E-Ticaret

İnternetin nimetlerinden faydalanın: Ücretsiz kullanabileceğiniz dijital pazarlama araçları


Sanal mağazanızın dipsiz bir kuyu olan internette kaybolup gitmemesi için dijital pazarlamaya büyük önem vermelisiniz. İşte başlangıç için ücretsiz olarak faydalanıp tanınırlığınızı artıracak dijital pazarlama araçları.

  1. Google Trends
  2. Keyword Tool
  3. SEO Site Checkup
  4. Hootsuite
  5. Canva
  6. MailChimp
  7. Google Dijital Atölye

Siz de çağa ayak uydurup KOBİ’nizi dijital dünyaya taşıdınız ve bir sanal mağaza sahibi olup internet üzerinden satış yapmaya başladınız. Şimdi sıra potansiyel müşterilerinizi sanal mağazanızdan haberdar etmeye geldi. Tabii ki dijital pazarlamanın en etkili yolu bu iş için belli bir bütçe ayırmak. Ancak ücretsiz kullanabileceğiniz bazı dijital pazarlama araçları da yok değil.

SEO İÇİN ÜCRETSİZ ARAÇLAR

Eğer reklamınıza tıklandığında ödeme yapmanızı gerektiren Google Adwords için henüz bütçe ayıramayacaksanız, arama motorlarında üst sıralarda çıkabilmek için SEO‘ya bir hayli mesai harcamak zorundasınız. Neyse ki bu konuda işinizi kolaylaştıracak ücretsiz dijital pazarlama araçları mevcut.

Bu arada SEO ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için SEO (Search Engine Optimization) Nedir ve Nasıl Kullanılır? yazımıza göz atabilirsiniz.

Potansiyel müşterileriniz şu anda hangi konularla ilgileniyor? Google’da hangi kelimeleri arıyorlar? Bu bilgilere sahip olmadan onlara ulaşabilecek içerikler üretmeniz imkansız. Google Trends konu ve lokasyon bazlı olarak internette hangi hikayelerin trend olduğunu öğrenebileceğiniz ücretsiz bir servis.

Google Trends

2. Keyword Tool – Ücretsiz Dijital Pazarlama

Keyword Tool belirli bir konuda insanların hangi kelimelerle arama yaptıklarını öğrenebileceğiniz ücretsiz bir servis. Örneğin internet üzerinden çiçek satışı yapan sitenize Sevgililer Günü öncesi çiçeklerin anlamlarıyla ilgili bir içerik girerek ziyaretçi sayısını artırmak istiyorsunuz. Bu servisi kullanıp “Çiçeklerin Anlamları” kelimeleriyle arama yapın. İnsanların en çok hangi çiçeklerin anlamlarını aradığını öğrenebilir ve yazınızda o çiçeklere değinerek daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.

Keyword Tool

3. SEO Site Checkup – Ücretsiz Dijital Pazarlama

İçeriğinizi yazdınız ve sitenizde yayınladınız. Peki aramalarda üst sıralarda çıkabilmesi için SEO’nun tüm kurallarına uydunuz mu? Bunu öğrenebilmek için kullanabileceğiniz servislerden biri SEO Site Checkup. Bu servisle her gün ücretsiz olarak bir sayfanızın SEO puanını ve bu puanı yükseltmek için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

SEO Site Checkup

SOSYAL MEDYA VE TOPLU EMAİL YÖNETİMİ İÇİN ÜCRETSİZ ARAÇLAR

1. Hootsuite

Sosyal Medyanın Gücünü Kullanın yazımızı okudunuz ve mağazanızı sosyal medyadan tanıtmaya başladınız. Kısa süre sonra Facebook, Instagram, Twitter ve benzeri birçok sosyal medya hesabını aynı anda idare etmenin ne kadar zahmetli olduğunu fark ettiğinizde imdadınıza Hootsuite yetişecek. Hootsuite ile sosyal medya hesaplarınızı tek bir pencereden yönetin. İleri bir tarihe otomatik olarak gönderim dahi planlayabilirsiniz. Uygulamanın bu temel işlevlerinden ücretsiz olarak faydalanın.

Hootsuite

2. Canva

Sosyal medya görselliğin çok önde olduğu bir mecra. Burada uzun ve ziyaretçileri kolaylıkla sıkabilecek metinlerden kaçının. Güzel bir görsel ve görselin üzerindeki vurucu bir mesaj çok daha fazla ilgili çekiyor. Canva kolaylıkla bu tip görseller hazırlayabileceğiniz ücretsiz bir servis. Ayrıca, Canva kullanıcılarına Türkçe dil desteği de sunuyor. Çok önemli bir ücretsiz dijital pazarlama aracı olduğunu unutmayın.

Canva

3. MailChimp

Dijital pazarlamada e-posta kullanımı hayati önem taşır. Ürününüz ne kadar kaliteli olursa olsun, o ürünleri müşterilerinize duyuramazsanız bunun hiçbir anlamı kalmaz. Bir pazarlama otomasyonu olan MailChimp kampanyalar oluşturmanızı ve müşterilerinizle e-posta yoluyla iletişim kurmanızı sağlar. 2.000 aboneye ve ayda 12.000 e-postaya kadar ücretsiz olan MailChimp’in şablonlarıyla kolayca bültenler hazırlayabilirsiniz. Üstelik gönderdiğiniz e-postaların performans raporları sayesinde hangi kampanyalarınızın daha başarılı olduğunu görüp o yolda devam edebilirsiniz.

MailChimp

EĞİTİM ŞART: GOOGLE DİJİTAL ATÖLYE! – Ücretsiz Dijital Pazarlama

İnternet bu kadar hızlı değişirken kullanıcıların davranışları değişiyor. Bunun doğal bir sonucu olarak dijital pazarlama trendleri de geleneksel pazarlamadan çok daha hızlı değişiyor. Bu değişikliklere adapte olmak için her şeyden önce dijital planlamanın temel prensiplerine hakim olmanız gerekiyor. Bunun için de Google Dijital Atölye‘nin derslerine göz atmayı ihmal etmeyin. Web sitesi açmaktan online mağaza kurmaya, arama motoru reklamcılığından e-posta pazarlamasına kadar birçok konuda ücretsiz. Türkçe derslerden faydalanın. Dijital pazarlamanın temel prensiplerini öğrenebilirsiniz. Böylece ileride trendler değiştikçe siz de stratejinizi kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Ücretsiz dijital pazarlama araçları işletmenize çok önemli değerler katar.

Google Dijital Atölye

Propars ile Satışlarınızı Arttırın

Ürünlerinizi daha fazla müşteriye ulaştırmak için yararlanabileceğiniz onlarca pazaryeri mevcut. Özellikle de global pazaryerlerinde satış yapmak işletmenize yepyeni imkanlar sunar. Eğer, online satışlarınızı yönetmek için pratik bir araç arıyorsanız, Propars tam da size göre!

Tüm e-ticaret işlemlerinizi aynı panelden yönetmenizi sağlayan Propars sistemi ile e-ticareti profesyonel ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Üstelik bunu 26 farklı ülkede sağlayabilirsiniz.

Şimdi hemen bir Propars paneline sahip olmak için bizimle iletişime geçin!

İlgili yazılar:

E-Ticaret
Tam Kapanma Sonrası E-ticaret Yapanlar Sokağa Çıkma Yasağından Muaf mı?
E-Ticaret
Doğru Ürün İade Politikasıyla Kazanın
E-Ticaret
İnternet Satışlarınızı Videolarla Katlayın