünkü unutmayın ki, Etsy’de her zaman özgün ve yaratıcı olanlar kazanır.

Kendinizi Tanıtmak İçin Sosyal Medyayı Kullanın

El emeği göz nuru ürünlerinizi sosyal medyada tanıtın. Günümüzde insanlara ulaşmanın daha iyi bir yöntemi olamaz.

Facebook, İnstagram, Twitter ve Pinterest gibi platformlar sizin için çok önemli. Bu platformlarda bir sayfa açın ve ürünlerinizi tanıtmaya çalışın. Fakat bunu asla ihmal etmeyin.

Fiyatlandırmayı İyi Planlayın

Etsy’deki yeni mağazalar ürünlerini fiyatlandırırken genellikle sıkıntı yaşarlar. Kimi zaman hemen satılmaya başlasın diye ucuza, kimi zamansa nasılsa benzeri yok diye pahalıya satmaya çalışırlar. Ancak ikisi de son derece yanlış.

Ürününüzün, üretimden müşteriye ulaşana kadar geçen süreçteki tüm maliyetini hesaplayın. Ayrıca hak ettiğiniz ücreti talep etmekten çekinmeyin. Üstelik; ürününüz belirttiğiniz fiyatı hak ediyorsa, Etsy müşterileri onu zaten seve seve alır.

Ancak ne pahasına olursa olsun bir ürünü ederinin çok üstünde bir fiyata satmaya çalışmak mağazanız için tam bir felaket senaryosu olur.

Çalışmayı Bırakmayın

Etsy’de sizi ne kadar büyük fırsatların beklediğini tahmin bile edemeyebilirsiniz. Ancak bu fırsatları yakalayabilmek için devamlı çalışmak gerekir.

Yalnızca mağazanıza birtakım ürünler ekleyip müşterilerinizin gelmesini beklemek sizi başarıya götürmez.

Kendinizi devamlı yenilemeye ve geliştirmeye çalışın. Ayrıca, ürünlerinizin çeşitliliğini ve kalitesini arttırın. Nasıl daha güzel ürünler tasarlayabileceğinizi düşünün ve daha fazla insana ulaşmanın yollarını arayın.

Ayrıca unutmayın, bu işi gerçekten önemsemeli ve zaman ayırmalısınız.

Etsy ‘de Hikayenizi Anlatın

Hikayenizi anlatmak için “Hakkında” sayfasını kullanın. Birçok mağaza bu alanı boş bırakmak gibi bir hata yapar ancak bu kısım çok önemlidir.

Etsy müşterileri ürünü kimden aldığını bilmeyi ve ürünlerin yapılış hikayelerini dinlemeyi çok sever.

Sizden bir şey satın almaları için ürünlerinizi beğenmeleri kadar, sizi ve mağazanızı sevmeleri de önemlidir. Ayrıca, müşterilerinize karşı her zaman dürüst ve sevecen olmaya özen gösterin.

Etsy SEO Kurallarına Dikkat Edin

E-Ticarette başarılı olabilmek için SEO kurallarına dikkat etmek olmazsa olmazdır. En iyi el yapımı ürünlere sahip olsanız bile müşterilerinize ulaşamadığınız takdirde bu bir anlam ifade etmez.

Ürünlerinizin isimlerini ve açıklamalarını SEO kriterlerine uygun şekilde hazırlamak hem Etsy hem de Google aramalarında mağazanızın ve ürünlerinizin üst sıralarda görüntülenmesini sağlar.

Paketlemeye Özen Gösterin

Burası diğer platformların aksine mağazalarla müşterilerin son derece samimi ilişkiler kurduğu bir yer. Etsy müşterileri buradaki ürünleri çoğunlukla ya çok beğendiği için alıyor ya da başka birine hediye etmek için… Bu yüzden onlara özel bir alışveriş deneyimi sunmaya çalışın.

Siparişlerinizi özenle paketleyin ve müşterilerinize onları önemsediğinizi hissettirin. Hatta mümkünse ufak bir hediye ile onlara küçük bir sürpriz yapın. Bu onların çok hoşuna gidecektir ve mağazanız için olumlu puan olarak dönecektir.

Müşterilerinizin mağazanıza olumlu yorumlar ve puanlar vermesinin satışlarınızı doğrudan arttıracağını unutmayın.

Propars ve Etsy Entegrasyonu

Etsy’de hemen şimdi satışa başlayarak bir “e-ihracatçı” olmak için Propars E-İhracat ile tanışın.

Propars, Etsy’de mağaza açmanız ve başarılı olmanız için gerekli tüm donanıma sahip.

Propars’ta Neler Var?

– Propars, Etsy’deki mağazanızı sizin yerinize açar, ürünlerinizi listeler ve mağazanızı size “anahtar teslim” şekilde sunar.

– Tüm sanal mağazalarınızı tek bir sayfada yönetebildiğiniz Propars paneliniz stok takibi, sipariş yönetimi ve e-fatura gibi e-ticarette ihtiyaç duyduğunuz tüm özellikleri içerisinde barındırır.

– Türkçe olarak kullandığınız Propars paneliniz, içerisinde otomatik çeviri desteği barındırır. Etsy’den size gelen mesajları Türkçe olarak okur ve cevaplarsınız. Ayrıca ürünleriniz Etsy’de otomatik olarak çevirisi yapılmış şekilde yayınlanır.

– Üstelik; devamlı olarak “ücretsiz e-ihracat danışmanlığı” hizmeti almanızı sağlar.

– Propars’ın anlaşmalı olduğu kargo firmalarında %40’a varan indirimlerden yararlanabilirsiniz.

– Gelir İdaresinin resmi entegratörü Propars’ı kullanan herkese e-fatura ücretsizdir.

– Propars, satışlarınızı arttıracak stratejiler geliştirmenizi sağlar.

E-İhracata başlamak için hemen şimdi Propars’a ulaşın!

Diğer Global Platformlarda da Satış Yapın;
Propars sistemini kullanarak satış yapabileceğiniz platform sayısı Etsy ile sınır değil. Etsy’de satmak istediğiniz ürünleri aynı anda Amazon ve Ebay gibi platformlarda da satabilirsiniz.

Ayrıca ödeme metodu olarak Payoneer kullanabilirsiniz. Üstelik indirimli komisyon oranlarından faydalanabileceğinizi unutmayın.

İlgili yazı:

– Etsy’de Satış Yapmak İçin Yol Haritanız Nasıl Olmalı?

E-İhracat
Covid-19 Salgını E-Ticareti Nasıl Etkiledi?
E-İhracat
Amazon FBA Nedir? Avantajları Nelerdir?
E-İhracat
Avrupa Birliği Yeni KDV (VAT) Kuralları / IOSS VE OSS Nedir?