E-Ticaret

İnternetten Satışlarda Kazandıran 10 Hareket


 

İnternetten satış yapmayı düşünüyorsanız, fiziksel mağazaların aksine, benzer ürünleri satan binlerce rakibin arasından sıyrılmaya hazır olmalısınız. İşte sizi diğerlerinden ayıracak ve tercih edilmenizi sağlayacak 10 ipucu.

 

  1. Kolay ulaşım, kolay dolaşım

 

Sitenizi veya mağazanızı kolayca ulaşılabilecek bir şekilde tasarlayın. SEO prensiplerine dikkat ederek arama motorları için olduğu kadar kullanıcılar için de kolayca anlaşılabilir olmasını sağlayın. Size ulaşan ziyaretçilerin aradıklarını hızla bulmalarına, alışverişlerini hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlamalarına imkan tanıyan bir site mimarisi ve arayüzü sunun.

 

  1. Az bulunan ürünleri bulundurmak

 

Popüler ürünler size sürümden kazandırabilir, ama rekabet aynı oranda yoğun olacaktır. Oysa hedef pazarınızda eksikliği hissedilen; farklı sebeplerle temini zor olan ürünler sunmanız halinde hem site trafiğiniz artar, hem de kâr marjınız yükselir.

 

  1. Satış sırasında ve sonrasında destek

 

Müşterileriniz alışverişleri sırasında bir soruları olduğunda veya satın aldıkları ürünle ilgili bir sorunla karşılaştıklarında size ulaşabileceklerini ve yardım alabileceklerini bildikleri takdirde diğer alışverişlerinde de sitenizi tercih edeceklerdir. Ulaşılabilir olun. Sorunlara yapıcı çözümlerle yaklaşın.

 

  1. Sürekli değişen fırsatlar

 

Araştırmalara göre müşteriler bir kampanyanın sona ereceğini, bir ürünün satıştan kalkacağını veya bir promosyonun biteceğini bildikleri takdirde hemen satın alma ihtimalleri artıyor. Yıl boyunca aynı indirimleri ve fırsatları sunmak yerine kısa süreli kampanyalar düzenleyin ve duyurduğunuz bitiş tarihlerine uyun. Sitenizde sürekli değişen fırsatlar bulmayı bekleyen müşteriler sık sık uğrayıp yeni kampanyalardan haberdar olmak isteyeceklerdir.

 

  1. Ürün ve fiyat karşılaştırma imkanı

 

         Ziyaretçiler sitenizde bir ürünü aradıklarında, benzer veya muadil ürünlere ulaşmalarını kolaylaştırın. Birden fazla seçeneği hem özellik, hem de fiyat bakımından karşılaştırmalarını sağlayın. Siz otomatik olarak yeni seçenekler tavsiye edin. Bir kere sitenize gelen ziyaretçinin sitenizden ayrılmak zorunda kalmadan araştırma yapmasına imkan tanıyın.

 

  1. Farklı ödeme seçenekleri

 

Sanal POS, kapıda tahsilat, havale ve EFT,  Western Union gibi farklı ödeme seçenekleri sunmaya çalışın. Farklı kredi kartlarına taksit uygulayabilmek için birden fazla bankayla anlaşın.

 

  1. Farklı kargo seçenekleri

 

Müşterilerinizin hizmet kalitesi, fiyat ve bulundukları bölge açısından tercih ettikleri veya çalışmaktan kaçındıkları kargo firmaları olabilir. Birden fazla kargo firmasıyla anlaşarak farklı gönderi seçeneği sunun.

 

  1. Hızlı teslimat

 

Müşterileriniz en çok iki sebeple alışveriş yapar. Bir şeyi istedikleri için veya bir şeye ihtiyaçları olduğu için. Her iki durumda da satın aldıkları ürüne hemen sahip olmak isterler. İnternetten satın almanın belki de tek olumsuz yanı aldığınız ürüne dokunabilmek için beklemek zorunda olmaktır. Siparişleri en kısa zamanda teslim etmenizi sağlayacak bir sistem geliştirin. Olası aksaklıklara veya toplu siparişlere hazırlıklı olun. Acelesi olan müşterilerinize ek bir ücret karşılığında ekpres kargo seçeneği sunun.

 

  1. İkramda bulunun

 

Satışlarda ücretsiz kargo, hediye çeki, 1 alana 1 bedava gibi uygulamalar müşterilerinizi memnun eder, kazançlı bir alışveriş yaptıklarını düşünmelerini sağlar ve satışlarınızı artırır. Çoğu müşteri ücretsiz kargo veya bedava ürün şansını kaçırmamak için sitenize gelirken planladıklarından daha fazla harcamaya hazırdır.

 

  1. Sözlerinizi tutun

 

Sattığınız ürünlerin özellikleri ve kalitesi, iade politikanız; ek ücretler; teslimat süresi gibi konularda tutamayacağınız sözler vermeyin. Müşteriler fiyatları daha yüksek olsa bile güvenilir buldukları satıcıları tercih ederler. İnternet ortamında alışverişte güven çok önemlidir.

E-İhracat
Polonya’ya E-ihracat Nasıl Yapılır?
E-Ticaret
E-ticarette İflas Ettiren 9 Hata
E-Ticaret
E-ticarette Etkili Bir Satış Stratejisi 1 – Upselling