E-Ticaret

İnternetten Satış Yapma Yöntemleri


 

İnternetten satış yapmaya karar verdikten sonra yapacağınız en önemli seçimlerden biri -aynı fiziksel bir mağaza açarken olduğu gibi- ürünlerinizi nerede satışa sunacağınızdır. İnternetten satış teorik olarak tüm dünyayı potansiyel bir pazar haline getirir. Doğru yerde açılan, iyi tasarlanmış bir online mağaza ile hem siz çok sayıda müşteriye ulaşabilir, hem de müşterilerin ürünlerinize ulaşmasını kolaylaştırırsınız. Online satışlar için en çok tercih edilen iki yöntem kendi web sitenizden satış yapmak veya online pazar yerlerinde sanal mağaza açmaktır.

 

Kendi web sitenizi tasarlamak ve tüm satış süreçlerini idare etmek bu konuda tecrübeniz yoksa başlarda size zor gelebilir. Online pazar yerleri satışlardan aldıkları komisyon karşılığında satıcılara özel bir web sitesinin sorumluluğunu ve maliyetini üstlenmeden milyonlarca müşteriye kolayca ulaşabilme imkanı sağlar.

 

Türkiye’nin önde gelen online pazar yerlerinden olan Sanalpazar.com, Aralık 2015 itibariyle 1,6 milyondan fazla üyeye sahiptir ve alıcılara çok seçenekli peşin fiyatına vade farksız taksit imkanı, satıcılara da düşük hizmet bedeli gibi birçok kolaylık sunmaktadır.

 

GittiGidiyor, 2001 yılından bu yana 11 milyondan fazla kişiyi bir araya getirmiştir. 2011 yılında eBay’in satın almasıyla birlikte, global eBay’in Türkiye iştirakı (eBay Türkiye) olmuştur. GittiGidiyor’daki tüm alışverişler ve ödemeler Sıfır Risk adı verilen ve yeni/ikinci el ürünlerin görülüp onaylandıktan sonra satın alınmasına imkan tanıyan bir ödeme-onay sistemi ile gerçekleşir.

 

2012 yılında kurulan açık pazar platformu n11.com, giyimden elektroniğe, kozmetikten otomotive uzanan geniş bir yelpazede binlerce marka ve mağazayı milyonlarca müşteriyle buluşturmaktadır. n11.com‘da alışveriş; ürün kontrolü, deneme ve onay süreçlerinden oluşan “Ödeme Koruma Sistemi”nin güvencesi altındadır. n11.com, marka hakkı sahipleri ile iş birliği yapmak amacıyla Marka Koruma Merkezi’ni de kurmuştur.

 

Dünyada ise eBay açık artırma usulü satış yapılan en büyük sanal platformdur. Sıfır ya da ikinci el ürünlerin satıldığı sitede ürünler açık artırma usulü satılırken, belli bir fiyata doğrudan açık artırma olmadan da satılabilir. Dünyanın her yerine satış yapan eBay’in 2014 yılı cirosu 255 milyar USD’dir.

 

2005 yılında kurulan ve 1,5 milyon aktif satıcı, 22,6 milyon aktif alıcıyla dünyanın en büyük sanal pazar yerlerinden biri olan Etsy’de, kendi dizayn ettiğiniz el işi ürünleri, el işi ürünlerde kullanılabilecek malzemeleri ve en az 15 yıllık antika ürünleri satabilirsiniz. Sanal alışveriş alışkanlıklarını yeniden tanımlayan Etsy, sadece el yapımı ürünler satılan ve niş ürünlerin bulunabildiği bir pazara duyulan ihtiyacı başarıya çevirmiştir.

 

Dünyanın ilk ve en yaygın alışveriş sitelerinden olan Amazon.com, 1994 yılında sadece kitap satarak yola çıkmıştır. 2014 yılı cirosu 89 milyar USD’yi bulan Amazon’un online pazar yerinde satış yapan kişi veya markalara Amazon markası adı altında profesyonel hizmet alabilme ve ürünlerini dünyanın her yerine ulaştırma imkanı sunulmaktadır.

 

Kendi web sitenizi kurup, satışlarınızı buradan yapmak istemeniz halinde seçeceğiniz alan adından, sitenizin görsel ve işlevsel tasarımına; arama motorlarındaki görünürlüğünüzü artırmak için SEO kullanımından, ödeme yöntemlerinin seçimine kadar birçok farklı konuda sorumluluğu yüklenmek zorunda kalacaksınız. İnternetten satış yaparken bile mağazanızı hangi semtte açtığınız önem taşıyor.

E-Fatura
E-ticaret Yapanlara E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2021
E-Ticaret
Gittigidiyor’da Mağaza Açmak için 2021 Güncel Bilgiler
E-Ticaret
E-ticarette Etkili Bir Satış Stratejisi 1 – Upselling