E-Fatura

E-Faturaya Nasıl Geçilir? Zor ve Masraflı Mıdır? 2021 Güncel Bilgiler


Bu yazıda e-faturaya nasıl geçilir sorusunun cevabını adım adım herkesin anlayabileceği basit bir dille açıkladık. E-faturaya geçiş ile ilgili merak ettiklerinizi bir güzel derledik, topladık. Sonuna kadar okuyarak merak ettiklerinizin tamamını öğrenin.

E-faturaya Geçmek

E-fatura ile ilgili en sık merak edilenlerden biri nasıl geçileceğinden önce e-faturaya kimlerin geçebileceği oluyor. Önce o soruyu yanıtlamakta fayda var.

E-faturaya kimler geçebilir?

E-faturaya herkes geçebilir. Evet, fatura kesen bir işletmeniz varsa dilediğiniz zaman e-faturaya geçebilirsiniz.

E-faturaya geçiş için hiçbir ciro şartı yok. Büyük ya da küçük, hatta yeni kurulmuş ve hiç fatura kesmemiş bir işletme bile e-fatura kullanabilir. Hızlı ve kolay fatura kesip göndermek için ne zaman isterseniz e-faturaya geçebilirsiniz, birazdan okuyacağınız  talimatları takip ederek başvurmanız yeterli.

E-faturaya nasıl geçilir?

Gelelim asıl konuya.

E-fatura, eğer Propars kullanıyorsanız çok ucuz, masrafsız ve maliyetsiz bir şey sizin için. E-faturaya Propars’la maliyetsiz olarak nasıl geçileceği birkaç basit adımdan ibaret.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-fatura kullanmak istiyorsanız GİB’den bir adet mali mühür almanızı istiyor. Yani e-faturaya geçmek için ilk yapmanız gereken şey bir mali mühür almak.

Mali mühür nedir?

E-Fatura veya e-arşiv kullanmak için GİB’den alacağınız, firmanıza elektronik yani dijital ( bilgisayar ve internet) ortamda fatura kesme yetkisi verecek bir çeşit sertifika aslında. Mali mührü GİB’den sadece 1 defa alıp e-faturaya ilk geçerken kullanırsınız, daha sonra gerekmez.

Mühür almak için GİB‘e başvuru yapmanız ve ücretini ödeyerek mali mühür siparişi vermeniz yeterli. Mali mühüre başvurduğunuz anda GİB’e, “e-faturaya geçmek istiyorum” demiş oluyorsunuz. GİB de verdiğiniz siparişin ardından birkaç günde size mali mührünüzü gönderiyor.

Mali mühüre buraya tıklayarak açılan sayfadan başvuruluyor, formu doldurup ücretini ödeyerek sipariş vermiş oluyorsunuz. Sonra tek yapmanız gereken mali mührünüzün gelmesini beklemek. (2-5 gün arasında geliyor)

Mali mührünüz gelince artık elektronik fatura kesmeye yetkili bir firmasınız demek oluyor. Artık tek yapmanız gereken bir e-fatura hizmet sağlayıcısı bulup e-fatura kullanmaya başlamak. Tabii ki Propars!

Çünkü:

Propars kullanırsanız mali mühür almaktan başka hiçbir maliyet olmadan e-faturaya geçersiniz. Mali mührünüz size geldiği anda, Propars hemen birkaç saatte e-fatura kurulumunuzu yapar ve e-fatura kesmeye başlarsınız.
Propars’la e-faturaya geçerken hiçbir kurulum, aktivasyon, eğitim vb. ek maliyetler yok.

Yani Propars’la e-faturaya geçerseniz, bu işin size birkaç dakika ayırıp çayınızı içerken mali mühür sipariş etmek dışında başka hiçbir maliyeti veya masrafı olmuyor. E-faturaya geçmekle alakalı adımlar bu kadar, işte Propars’la e-faturaya geçmek bu kadar kolay.

Asıl fırsatı daha duymadınız.

Efaturaya geçiş, e-faturaya geçiş nasıl olacak

Merak ediyorsunuzdur, “Diyelim ki e-faturaya geçtik.. Peki e-fatura kullanırken kaç para ödeyeceğiz?”

Güzel soru. Ve işte size bulabileceğiniz en güzel cevap:

Propars kullanan herkese aylık 1000 e-fatura Propars’ta bedava. Evet, 1000 (bin)! Ayda 1000 ücretsiz e-fatura da birçok işletmenin ihtiyacını karşılaması için yeterli.

Ayda 1000 faturadan fazla ihtiyacınız varsa da ek e-fatura fiyatlarımızı şuradan görebilirsiniz.

Propars’la e-faturaya geçmek de kullanmak da, gerçek anlamda sudan ucuz.

Üstelik bu arada Propars’la ön muhasebe, stok yönetimi, internette ürün satmak gibi bir sürü ihtiyacınızı da karşılamış olacaksınız. Çünkü Propars çok fonksiyonlu bir ticaret yönetim programı ve her eve lazım. Ön muhasebe gibi dev ihtiyaçlarınızı minicik ücretlerle karşılarken, Propars’la e-faturanız bedavaya gelmiş olacak.

Mali mühür güncel fiyatlarını öğrenmek için bu yazımızı da okuyun.

Tasarruf etmeye başlamak için hemen Propars’la e-faturaya geçin.

Propars E-fatura sayfasını incele >>
Propars’ı incele >>
E-Fatura
KOBİ’lere Ücretsiz E-Fatura
E-Fatura
E-Faturanın Faydaları Neler? 2021’de Objektif Açıdan Okuyun!
E-Fatura
e-Fatura, e-Arşiv ve e-Defterde 2022 ile Gelen Düzenlemeler