E-Ticaret

2022 Yılında KOBİ’lerin Hayatını Etkileyecek Teknoloji Trendleri


Teknoloji trendlerini takip etmek, faaliyetlerini daha pratik ve hesaplı bir şekilde yerine getirmek isteyen küçük işletmeler için büyük önem taşıyor. 2022’de işletmenizi etkileyecek olan dört trend bahsettik.

1. Data ve Yapay Zekanın İşlevi Daha da Artacak

İşletmelerin web siteleri, sosyal medya hesapları ya da akıllı telefon uygulamaları gibi dijital kanallar üzerinden yürüttükleri ticari faaliyetlerin oranı her geçen gün artıyor. Dijital kanalları kullanan müşterilerin sayısı yükseldi. İşletmelerin elindeki data miktarı da büyük ölçüde arttı.

Günümüzde e-Ticaret yapan küçük ölçekli bir işletme bile kesinlikle azımsanmayacak miktarda dataya sahip oluyor. İşletmeler artık sadece müşterilerin e-mail adreslerine değil; yaş, cinsiyet, eğitim durumu ve başka birçok kritere göre tüketim alışkanlıklarına da kolaylıkla ulaşabiliyor. Ne var ki hacmi giderek artan bu datanın işlenmesi ve yorumlanması da gün geçtikçe zorlaşıyor. Özellikle küçük işletmelerin bu datayı sağlıklı bir biçimde analiz ederek personel istihdam etmesi mümkün değil. Bu noktada devreye yapay zeka giriyor. Teknoloji trendleri arasında ihmal etmemek gereken bir konu.

İşletmelerin elindeki datayı işleyerek çıkarımlar yapan ve böylece yeni satış stratejisi oluşturmayı kolaylaştıran programlar mevcut.

Salesforce’s Einstein , Acquisio ve Crayon gibi yapay zeka uygulamalarının 2022’de hem daha da yaygınlaşmaları, hem de gelişen yapay zeka algoritmaları sayesinde daha da efektif çalışıyor.

2. Reklam Hedefleme Daha da Yaygınlaşacak

Başarılı bir reklam kampanyasının vazgeçilmezi. Reklamın doğru zamanda doğru kişilere gösterilmesi esasına dayanan reklam hedefleme (targeted advertising), 2022’de tahtını daha da sağlamlaştıracak. Teknoloji trendleri arasında reklam neredeyse en önemli konu.

Halihazırda Twitter, Facebook, LinkedIn ve Instagram gibi sosyal medya mecralarına işletmenizin reklamını verin. Reklam hedeflemeden otomatik olarak faydalanın. Yani reklamınız sadece işletmenize yakın ya da sattığınız ürünü internette sık arayan kullanıcılara gösteriliyor. Şu an için anahtar kelime, yer, il, cihaz ve kitle bazlı olarak hedefleme yapılabiliyor.

Reklam alan tüm bu sosyal medya mecraları, bu stratejinin daha da iyi işlemesi için 2022’de reklam hedeflemeye yaptıkları yatırımları artıracaklar. Ayrıca işletmelerin ellerinde bulunan dataları değerlendirerek pazarlama otomasyonu yapan servisler de 2022’de daha da yaygınlaşacak. Reklam hedeflemenin tahtını daha da sağlamlaştırdı. Küçük işletmelerin 2022’de bu tip mecralarda verdikleri reklamlara ve yerel SEO çalışmalarına daha büyük özen göstermeleri kaçınılmaz hale geldi.

Eticarette_Etkili_Bir_Satis_Stratejisi_3_Bundling.jpg

3. Online Güvenliğin Önemi Artacak – Teknoloji Trendleri

Her geçen yıl daha fazla işletme ticari faaliyetlerini online olarak yürütmeyi seçiyor. Tabii ki bu faaliyetlerin içinde sadece online satış yok. Artık stok yönetimi, e-Fatura gönderimi ve arşivlenmesi, sipariş yönetimi ve müşteri yönetimi gibi birçok faaliyet de online ortamda yürütülüyor. Bu da işletmelerin tüm bilgilerinin siber saldırılara hedef olması demek.

2017 yılında Türkiye’de her gün ortalama 475 siber saldırı yaşanmıştı. 2022’de bu saldırıların sayısı ve dolayısıyla online güvenliğin önemi artacak. Bu da işletmelerin güvenlik harcamalarının artması anlamına geliyor.

Öte yandan e-Ticaret faaliyetlerini çok fonksiyonlu bir ticaret yönetim programı olan Propars üzerinden yönetin. Satışlarını Propars ile pazar yeri entegrasyonu kullanarak yapan işletmelerin, online güvenlik için ekstra ücret ödemesine gerek yok.

4. Ticaret Yönetim Programları Hayatınızı Daha da Kolaylaştıracak

Gelişen teknolojiyle birlikte e-Ticareti kolaylaştıran birçok yenilik 2022’de de işletmelerle buluşacak. ancak her yenilik ekstra bir maliyet anlamına da gelecek. Bu yüzden bir yandan e-Faturanın sayısız avantajından yararlanmak için bu sisteme geçin. Ayrıca, N11HepsiburadaEbayAmazon ve Etsy gibi siteler üzerinden güvenli bir biçimde satış yapın. Bir yandan da tüm ticari faaliyetlerinin hesabını kitabını tutun. Küçük bir işletme, tüm bu kalemler için ayrı ayrı ödemeler yapmak yerine bu hizmetlerin hepsini bir arada sunan ticaret yönetim programlarına yönelecek.

Propars, 2022’de küçük işletmenizin hayatını kolaylaştıracak güvenli, pratik ve hesaplı bir teknoloji yönetim programı. Propars, size ön muhasebe, stok yönetimi, tedarikçi yönetimi gibi imkanlar tanıyor. Online ticaret, e-Fatura, sipariş yönetimi, müşteri yönetimi gibi tüm özellikleri size uygun paketlerle sunuyor. Üstelik Propars’ı 14 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

E-İhracat Trendine Katılın – Teknoloji Trendleri

2022 yılı KOBİ’ler için dijital anlamda pek çok yenilik getiriyor. Ancak bunlardan en önemlisi e-ihracat. E-İhracat her yıl daha da büyük önem kazanıyor. Özellikle de son yıllarda değer kazanan döviz kurları işletmeler için e-ihracatı daha değerli hale getirdi. Gelişen sistemlerle birlikte e-ihracat yapmak çok daha kolaylaştı. Bu da işletmelerin dünyaya satış yapmak için iştahını daha da kabarttı.

2022 yılı hem servis sağlayıcılar için hem de satıcılar için e-ihracatın çok fazla konuşulduğu bir konu olacak. Daha geç olmadan e-ihracat trendine ayak uydurun ve çağın şartlarına ayak uydurun.

E-İhracata nasıl başlayacağınızdan emin olamıyorsanız Propars size fayda sağlayacaktır. Propars, Türkiye’nin gelişmiş ilk ve tek e-ihracat yazılımıdır. Şimdi hemen bir Propars yetkilisiyle görüşün ve e-ihracatta atacağınız doğru adımları öğrenin.

 İlgili yazılar:

– İşletmenizi sosyal medya da tanıtın

– Google Benim İşletmem KOBİ Rehberi

– Küçük İşletmeler İçin En İyi 12 Uygulama 

E-Ticaret
Müşteri Kazanmanın ve Elde Tutmanın Sırları
E-Ticaret
Ev Ofis Size Göre mi?
E-Ticaret
N11.com’da Mağaza Nasıl Açılır? 2021 N11 Komisyon Oranları