E-Ticaret

2022’de fiziki mağazanızı internete taşıyın


Sanal Mağaza nasıl açılır? E-Ticaret Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden satış yapmayan mağazaların ayakta kalması giderek zorlaşıyor. Üstelik fiziki mağazanızı internete taşımak yani bir sanal mağaza açmak korktuğunuz kadar zor ya da maliyetli olmak zorunda değil.

Her ne kadar kulağa pek romantik gelmese de süpermarketler bakkalları yeneli uzun zaman oldu. Hatta bu süpermarketler de internetten satış yapan rakipleri karşısında teslim bayrağını çoktan çektiler bile. Artık çağa ayak uydurup internet üzerinden satış yapmayan mağazaların ayakta kalabilmeleri imkansıza yakın.

Bu durum hoşunuza gitmeyebilir, e-Ticareti esnafı bitiren bir düşman olarak görebilirsiniz; fakat sadece işletmenizi ayakta tutabilmek için değil, aynı zamanda daha yüksek kazanç elde edebilmek için de e-Ticaret yapmanız artık bir zorunluluk. Üstelik fiziki mağazanızı internete taşımak ve sanal mağazanız üzerinden binlerce kilometre uzaktaki müşterilere satış yapmak korktuğunuz kadar zor ve maliyetli olmak zorunda değil.

Kendi internet sitenizi kurup buradan satış yapmak

e-Ticaret yapmak deyince akla gelen ilk yol işletmenin kendi internet sitesini kurması ve bu site üzerinden satış yapması. Bu seçenek büyük ölçekli firmalar için çok ideal olabilir. Ne var ki KOBİ’ler için kendi internet sitesi üzerinden satış yapmak astarı yüzünden pahalıya da gelebilecek bir yol.

E-Ticaret-Siteni-Akıllı-Telefonlara-Uyumlumu.jpg

Her şeyden önce markanızın kimliğini yansıtan orijinal bir web tasarımı için harcamanız gereken bütçe oldukça yüksek. Buna mobil uygulama, muhasebe entegrasyonu, sanal pos, güvenlik, müşteri yönetimi sistemi, kargo entegrasyonu, fatura yazdırma modülü, sipariş raporlama modülleri dahil olmak üzere onlarca farklı ihtiyaç da eklenince, KOBİ’lerin kolay kolay altından kalkamayacakları bir bütçe ortaya çıkar.

Sitenizi tanıtmak ve popüler tutmak ekstra maliyet gerektirir

Kendi internet siteniz üzerinden satış yapıp yapmayacağınıza karar vermeden önce e-Ticaret paketi sunan firmaların yıllık ücretlerine göz atabilir ve bu fiyatların bütçenize uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Ancak Google aramalarından rakiplerinizin önünde çıkabilmek ve tanınırlığınızı artırabilmek için yapmanız gereken harcamaların bu fiyatlara dahil olmadığını da unutmayın.

Tüm bu kalemleri düşündüğünüzde işletmeniz için e-Ticarete adım atmanın fazla maliyetli olacağına karar verirseniz, KOBİ’ler arasında sanal mağaza açmanın en popüler yolu olan pazar yeri entegrasyonu seçeneğini değerlendirmelisiniz.

KOBİ’ler için e-Ticaretin kapısı: Bir pazar yerinde satış yapmak

KOBİ’ler için e-Ticarete adım atmanın en pratik ve masrafsız yolu büyük bir online sitesi üzerinden satış yapmaktır. Hepsiburada, N11, GittiGidiyor, Sanalpazar, Amazon ve Etsy gibi büyük sitelerde mağaza açmanız durumunda kendi e-Ticaret sitenizi kurmak için ayırmanız gereken bütçenin büyük bölümü cebinizde kalır. Üstelik bu siteler aramalarda üst sıralarda çıktıkları için mağazanızın reklamını yapmak için ekstra bir bütçe ayırmak durumunda da kalmazsınız.

Bu pazar yerlerinin her birinde nasıl satış yapabileceğinizi ayrıntılı olarak öğrenmek isterseniz Hepsiburada için bu yazımıza, N11 için bu yazımıza , eBay için bu yazımıza, Amazon için buraya, Etsy içinse bu yazımıza göz atabilirsiniz.

KOBİ’ler için olmazsa olmaz: Pazar yeri entegrasyonu

Yukarıda bahsettiğimiz online satış sitelerinde yani pazar yerlerinde mağaza açtığınızda karşılaşacağınız büyük bir zorluk var: Buralarda her ürün için bir ilan açmak, her bir ilan için ürün bilgilerini güncel tutmak ve stokta kalmayan ürünler için ilanı kaldırmak gibi işlemler büyük bir emek ve zaman israfına neden olur. Özellikle ürün sayınız arttıkça tüm bu işlemlerin altından kalkmanız giderek zorlaşır. Ama endişelenmenize gerek yok çünkü pazar yeri entegrasyonu hizmeti alarak bu sorunu pratik ve hesaplı bir şekilde çözebilirsiniz.

Pazar yeri entegrasyonu nedir?

Pazar yeri entegrasyonu kullandığınız ticaret yönetim programı ile Hepsiburada, N11, GittiGidiyor, Sanalpazar, Amazon ve Etsy gibi online satış sitelerinin birbirine bağlanması anlamına gelir. Bu hizmet sayesinde ürün bilgilerinizi güncel tutmak, siparişleri yönetmek ve raporlama yapmak gibi birçok işlemi çok pratik bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Propars ile pazar yeri entegrasyonu

Stok yönetimi, ön muhasebe, müşteri yönetimi, tedarikçi yönetimi, müşteri iletişimi ve sipariş yönetimi gibi modüllere sahip olan Propars, çok fonksiyonlu bir ticaret yönetim programı olmasının yanı sıra, müşterilerine pazar yeri entegrasyonu hizmeti de sunar.

Propars kullanıcıları bir XML ya da Excel dosyası yardımıyla ürün listelerini Propars’a yüklerler. Ürünlerin adları, stok kodları, stok miktarları, detay bilgileri ve açıklamalarını da içeren bu dosyanın yüklenmesinden sonra Propars, pazar yerlerinde ilan açmak, kapatmak, stok bilgilerini güncellemek gibi birçok işi otomatik olarak yapar. Böylece Propars sayesinde emekten ve zamandan kazanırsınız. Ayrıca sadece pazar yeri entegrasyonuna değil çok fonksiyonlu gelişmiş bir ticaret yönetimi programına sahip olursunuz. Ayrıca her ay ücretsiz olarak 1.000 e-Fatura gönderebilirsiniz.

Siz de KOBİ’nizi e-Ticaret ile buluşturmak ve tüm ihtiyaçlarınızı birbiriyle entegre bir biçimde karşılayabilmek için Propars’ı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

İlgili yazılar:

Sanal Dükkanımı Nasıl Tanıtabilirim? E-ticarette Pazarlama

KOBİ’ler İçin E-ticaret Rehberi

İşletmelerinizi Lokal Olarak Nasıl Öne Çıkarırsınız?

E-Ticaret
İnternet Satışlarınızı Videolarla Katlayın
E-Ticaret
Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın
E-Ticaret
E-ticarette Etkili Bir Satış Stratejisi 1 – Upselling