Genel

Amazon’da Satış Yapmak İçin Geç Kalmak Üzeresiniz!


👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽

Amazon’da şirketiniz için bir hesap açarak, en kısa sürede başarı hedefinize ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz?

Firmalar için artan döviz kurunu avantaja çevirmenin en karlı yolu e-ihracat yapmak. E-ihracat yapmak isteyenler için de Amazon,, en güvenli ve en kazançlı platformlardan bir tanesi.

E-ticarete atılmak isteyen herkes, e-ticaretin avantajlı Dünya’sından yararlanmak için Amazon hesaplarını açmaya başladı bile.

İşte, 10 nedenle Amazon’da satış yapmaya neden geç kalmamanız gerektiğini açıklıyoruz!

1. Düşük Maliyet Yüksek Kazanç

2. 1.2 Milyardan Fazla Potansiyel Müşteri Kitlesi

3. Amazon Prime Ayrıcalığı

4. Amazon’da Başarıya Ulaşmak, Kendi Web Sitenizi Kurmaktan Daha Kolay!

5. Amazon’da Hızlı Para Kazanmanız Mümkün!

6. Eşit Şartlar Altında Satış İmkânı

7. En İyi Müşteri Deneyimi

8. Amazon’da FBA Ayrıcalığı

9. İşletmeniz İçin Amazon’a Güvenebilirsiniz

10. Amazon’da Hemen Bugün Satışa Başlayın!

1. Düşük Maliyet Yüksek Kazanç

Çoğu işletme, yüksek masrafları karşılamak istemediği için e-ihracat serüvenine başlamadan son veriyor. Bazı yazılım firmaları, e-ticaret sitenizi oluşturmanız için sizlerden on binlerce ücret talep edebiliyor.

E-ihracata başlamak için yazılım sitelerine yüklü miktarda ücretler ödemenize gerek yok. Amazon hesabı açmak, seçilebilecek en masrafsız yollardan biri.

Amazon hesabınızı nasıl açabileceğinize dair tüm detaylı bilgiye daha önce yazdığımız ‘’ Amazon’da Satış Yapma ve Amazon’da Mağaza Açma Rehberi’’ isimli blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Profesyonel Amazon hesabına sahip olmak için ayda sadece 39.99 $ ödemeniz yeterli olacaktır.

Satış yaptığınız ürünlerden alınan ve her kategoride değişiklik gösteren ufak komisyon oranları ödemeniz gerekmektedir. Amazon’da satış yapmak için tüm bu ücretlendirmeler dışında başka bir ücret ödemenize gerek yok.

Ödemeniz gereken ufak ücretlerle Amazon’da Amerika, Japonya, Türkiye ve tüm Avrupa ülkelerinde ürünlerinizi yüz binlerce müşteri kitlesine ulaştırabilirsiniz.

2. 1.2 Milyardan Fazla Potansiyel Müşteri Kitlesi

E-ticarete adım atmak isteyen herkesin kafasındaki ilk soru ‘’Kendi web siteme müşteri nasıl çekebilirim?’’ Oluyor.  Tam bu noktada Amazon, 1.2 Milyardan fazla potansiyel müşteri kitlesi ile sizi bu dertten kurtarıyor.

Amazon, e-ticaret platformları arasında en fazla kitleye ulaşan, en güvenli ve belli bir marka bilinirliğine ulaşmış pazaryeri konumunda.

Amazon’da satış yapmakta ola tüm satıcılar, Amazon’un müşteri kitlesi sayesinde ürünlerini farklı ülkelerdeki müşteri kitlelerine ulaştırıyor. Amazon tüketicileri zaten hali hazırda Amazon’dan ürün satın alma isteği olan ya da daha önce ürün alıp memnun kaldıktan sonra tekrar ürün satın almak isteyen kitle oluyor.

Tüm bunların yanında Amazon, kendi bünyesine ve satıcılarına yeni müşteri kazandırmak için sürekli çalışmalar yapıyor. Amazon, sizin için müşterilerinizi buluyor ve size sadece ürünlerinizi listelemek kalıyor.

Şu an ABD’deki e-ticaret satışlarının %49’unu Amazon platformu karşılamakta ve diğer tüm e-ticaret platformları geriye kalan %51’lik paydayı aralarında paylaşmakta. Bu sebeple, ürünleriniz için potansiyel müşterilere ulaşmak istiyorsanız Amazon sizin için en doğru yer olacaktır.

3. Amazon Prime Ayrıcalığı

Amazon’un prime özelliği potansiyel müşteriye ulaşma konusunda, Amazon’u diğer platformlardan ayıran en büyük özellik.

Prime üyeleri, yılda sadece 199$ gibi bir ücret ödeyerek, sürekli artan prime avantajlarından yararlanabiliyor . Amazon bu sayede , satıcılarına daha bilinçli, tüketime hazır ve niş bir kitleye satış yapmaları için imkân sunuyor.

Amazon Prime, alıcıya ve satıcıya sayısız fayda sağlayan ve benzersiz bir satış deneyimi sunan özelliklere sahip;

  • Ücretsiz ve 2 gün içinde gönderim / teslimat
  • Ülkelerin belirli bölgelerine ücretsiz aynı gün teslimat
  • Prime Video ve Prime Müzik hizmetlerine ücretsiz erişim
  • Prime üyelerine özel fiyatlar ve fırsatlar
  • Whole Foods’a özel indirimler

Bu ve bunun gibi daha fazla özelliklere sahip olmak isteyen tüketiciler, Amazon Prime paketlerini tercih ediyor.

Sürekli yükselmekte olan verilere bakılınca, 100 milyondan fazla Amazon Prime müşterisi olduğunu ve bu kullanıcıların Amazon’da aylık ortalama 1.400 $ harcama yaptıklarını söyleyebiliriz.

Amazon’un müşteri kitlesinin zaten oldukça geniş olduğunu göz önünde bulundurursak, Amazon Prime kullanıcıları ve satın alım oranları, Amazon prime kullanmayan kullanıcı kitlesinin neredeyse iki katı büyüklüğünde.

‘’ Amazon Prime Day: Satıcıya yönelik ipuçları’’ yazımızdan, Amazon Prime hakkında detaylı tüm bilgiye ulaşabilirsiniz.

4. Amazon’da Başarıya Ulaşmak, Kendi Web Sitenizi Kurmaktan Daha Kolay!

Online satış yapmaya başlamak isteyen satıcıların, ‘’web sitemi nasıl yaptıracağım?’’ ‘’ürünlerimi nasıl yüklerim?’’ ‘’çok maliyetli olur mu?’’ gibi web siteleri hakkında birçok endişesi oluyor.

Bir web sitesi oluşturmak ve ürünleri satışa hazır hale getirmek için çok fazla vakit ve zaman gerekiyor.

Amazon’da satış yapmak için kendi web sitenizi oluşturmanıza gerek yok. Amazon hesabınızı açtıktan sonra, satmak istediğiniz ürünlerinizi listelemeniz yeterli olacaktır.

Amazon hesabınızı oluşturduktan sonra Amazon’daki mağazanızı dilediğini gibi kendi web sitenizmiş gibi tasarlayabilirsiniz.

Sıfırdan oluşturulacak bir web sitenin hosting, SEO, güvenlik, ödeme yöntemi veya tasarım gibi sorunlarıyla uğraşmadan, zaten Amazon’un kendi platformunda en profesyonel ekipler tarafından hazırlanan internet sitesinde ürünlerinizi kolayca satışa çıkarabilirsiniz.

Amazon’da mağaza açtığınızda Amazon kalitesini kendi mağazanıza taşımış olursunuz.

Günde 500 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan Amazon, içerisinde 8 Milyona yakın mağaza barındıran dünyanın en büyük pazar yerlerinden biri. İnsanlar Amazon’dan alışveriş yaparken şüpheye düşmüyor ve Amazon platformunun prestijine güvenerek, sürekli müşterisi haline geliyor. Dolayısı ile siz de neden benim mağazamdan satın alsınlar şüphesi yaşamadan Amazon’da yerinizi alabilirsiniz.

5. Hızlı Para Kazanmanız Amazon’da Mümkün!

Ref: https://blog.amzcozumleri.com/amazonda-kazanan-turk

Şimdiye kadar Amazon’da mağaza açmanın sizin için harika bir fırsat olduğunu gördünüz. Peki iş kurmanın bir numaralı hedefi nedir? Elbette para kazanmak!

Çoğu şirket, fazla yatırım yapmadan kar getirisi beklentisinde. Yeni dönem ticaret sistemiyle, bu durum kur farkından yararlanarak bir nevi mümkün hale geldi.

Amazon ise kur farkını en doğru kullanabileceğiniz çünkü kaliteli ve hızlı satışlar yapmanıza olanak sağlayacak bir platform.  

Amazon’da mağaza açmaya karar verdikten sonra yapmanız gereken tek işlem başvuruda bulunmak. İlk etapta kişisel bilgilerinizi girmeniz yeterli, Amazon mağazanız açıldıktan sona şirket bilgilerinizi girin ve ürünlerinizi listelemeye başlayın. Aynı hafta içinde sipariş almaya başlayabilirsiniz.

Ufak bir not: Amazon’da satıcıların %59’u işletmelerine 5.000$’ın altında bütçe ile başlamış ve %28’i ise başlarken 1.000$’ dan fazla yatırım yapmamış.

Siz de girişimden korkmadan satış endişesi yaşamadan hemen Amazon’da satış yapmaya ve kur farkını avantaja çevirmeye başlayabilirsiniz.

6. Eşit Şartlar Altında Satış İmkânı

Amazon, yeni başlayan satıcılarına da eski satıcılarına da aynı şartlar altında, tek bir platformda satış imkânı sunuyor.

Amazon’da satıcı yorumları ön planda tutulmadığından eski ve büyük satıcılar kadar yeni satıcıların da satış yapma oranı dengeleniyor. Satıcı yorumundan daha ön planda tutulan ürün yorumları herkese eşit yarış şansı tanıyor.

Amazon platformunda, mağazanız büyük işletmeler ile aynı kulvarda yarışır ve aynı haklara sahip olur. Yeni satıcılar, doğru ürün listeler ve müşteri memnuniyeti kazanırsa eski satıcıların önüne çok çabuk geçebilir.

Amazon’da küçük ya da büyük işletme olmanın farkı yok! İster binlerce ister 10 ürününüz olsun, her işletme eşit şartlarda satış yapma potansiyeline sahiptir.

7. En İyi Müşteri Deneyimi

Amazon’un bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri mükemmel bir alışveriş deneyimi sunmasıdır. Bunlardan en önemlisi Amazon’un sunduğu hızlı nakliye özelliğidir.

Müşteriler yavaş nakliye konusunda çokça problem yaşadığı için genellikle internetten alışveriş yapmaktan kaçınıyorlar. Bu noktada Amazon güvencesi, satıcılar ve müşteri arasında önemli bir köprü görevi görüyor. Bu sayede Amazon’dan ürün alan bir tüketicinin kargosu birkaç gün içerisinde eline ulaşmış oluyor.

Ayrıca iadeler konusunda da Amazon, müşterilerine yine mükemmel bir deneyim sunarak iadelerde ne satıcıyı ne de alıcıları mağdur etmez ve haftalarca beklemenize gerek kalmadan iade işlemleriniz hızlıca çözüme ulaştırılır.

Bu ve bunu gibi birçok nedenden dolayı amazon müşterileri mutlu müşterilerdir ve satın alma potansiyelleri çok daha yüksektir.

8. Amazon’da FBA Ayrıcalığı

Fulfilled by Amazon ya da kısa hali ile Amazon FBA yöntemi ile tanışın.

E-ticareti hem alıcılar hemde satıcılar için pratik hale getiren, Amazon’un geliştirtiği bu sistem, size de çok büyük kolaylıklar sağlayacak nitelikte.

Amazon pazarın en önemli özelliği olan FBA programını kullandığınızda Amazon, tüm ağır işleri sizin yerinize yapar. 

Bu sistem sayesinde kendi ürettiğiniz veya tedarik ettiğiniz ürünleri Amazon depolarına göndererek, satışlarınızı Amazon güvencesi ile depolardan direkt gerçekleştirebilirsiniz.

Bir sipariş geldiğinde ve gönderilmeye hazır olduğunda Amazon kendi deposundan bu gönderimi sizin adınıza yapar ve ürününüzün hangi depo ve rafta olduğu sistemde kayıtlıdır.

Amazon, FBA satıcıları için her şeyi ele alan bir sisteme sahip. Eğer bir müşterinin bir ürünü iade etmesi gerekiyorsa, o ürünü satıcı adresine değil bir Amazon deposuna gönderir. Bu sayede Amazon satıcılar için karmaşık olan iade süreçlerini sizin adınıza sorunsuz bir şekilde yönetir.

Amazon FBA Süreci Nasıl İlerliyor?

Ayrıca FBA paketinizin özelliğine göre tüm kargo süreçlerinizdeki masrafları Amazon satıcı adına karşılar.

Bu durum sizi ürün depolama zahmetinden kurtaracağı gibi aynı zamanda kargo ve iade işlemlerinizin tümü Amazon tarafından sizin adınıza gerçekleştirilir.

Amazon FBA hakkında daha detaylı bilgi almak için ‘’Amazon FBA NEDİR? Avantajları Nelerdir?’’ blog yazımıza bir göz atabilirsiniz.

9. İşletmeniz için Amazon’a Güvenebilirsiniz

Amazon, her alanda alıcıların gözündeki en iyi e-ticaret platformları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Amazon müşterileri, alışveriş yaptıklarında orijinal ürün alacaklarından ve bu ürünlerin kargolarında sorun yaşanmayacağına emindir.

Amazon’un başarısı müşterilerine her anlamda güvence sağlar. Ayrıca kullanıcılar, kredi kartı bilgilerinin güvende olduğuna ve satıcılardan istenmeyen e-posta almayacaklarını bilirler.

Yani Amazon’da mağaza açtığınızda aynı zamanda Amazon’un iyi itibarını da satın almış olursunuz.

Amazon’un ayrıcalıkları, diğer birçok e-ticaret platformlarına kıyasla kendini öne çıkarır. Örneğin; bir e-ticaret veya e-ihracat sitesi kuruyor olsanız hem rakipler ile savaşma hem de müşterilerin sizden satın alması için bir güven oluşturmak zorundasınız. Bu durum size zaman ve para olarak pahalıya mal olacak bir uğraş haline gelecek.

Amazon gibi globalleşmiş ve adını duyurmuş platformlarda satış ve güven endişesi yaşamadan, mağazanızı açarak kolayca döviz kazanmaya başlayabilirsiniz.

10. Amazon’da Hemen Bugün Satışa Başlayın!

Amazon’da satışa başlamanız için, çözüm ortağınız Propars her zaman yanınızda! 

İşte bu alanda Propars’ın sizler için sunacağı hizmetler;

  • Mağaza Kurulum Desteği

Propars’ın tecrübeli kadrosu ile satış yapmak istediğiniz ülkelerdeki Amazon hesaplarınız ücretsiz olarak açılır. Propars ekibi, sizin için şirket bilgilerinizle size en uygun Amazon platformunda mağazanızı açar ve Propars panelinize entegre eder.

Propars ekibi, mağaza açılışında ihtiyacınız olacak tüm gerekli evrakların bilgilerini detaylıca sizinle paylaşır. Olası aksiliklerde hangi alternatif belgelerle devam etmeniz gerektiğini size söyler.

Ayrıca Propars, tüm bu mağaza açılış süreçlerinde, ödeme yöntemlerinizi sorunsuz bir şekilde Amazon hesabınıza bağlar ve böylece satış yaptığınız ürünlerinizin ücretlerinin kolayca hesabınıza geçmesini sağlar.

  • Ürünlerinizin Propars’a Aktarımı

Mağazanız açıldıktan sonra, ürünlerinizi Propars’ın destek ekibi ile ister XML dosyalarınızla isterseniz teker teker yükleyerek Amazon’da satışa açabilirsiniz.

  • Otomatik Çeviri Desteği

Propars paneli, otomatik çeviri sistemi sayesinde ürün başlıklarınızı ve açıklamalarınızı tüm Dünya dillerine çevirir. Böylelikle, ürün bilgilerinizi sadece Türkçe yazarak istediğiniz dilde satışa çıkarabilirsiniz.

  • Satışlarınızın Artması İçin Püf Noktalar

Uzman ekibimiz size, pazaryerlerinin kullanımı ve satış arttırıcı yöntemler hakkında bilgi veren ücretsiz bir eğitim verir, Bu sayede rakiplerinizin önüne geçebilecek donanımlı bilgiler elde eder ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

  • Tek Ekran Çoklu Yönetim

Propars’ın tek ekran özelliği ile tek bir ekrandan tüm pazaryerlerindeki siparişlerinizi ve stoklarınızı yönetebilirsiniz. Ürününüzün stoğu tükendiğinde eş zamanlı olarak pazaryerlerinizde de güncellenir.

  • E-Fatura Desteği

Gelen siparişlerin Propars ekranında toplanır ve faturaların, pazaryerinden alınan sipariş bilgilerine göre otomatik olarak kesilip gönderilmeye hazır hale gelir.

Propars’ın avantajları bu maddelerle sınırlı değil. Daha fazla bilgi almak ve demo talep etmek için tıklayın.

E-Ticaret
Müşteri Kazanmanın ve Elde Tutmanın Sırları
Genel
Meksika’ya E-ihracat Nasıl Yapılır?
E-Ticaret
E-Ticarette Stok Yönetiminin Önemi